Yasa Haberleri

Yasa Haberleri

Havabulut: Esnaflarımız ekonomik sorunları aşamıyor

Esnafların yaşadığı ekonomik sıkıntılar üzerine konuşan Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Odası Başkanı Mehmet Havabulut, “Elazığ halkı yerel halka destek olmalı” dedi.

Rekor kıran altın fiyatlarında son durum! 

Güvenli liman altında haftanın ilk işlem gününde hareketlilik sürüyor. Gram altında 2 bin 800 lira seviyesi aşıldı. Merkez Bankalarının faiz kararlarının fiyatlar üzerinde etkili olması bekleniyor. İşte altın piyasası...

AK Parti MYK toplanıyor! 

AK Parti’nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. MYK’da vatandaşın yaşadığı sıkıntılar ve acilen çözmesi gereken konular masaya yatırılacak.

Erol’dan, eğitimde tasarrufa sert tepki!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, 1 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, Elazığ’ın uzak köylerinde yaşayan lise öğrencileri için uygulanan taşımalı eğitim hizmeti sona erdirildi. Bu karar, özellikle kırsal bölgelerdeki aileler ve öğrenciler için büyük bir endişe kaynağı oldu.

Piyasalarda son durum ne? Gram altın ne kadar

Küresel piyasalarda yüksek seyir devam ederken, gram altın 2 bin 800 TL seviyesine çıkarak rekor kırdı. Yeni günün başlamasıyla birlikte yatırımcılar ve vatandaşlar, finansal piyasalardaki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Elazığ Belediyesi’nin bir marka yatırımında daha sona yaklaşılıyor

Elazığ Belediyesi tarafından Aksaray ve Hicret Mahalleleri arasında yer alan toplam 100 bin metrekare alanda hayata geçirilen spor ve yaşam kompleksi inşa çalışmalarında sona yaklaşıldı. Şehre marka değer katacak tesis, yüzde 90 oranında tamamlandı.

Özkan, 2024-2025 yılı eğitim öğretim yılını değerlendirdi

CHP Elazığ İl Başkanı Onur Özkan, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından açıklamalarda bulunarak, Ak Parti’nin 22 yıllık iktidarlık sürecinde eğitim sistemini bilerek ve isteyerek siyasallaştırdığını söyledi.

Karaçorlu: Çanakkale’de yaşanan trajedi bugün Gazze’de yaşanıyor

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Şuurlu Öğretmenler Derneği Elazığ Şube Başkanı Habib Karaçorlu bir açıklama yaptı. Öğrencilerin tarih bilinciyle yetiştirilmesinin önemine dikkat çeken Karaçorlu bu bilinçle geleceğe daha güçlü adımlar atılacağını vurguladı.

Narin cinayetinde ilk itiraf geldi!

Dün Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Narin Güran cinayetinde ilk itiraf geldi. Gözaltına alınan şahıslardan birinin Narin'in çuval içerisindeki cesedini amcadan aldığını ve dere yatağına götürdüğünü itiraf etti. İşte detaylar...

Araç sahipleri dikkat! Zam geliyor

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmayla birlikte akaryakıt fiyatlarında da değişim yaşanıyor. LPG'ye zam yolda...

Elazığ, Başkan Şerifoğulları’nın yatırımları ile gelişimini sürdürecek

Depreme dayanıklı, modern ve yepyeni yaşam alanları oluşturarak şehri daha güvenli bir geleceğe taşımayı hedefleyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Nailbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Şerifoğulları; “Şehrimizin geleceği adına son derece önemsediğimiz bu projemiz tamamlandığında, şehrimizin merkezi çok daha hızlı gelişmiş olacak.” dedi.

AK Parti Kadın Kolları, Malazgirt Zaferi’ni kutladı

Elazığ AK Parti Kadın Kolları, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümünü kutlamak üzere Malazgirt’te buluştu. Malazgirt’te yapılan kutlama etkinliğine Elazığ il genelinden katılım sağlayan kadınlar, zaferin coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Elazığ’a yeni bir yaşam alanı daha kazandırıldı

Elazığ’ın gelecek on yıllarını planlayarak vizyon projeleri birer birer yatırıma dönüştürmeyi ve şehri emin adımlarla geleceğe taşımayı sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Akpınar Mahallesi Yaşam Alanı’nı da şehre kazandırarak, vatandaşların uzun yıllar kullanabileceği kalıcı eserlere bir yenisini daha ekledi.

Altında rekor üstüne rekor! 

21 Ağustos 2024 gram altın fiyatı serbest piyasada 2742 TL'den güne başlıyor. Kapalıçarşı'daki kuyumcularda ise işlemler 2762 – 2802 TL alım ve satım aralığında seyrediyor. FED'den 0,50 baz puanlık faiz indirimi beklentisinin artması, dolar endeksinin 101,40 ile yılın en düşük seviyesine gerilemesi ve içeride kurlarda yaşanan hareketlilik gram altında yükselişi tetikliyor.

Okullarda Deneme Sınavı Yapmak Yasaklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren kararı duyurdu. Okullarda liselere kadar deneme sınavı yapılması yasaklandı.

Açık: Deprem açısından riskli bölgede olduğumuz gerçeğiyle yüzleşmeliyiz

FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan deprem felaketinin 25'inci yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, faaliyetlerini sürdürdükleri Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerinin birinci ya da ikinci derece riskli bölgede yer aldığını hatırlatarak deprem gerçeğiyle yüzleşilmesi gerektiğini söyledi. Açık, 'Bilimin ışığında depremin yıkıcı etkilerine karşı dayanıklı yapılar, güvenli şehirler inşa etmeliyiz' dedi.

