Yapılandırma Haberleri

Yapılandırma Haberleri

Son ödeme süresi uzatıldı

Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos saat 23.59'a kadar uzatıldı.

14 milyon kişiyi kapsayan yapılandırma teklifi Meclis'te! 

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi için mesai, Meclis Genel Kurulu'nda başladı. Düzenlemenin bu hafta yasalaşması bekleniyor. Düzenleme 14 milyon kişiyi kapsıyor. Düzenleme ile vergi dairlerine olan 2 bin liranın altı tüm borçlar silinecek.

Yeni yapılandırma paketinin ayrıntıları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni borç yapılandırma paketinin ayrıntılarını açıkladı.

Devlete olan borçlara yapılandırma imkanı geliyor 

Borçlar için yapılandırma paketi geliyor. 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan Vergi, sigorta primi borçlarıyla adli ve idari cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. 

Araç sahipleri dikkat!

Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) bu yıla ilişkin ilk taksiti ile borç yapılandırmasına ilişkin taksit ödemelerinin 31 Ocak Salı gün sonuna kadar yapılması gerekiyor.

Kamu alacaklarına yeni yapılandırma

Bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. 30 Nisan 2021 itibarıyla kesinleşmiş, vergi, harç ve SGK prim borçları ile cezalar yeniden yapılandırılacak.

Arslan: Yapılandırma komisyonu alınmayacak

KGF(Kredi Garanti Fonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan yaptığı açıklamada KGF’nin Elazığ ve Malatya illerini kapsayan özel çalışması ile ilgili bilgi verdi.