Yasak Haberleri

Yasak Haberleri

Okullarda Deneme Sınavı Yapmak Yasaklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren kararı duyurdu. Okullarda liselere kadar deneme sınavı yapılması yasaklandı.

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’tan uyarı!

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dünya genelinde özellikle 13-15 yaş arası çocuklar ve gençler arasında giderek yaygınlaşan elektronik sigaranın yol açtığı sağlık sorunlarına dikkat çekti. Elektronik sigaranın tıpkı sigara gibi çeşitli kimyasallar ve bağımlılığa yol açacak düzeyde nikotin içerdiğini söyleyen Prof. Dr. Açık, “Ülkemizde satışı yasak olmasına rağmen denetim yetersizliği ve ihlallere göz yumulması nedeniyle gençlerimizin hayatı tehlikeye atılıyor” dedi.

Pandemide kesilen cezalar iade edilecek 

Salgın döneminde kesilen cezalara ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan itiraz karara bağlandı. Pandemide ödenen maske takma zorunluluğu ve diğer yasaklara ilişkin cezalar geri alınabilecek. 

Elazığ'da eylem ve etkinlikler 15 gün süreyle yasaklandı

Elazığ'da eylem ve etkinliklerin 15 süreyle gün süreyle yasaklandığı bildirildi.

Elazığ'da kaçak avcı denetiminde bıldırcın sesi çıkaran cihaz ele geçirildi

Elazığ'da kaçak avcılığın önüne geçmek için yapılan denetimlerde, 1 adet kullanılması yasak olan bıldırcın sesi çıkaran cihaz ve 1 adet akü ele geçirildi.

Elazığ'da kaçak avcı denetiminde bıldırcın sesi çıkaran 2 cihaz ele geçirildi

Elazığ'da kaçak avcılığın önüne geçmek için yapılan denetimlerde, 2 adet kullanılması yasak olan bıldırcın sesi çıkaran cihaz ve 2 adet akü ele geçirildi.

Elazığ'da kaçak avcı denetiminde bıldırcın sesi çıkaran cihaz ele geçirildi

Elazığ'da kaçak avcılığın önüne geçmek için yapılan denetimlerde, 1 adet kullanılması yasak olan bıldırcın sesi çıkaran cihaz ele geçirildi.

Elazığ'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Elazığ Valiliği tarafından orman yangınlarının önlenmesi için kent genelinde bulunan ormanlara girişler yasaklandı.

Elazığ'da bir köy kuduz vakasıyla karantinaya alındı

Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı Seydilli köyünde bir inekte çıkan kuduz vakasından dolayı köye hayvan giriş çıkışları yasaklanırken, tüm hayvanlar aşılandı.

35 dönümlük ada, tavşan ve martılara emanet

Doğunun gizli denizi olarak bilinen Hazar Gölü'nde yer alan 35 dönümlük ada, 200'ü aşkın tavşana ve binlerce martıya ev sahipliği yapıyor. 1'inci derece sit alanı ilan edilen ve çıkmanın yasak olduğu ada, seyrine doyumsuz manzaralar oluşturuyor.

Başkan Öger: 'Kendiniz ve sevdikleriniz için sigara ve tütün mamullerini terk edin'

Sigara dumanının hem ısısı hem de içinde bulunan çok sayıdaki kimyasal maddeler nedeniyle solunum yollarına olumsuz etkiler bıraktığını aktaran Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Genel Başkanı Yahya Öger, 'Kendiniz ve sevdikleriniz için sigara ve tütün mamullerini terk edin, getirilmiş yasaklara uyun ve uymayanları da lütfen yetkili mercilere bildirin. Bu konularda göstereceğiniz duyarlılık gelecek nesillere karşı bir sorumlu vatandaşlık görevimizdir dedi.

Elazığ'da 1 ton 150 kilogram kaçak avlanan balık yakalandı

Elazığ'da 1 ton 150 kilogram sazangiller familyasına ait yasak dönemde avlanmış balık ele geçirilirken, 2 kişiye toplam 14 bin 858 TL para cezası kesildi.

Elazığ'da kaçak avlanan 500 kilogram balık yakalandı

Elazığ'da 500 kilogram Sazangiller familyasına ait yasak dönemde avlanmış balık ele geçirildi.

HAYDİ'den pitbull operasyonu, cezalar peş peşe geldi

Elazığ'da Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekipleri, yasaklı köpek ırklarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede kayıtsız besleyen ve ağızlıksız dolaştıran 2 hayvan sahibine toplam 29 bin 964 lira ceza kesildi.