Engel tanımayan bireyler, maharetlerini sergilediler

Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde eğitimlere katılan özel gereksinimli bireyler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Alaattin Meydanoğlu ile birlikte Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, çeşitli sportif faaliyetlerde performanslarını sergilediler.

Erol: Tercihli oy sistemi geri getirilmelidir

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Elazığ Belediyesi’nden planlı su kesintisi duyurusu

Elazığ Belediyesi tarafından yoğun tempoda sürdürülen altyapı yenileme çalışmaları kapsamında, 7 Ağustos Çarşamba günü 08.00-17.00 saatleri arasında Cumhuriyet Mahallesi’nde planlı su kesintisi yaşanacak.

Başkan Şerifoğulları: Bu iki eserimizi de Elazığ’ımıza kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz

Toplumun her kesimine spor yapabilme olanağı sağlamak amacıyla spor yatırımlarına yoğun bir şekilde devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, geleceğin sporcularının da yetişebileceği donanıma sahip olacak şekilde inşa çalışmaları süren Spor ve Yaşam Kompleksi ve Spor Köyü’nde incelemelerde bulundu.

Çocuklar gönüllerince eğlendi

Çocuklar hazırlanan açık hava sinemasında çizgi film izlemenin keyfini yaşadı. İpekyolu Uluslararası Gençlik Çalışmaları Merkezi’nin başlattığı çalışma ile yaz tatilinde öğrencilerin sosyal alanda gelişimine destek olmak amaçlanıyor.

Başkan Alan: Bakan Kurum’dan ilimize bir lojistik merkez kurulması konusunda destek talep ediyoruz

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, ilimizi ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a 2020 ve 2023 depremlerinden sonra yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederek, olası Tunceli ve Bingöl depremlerinde yaşanacak olumsuzluklara ilk müdahale eden ilin Elazığ olacağı gerçeğinden hareketle ilimize lojistik merkez kurulmasına destek olması noktasında çağrıda bulundu.

Elazığ Belediyesi Harput’ta kürsübaşı programı düzenledi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Müzeler Şehri Elazığ Projesi kapsamında şehre kazandırdığı Hoca Hasan Hamam Müzesi’ni ziyaret ederek tarihe tanıklık eden vatandaşlar, seyir terasının eşsiz manzarasında çaylarını yudumlarken, Elazığ Belediyesi Kürsübaşı ekibinin seslendirdiği eserlere eşlik etmenin ayrıcalığını yaşadı.

Baskil Çavuşlu Köyü bağlantı yolunda çalışmalar devam ediyor

Yol bakım-onarım ve asfalt çalışmalarını sürdüren Elazığ İl Özel İdaresi, kırsalda yaşayan vatandaşların daha konforlu yollarda seyahat edebilmeleri adına şehrin her noktasına ulaşmayı hedefliyor. Bu kapsamda 2024 yılı yatırım programında bulunan Baskil İlçesi Çavuşlu Köy yolunda çalışmalar hızla devam ediyor.

Başkan Şerifoğulları, incelemelerine devam ediyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Akpınar, Sarayatik ve Çarşı Mahalleleri başta olmak üzere çevre mahallelerin de yararlanacağı ve bölgeye nefes olan Akpınar Mahallesi Yaşam Alanı’nda incelemelerde bulundu.

PROF. DR. YASEMİN AÇIK:  BU BİR KARALAMA KAMPANYASIDIR, HUKUKA AYKIRI HİÇBİR İŞ YAPILMAMIŞTIR

Türkiye’nin önde gelen kadın sanayicilerinden Prof. Dr. Yasemin Açık, Elazığ’da 10 bin kişinin hayatına dokunan çimento fabrikasıyla ilgili olarak son dönemde çıkan haberlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Bu iftira kampanyasının kardeşi ve daha önce bünyelerinde çalışan bazı kişilerin de içinde olduğu bir grup tarafından yürütüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Açık, “Bugüne kadar kıymetli babamın hatırasını incitmemek, annemi, ağabeylerimi, tüm ailemi bu gündemden uzak tutmak ve saygınlığımızı zedelememek için sessiz kaldım” dedi. Fabrikanın kuruluş aşamasından günümüze kadar yapılan tüm iş ve işlemlerin yasalara uygun olarak yapıldığını, karalama kampanyasını yürütenler ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığını, tüm bilgi ve belgelerin de ilgili mercilerle paylaşıldığını belirten Prof. Dr. Açık, açıklamasında şunları söyledi: 

Motofest ve kamp etkinlikleri sona erdi

Elazığ Cip Mesire alanında gerçekleştirilen Motofest ve Kamp Etkinlikleri, kapanış programı ile sona erdi. Öte yandan etkinliğin son gününde sahne alan sanatçı Aygün Çam türküleri ile dinleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Altın fiyatlarında düşüş! 

Altın haftaya düşüşle başladı! Yatırımcı gram, çeyrek altın ne kadar oldu merak ediyor. Bu hafta yoğun veri gündemi yatırımcının odağında...Peki alım fırsatı var mı?

Bursa’da 24. peynirli ekmek festivali düzenlendi

Bursa Elazığ Kültür Ve Dayanışma Derneği, Bursa’da 24. peynirli ekmek festivali düzenledi. Bursa’da Elazığ kültürünü yaşatmak adına kurulan Bursa Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Geleneksel olarak düzenlediği Peynirli Ekmek Festivali’nin bu yıl 24.sünü düzenledi.

Milletvekili Keleş, Bakan Güler ile bir araya geldi

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’le bir araya gelerek, Elazığ’da devam eden Savunma Sanayi konularını istişare etti.