Yapıldı Haberleri

Yapıldı Haberleri

AK Parti’den Akçakiraz ve Yazıkonak Belde Başkanlıklarına atama

AK Parti Akçakiraz ve Yazıkonak Belde Başkanlıklarına yeni atama yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü değişti

Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde görev değişikliği yapıldı. İl Müdürlüğü görevine Fatih Önalan atandı.

Seza Çimento, küresel çimento endüstrisi oyuncularıyla bir araya geldi

Seza Çimento, dünyanın en büyük çimento konferansları arasında yer alan INTERCEM’in İstanbul’da düzenlenen etkinliğine katıldı. İki gün süren etkinlikte sektörün gündemindeki konular ele alınırken yeni iş birliklerine yönelik görüşmeler de yapıldı. Konferansa katılan Seza Çimento Yönetim Kurulu Üyesi - Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Direktörü Cansu Açık, dünya genelini etkileyen jeopolitik ve ekonomik krizlere rağmen küresel çimento sektörünün çözümler geliştirerek büyümeye ve ekonomilere değer katmaya odaklandığını söyledi. Açık ayrıca Seza Çimento olarak şirketin karbon ayak izini azaltırken ekonomik avantaj da sağlayacak yeni hedeflerini de açıkladı. 

Zamsız günümüz kalmadı! Çay fiyatlarına zam

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından tüm ürün gruplarına zam yapıldığını açıklandı.

Ağustos ayı ihracat oranları belli oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi Ağustos Ayı İhracat oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da ağustos ayında 20 milyon 639 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu değerlendirme toplantısı yapıldı

Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca, olağanüstü genel kurul öncesi seçilen yürütme kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Besi OSB yönetim kurulu toplantısı yapıldı

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu Başkanlığında Besi OSB Yönetim Kurulu Toplantısı ve muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ Belediyesi’nden aşure ikramı

Elazığ Belediyesi tarafından vatandaşlara aşure ikramı yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen Aşure Günü etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı.   

PROF. DR. YASEMİN AÇIK:  BU BİR KARALAMA KAMPANYASIDIR, HUKUKA AYKIRI HİÇBİR İŞ YAPILMAMIŞTIR

Türkiye’nin önde gelen kadın sanayicilerinden Prof. Dr. Yasemin Açık, Elazığ’da 10 bin kişinin hayatına dokunan çimento fabrikasıyla ilgili olarak son dönemde çıkan haberlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Bu iftira kampanyasının kardeşi ve daha önce bünyelerinde çalışan bazı kişilerin de içinde olduğu bir grup tarafından yürütüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Açık, “Bugüne kadar kıymetli babamın hatırasını incitmemek, annemi, ağabeylerimi, tüm ailemi bu gündemden uzak tutmak ve saygınlığımızı zedelememek için sessiz kaldım” dedi. Fabrikanın kuruluş aşamasından günümüze kadar yapılan tüm iş ve işlemlerin yasalara uygun olarak yapıldığını, karalama kampanyasını yürütenler ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığını, tüm bilgi ve belgelerin de ilgili mercilerle paylaşıldığını belirten Prof. Dr. Açık, açıklamasında şunları söyledi: 

Bir sigara grubuna daha zam geldi

Haziran ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından birçok kalemdeki ürüne Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı yapıldı. Bununla birlikte ÖTV zammı sigaralara da yansıdı. Sigaraya zam yapan gruplar arasına BAT grubu da eklendi.

Şehrin kadınları buluşması istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver başkanlığında Şehrin Kadınları Buluşması İstişare ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığspor’da görev dağılımı yapıldı

Geçtiğimiz gün Elazığpor’un olağanüstü seçimli genel kurulu yapılmıştı. Ahmet Feti Yılmaz’ın Kulüp Başkanı seçilmesinin ardından Elazığspor’da yeni görev dağılımı yapıldı.

Elazığlılar, geleneksel peynirli ekmek gününde buluştu

Elazığlılar geleneksel peynirli ekmek günü Antalya Düzlerçamı Mesire Alanı’nda yapıldı.

81 İlin Baro Başkanlığından, İsrail’in katliamına tepki!

Türkiye’de 81 ilin Baro Başkanlığından, İsrail’in sivil Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısına tepki geldi. Baroların ortak yayımladığı bildiride, İsrail’in saldırıları kınandı, insan hakları ve demokrasiyi savunan ülkelere katliamın önüne geçmesi için çağrı yapıldı.