Elazığ'da açık hava etkinlikleri 15 süreyle yasaklandı

Elazığ'da 15 gün süreyle her türlü açık hava toplantısı, yürüyüş, miting, basın açıklaması, stant açma, anma töreni, toplu karşılama ve uğurlama gibi eylem ve etkinlikler yasaklandı.

Yasak gümeler imha edildi

Elazığ'da av koruma ve kontrol çalışması yapan ekipler, kaçak olarak yapılan gümeleri belirleyip imha etti.

Elazığ'da açık alan etkinlikleri 15 gün süreyle yasaklandı

Elazığ'da 15 gün süreyle açık alanlarda yapılması planlanan her türlü etkinliğin yasaklandığı bildirildi.

Deplasman yasağından habersiz 2 otobüs taraftar dışarıda kaldı

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde oynanan Elazığ İl Özel İdare-Beşiktaş maçı için il dışında organize olan Beşiktaş taraftarları müsabakayı takip etmek için Elazığ'a geldi. Pandemi yasaklarından haberi olmayan siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşmayı takip etmek için salona giremedi.

Elazığ'da açık alan etkinlikleri 15 gün süreyle yasaklandı

Elazığ'da 15 gün süreyle açık alanlarda yapılması planlanan her türlü etkinliğin yasaklandığı bildirildi.

Elazığ'da kaçak avcı denetiminde bıldırcın sesi çıkaran cihaz ele geçirildi

Elazığ'da kaçak avcılığın önüne geçmek için yapılan denetimlerde, 1 adet kullanılması yasak olan bıldırcın sesi çıkaran cihaz ele geçirildi.

Yasak başladı, ele geçirilen kınalı keklikler doğaya salındı

Av yasağının başlanmasıyla birlikte Elazığ'da çalışma yapan ekipler, ele geçirdiği kınalı keklikleri doğaya saldı, kaçak av malzemelerine el koyup, 2 şahsa işlem yaptı.

Elazığ'da yasak kalktı yaşlı ve gençler, bahar havasının tadını çıkardı

Normalleşme süreciyle birlikte orta risk grubunda yer alan Elazığ'da, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar, kısıtlamanın kalkmasıyla parklarda rahat rahat gezerek bahar havasının keyfini çıkardı.

Elazığ'da pandemi ve yasaklar hindiye talebi azalttı

Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle getirilen kısıtlamalar nedeniyle, yeni yıl önce hindiye de rağbet azaldı.

Yağış geldi, yasak başlamadan oto lastikçilerde yoğunluk başladı

Elazığ'da yağışların başlamasıyla sürücüler, kış lastiği zorunluluğunun başlayacağı 1 Aralık öncesi oto lastikçilerde yoğunluk oluşturdu.

Elazığ'da sigara içme yasağı alanı genişletildi

Elazığ'da koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sigara içilmesi yasaklanan yer sayısı genişletildi.

Elazığ'da dağ keçileri sürü halinde görüntülendi

Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altına alınan ve avlanması yasak olan dağ keçileri, yüksek kesimlerdeki sarp kayalıklarda beslenirken görüntülendi.

Diyarbakır’ı yine duman sardı

Diyarbakır'da şehir merkezi başta olmak üzere birçok farklı bölgede anız yangınları yasak olmasına rağmen duyarsız çiftçiler tarafından yakılmaya devam ediliyor. Yanan anızlar tehlike oluştururken oluşan duman şehrin birçok noktasından görüldü.

Macron, açıkladığı projesiyle Müslümanları hedef aldı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron çok tartışılacak Bölücülükle Mücadele adlı projesini açıkladı. Proje ile aşırılık yanlılarıyla mücadele edilmesi hedefleniyor. Proje ile ülkedeki başörtüsü yasağı da genişletiliyor.

Yasak cihazla avlanan 2 şahsa işlem yapıldı

Elazığ'da kaçak avla mücadele kapsamında yapılan çalışmada 2 adet bıldırcın sesi çıkaran cihaz ele geçirildi,2 şahsa yasal işlem yapıldı.

Manisa’da zabıtaya bıçaklı saldırı

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ve UKOME'nin kararıyla, yasaklanan sokak atık toplayıcılarına yönelik denetim yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı memurları, bir atık toplayıcısının bıçaklı ve sözlü saldırısına uğradı. Zabıta memuru saldırıyı yara almadan atlattı.