Yaptılar Haberleri

Yaptılar Haberleri

Öğrencilerle birlikte iftar yaptılar

Elazığ Mimarlar ve Mühendisler Platformu Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın katıldığı iftar yemeğinde Fırat Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Hekimler Filistin için yürüdü 

Elazığ’da hekimler İsrail’i kınayarak Fırat Üniversitesi Hastanesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar ‘Sessiz Yürüyüş’ yaptılar. 

Elazığ Bisiklet Topluluğundan en anlamlı tur: Hem spor yaptılar hem de sokak hayvanlarını beslediler

Elazığ Bisiklet Topluluğu, düzenledikleri turda bir yandan temiz havanın tadını çıkarırken bir yandan da sokak hayvanlarını besledi.

Önce alışveriş yaptılar, sonra denetlediler

Gıda ürünlerindeki yüzde 8'lik KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesinin ardından Elazığ'da zabıta ekipleri, zincir marketlerde indirimin ürünlere yansıtılıp yansıtılmadığını denetledi.

Soğuğa aldırmadan giysilerini çıkartıp kick boks yaptılar

Kar yağışının etkili olduğu Elazığ'da kick boks tutkunu ve sporcusu iki arkadaşın giysilerini çıkartıp evlerinin önünde antrenman yapması dikkat çekti.

'Yapılanları görmeyenler var ama çok güzel iş başardılar'

Elazığ'da meydana gelen depremden sonra TOKİ tarafından yapımına başlanan 20 binden fazla konuttan bitenler tek tek çekilen kura ile sahiplerine teslim ediliyor. Şu ana kadar yaklaşık bin 600 depremzedeye evlerinin teslim edildiği, bu hafta sonu 781 konutun daha sahiplerine verileceği bildirilirken, ay sonuna kadar bu rakamın 8 bin olmasının hedeflendiği kaydedildi. Evlerine kavuşan depremzedeler ise, Yapılanları görmeyenler var ama çok güzel iş başardılar, mis gibi evler yaptılar, evler sıcacık ve tertemiz diyerek teşekkür etti.

Önce Elazığ, sonra İzmir depreminde canla başla görev yaptılar

Elazığ'da meydana gelen depremde ailelerini bırakıp diğer kurumlarla birlikte yardıma koşan Elazığ İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, İzmir'e de aynı gün uçakla ulaşıp enkaz altında kalanları kurtarmak için gece gündüz demeden çalıştı.

Sivil Toplum Kuruluşlarından Ortak Açıklama

TOBB öncülüğünde Türkiye'nin önde gelen meslek örgütü, sendika konfederasyonları ve sivil toplum örgütleri, Kovid-19 karşı yürütülen mücadele sürecine ilişkin ortak açıklama yaptılar.​

İşten çıkarılan arkadaşları için eylem yaptılar

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bir fabrikada sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları iddia edilen 3 işçiye destek için sendika üyeleri eylem yaptı.

Fıstıktan reçel yaptılar, siparişlere yetişemiyorlar

Gaziantep'te yaşayan Gürsel-Hüseyin Güner çifti Antep fıstığından reçel yaptı. Çift, kilosu 40 liradan satışı sundukları reçelin siparişlerine yetişmekte zorlanıyor.

Boylarından büyük iş yaptılar

11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayında Elazığ Bahçelievler Ortaokulu belki de bu eğitim ve öğretim yılının en anlamlı etkinliğine imza attı.