Cumhuriyet Mahallesi’nde geniş kapsamlı temizlik çalışması yapıldı

Elazığ Belediyesi, 46 Araç ve 170 Personelle gerçekleştirdiği temizlik kampanyası doğrultusunda, Cumhuriyet Mahallesi’nde geniş kapsamlı temizlik çalışması yaptı.

TBB meclis üyesi seçimi yapıldı

Türkiye Belediyeler Birliği’ne Meclis Üyesi seçimi yapıldı. Seçim Belediye Kültür Merkezinde, ilde görev yapan İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyelerinin katılımlarıyla yapıldı.

Bakır Madenliler Derneği’nin kongresi yapıldı

Elazığ Bakır Madenliler Derneğinin olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantıda başkanlığa mesut aksan seçildi. Elazığ Bakır Madenliler Derneğinin olağanüstü genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ'da ekmeğe zam yapıldı

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz, Kanal Fırat canlı yayınında Elazığ’da açık ekmeğe zam kararı aldıklarını açıkladı.

Ekmeğe zam yapıldı mı? Elazığ Fırıncılar Odası’ndan açıklama! 

Elazığ’da ekmeğe zam yapıldı paylaşımlarının ardından Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız açıklama yaparak, zamla ilgili bir çalışmalarının olduğunu ama şuanda bir zam kararı almadıklarını söyledi.

Merkez ilçe köy muhtarları toplantısı yapıldı

Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman Başkanlığında, Merkez İlçe Köy Muhtarlarının toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının gündeminde kırsal alanlardaki yapılaşma konusu vardı…

EKUT’un kongresi yapıldı

Elazığ Arama Kurtma Strateji Derneği’nin birinci olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantıda Başkanlığa yeniden Heybet Öztekkeli seçildi.

İşçi alımının kura sonuçları açıklandı

Elazığ'da kamu kurum ve kuruluşlarında Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 150 işçi alımı için kura çekilişi yapıldı.

Bayram tatilinde ne kadar akaryakıt satışı yapıldı?

Türkiye'de Ramazan Bayramı tatilinde toplam 714 milyon 901 bin 91 litrelik benzin ve motorin satışı yapıldı.

Yeni Dönem il genel meclisi toplantısı yapıldı!

Elazığ İl Genel Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. Yeni seçilen 30 il genel meclisi üyesi, ilk toplantıda meclis başkanını; başkan vekillerini ve katip üyelerini seçti. Toplantıda yapılan gizli oylama sonrasında Ömer Faruk Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı seçildi.

Özel İdareden bayram temizliği

Elazığ İl Özel İdaresi ve Pertek Belediyesi iş birliği ile çevre temizliği yapıldı.

YENİDEN REFAH’A MİTİNG ENGELİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın katılımıyla planlanan miting, 22 Mart 2024 Cuma günü saat 15.30'da yapılacaktı ancak engellendi. Daha önce 06.03.2024 tarihinde AK Parti'ye tahsis edilen Cumhuriyet Meydanı Valilik önündeki alanın Yeniden Refah Partisi tarafından talep edilmesi üzerine, miting alanı olmadığı gerekçesiyle talep reddedildi. Bunun üzerine konuya ilişkin olarak Yeniden Refah Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Erhun Karakuş tarafından basın açıklaması yapıldı.

YENİDEN REFAH’A MİTİNG ENGELİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın katılımıyla planlanan miting, 22 Mart 2024 Cuma günü saat 15.30'da yapılacaktı ancak engellendi. Daha önce 06.03.2024 tarihinde AK Parti'ye tahsis edilen Cumhuriyet Meydanı Valilik önündeki alanın Yeniden Refah Partisi tarafından talep edilmesi üzerine, miting alanı olmadığı gerekçesiyle talep reddedildi. Bunun üzerine konuya ilişkin olarak Yeniden Refah Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Erhun Karakuş tarafından basın açıklaması yapıldı.

TEKNOVA OSB yer tahsisi için imzalar atıldı

TEKNOVA OSB Yer Tahsis Belgesi İmza Töreni ETSO’da yapıldı. 293 parselden 115’nin tahsisi için düzenlenen törene katılan Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, üretim, yatırım ve istihdam anlamında Elâzığ’da güzel şeyler yaşandığını söyledi

Elazığ’da seçim güvenliği toplantısı

Elazığ Valiliğinde, 31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdariler Seçimi ile ilgili seçim güvenliği toplantısı yapıldı.

Siyer sınavına yoğun katılım

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yapılan Siyer Yarışması Elazığ’da da yapıldı. Elazığ merkez ilçe ve beldelerde toplam 15 farklı noktada yapılan sınava 3 bin 500 kişi katıldı.