Yatırım Haberleri

Yatırım Haberleri

Milletvekili Açıkkapı’dan yatırımcılara Elazığ çağrısı

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki meselelere değinirken, yatırımcılara ise “Elazığ” çağrısında bulundu.

Eğitim Bir-Sen’den öğretmenlik meslek kanunu açıklaması

Eğitim Bir-Sen Üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelerek yeniden düzenlenmiş, kapsayıcı bir öğretmenlik meslek kanunu talep ettiklerini söylediler. Öte yandan Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi; mevcut uygulanan sıkılaşma politikaları ve faiz artırımlarının üretim ve yatırım alanları ile gelir dağılımını olumsuz etkilediğini söyledi.

Sporun Kalbi, Elazığ Belediyesi Spor ve Yaşam Kompleksi’nde atacak

Gençlik ve spor yatırımlarına hız kesmeden devam eden Elazığ Belediyesi, şehrin sportif faaliyetleri noktasında önemli bir ihtiyacını giderecek olan Spor ve Yaşam Kompleksi’ni Elazığ’a kazandıracak.

Hicret Mahallesi’ne yeni imar yolu

Eser, hizmet ve gönül belediyeciliği ilkesi ile Elazığ’ın gelecek on yıllarını planlayarak projeleri yatırıma dönüştürmeyi ve şehri emin adımlarla geleceğe taşımayı sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin doğu ve batı aksının trafik akışını rahatlatarak Protokol Yolu ile Hicret ve Aksaray Mahallelerini birbirine bağlayacak yeni imar yolu çalışmalarını yerinde inceledi.

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Projesi 2025 yatırım programına alındı

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof.Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ’da Yarı olimpik yüzme havuzu projesinin 2025 yatırım programına alındığını duyurdu.

Açık ‘Kadın Kurucular 100’ Listesinde 9. sıraya yükseldi

Seza Çimento ve Beton Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fast Company Türkiye Dergisi tarafından bu yıl beşincisi açıklanan ‘Kadın Kurucular 100’ listesinde 9’uncu sırada yer aldı. Seza Çimento ve Beton Grubu olarak yeşil ve dijital dönüşüm odağındaki yatırımlarına hız kazandırdıklarını belirten Prof. Dr. Açık, toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde kadın istihdamını artırmayı hedeflediklerini de söyledi.

Çelik: Hizmetlerde adalet ve eşitlik ilkesini şiar edineceğiz

İl Genel Meclis Başkanlığı görevine Meclis üyelerinin oy birliği ile seçilen Avukat Ömer Faruk Çelik, Başkanlık makamına oturduktan sonra açıklamalarda bulundu. Çelik Açıklamasında, “Yapacağımız Hizmet Yatırımlarda Öncelikle Adalet Ve Eşitlik İlkesini Her Zaman Temel Alacağız ve Şiar Edineceğiz” dedi

Şubat ayında hangi yatırım aracı kazandırdı?

Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayına ilişkin "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları"nı açıkladı. Şubatta en fazla aylık reel getiri BIST 100 endeksinde oldu.

Başkan Alan: Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’dan, Elazığ’a savunma sanayi yatırımlarının başlatılması müjdesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında bugün Elazığ’a geliyor.

Alan: Üreticilerimize yeni fırsatlar sunuyoruz

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Elazığ Ticaret Borsası Meclisleri, ilimizde üretim ve istihdamın artırılması, yeni proje ve yatırımların görüşülmesi amacıyla ortak meclis toplantısı düzenlediler. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ile Oda ve Borsa meclis üyeleri katıldı.

TEKNOVA OSB yer tahsisi için imzalar atıldı

TEKNOVA OSB Yer Tahsis Belgesi İmza Töreni ETSO’da yapıldı. 293 parselden 115’nin tahsisi için düzenlenen törene katılan Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, üretim, yatırım ve istihdam anlamında Elâzığ’da güzel şeyler yaşandığını söyledi

TOGG B-SUV tavan fiyatı belli oldu 

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, 1.8 milyar Euro’luk yatırımla 2023 yılında üretime başlayan şirketin 2027 yılı gibi kâra geçmesini beklediklerini söyledi. Karakaş, ayrıca "Üçüncü aracımız (B-SUV) ilk ikisinden daha küçük olacak ve daha ucuz olacak ancak fiyatı 20 bin Euro olmayacak” dedi.

Elazığ TSO eğitim seminerleri devam ediyor

İlimizde yatırım, istihdam ve üretimin artırılması yönünde önemli çalışmalar yürüten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine yönelik eğitim seminerlerini de aralıksız sürdürüyor.

Alan: Elazığ’a Savunma sanayi yatırımları geliyor 

ETSO Başkanı İdris Alan, savunma sanayi alanında yatırımları olan şirketlerin Elazığ’a yatırım yapacaklarını açıkladı. 

Başkan Alan: 6 Şubat depreminde hemşerilerimizle birlikte firmalarımız da seferber oldu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan,  şehrimizde yatırım yaparak istihdam ve üretime katkıda bulunan firma ziyaretlerini süründürüyor.

ELFED Çedene Sohbetlerinin Konuğu Yatırım Uzmanı Mert Başaran oldu 

ELFED Gençlik Kolları Tarafından düzenlenen  “Çedene Sohbetlerinin” Konuğu Yatırım ve Tasarruf Uzmanı Mert Başaran oldu. Başaran katılımcılara nasıl tasarruf yapılacağı en etkili yatırım yolları hakkında bilgiler verdi. 

Başkan Alan: Elazığ, yatırım ve üretimle kalkınıyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, ilimiz yatırım, istihdam ve üretimine katkıda bulunan firma ziyaretlerini sürdürüyor.

Açıkkapı: Elazığ’a 25 milyar liralık yatırım kazandırıldı 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile bir araya gelen AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı, AK Parti iktidarında Elazığ’da 25 liralık tarımsal destek ve yatırım yapıldığını ifade etti. 

Şeker Fabrikası’nın Rehabilitasyonu 2024 yatırım programına alındı

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in 10 Kasım 2023 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı’nın yazılı olarak cevaplandırması talebiyle vermiş olduğu Elazığ Şeker Fabrikasının kapasite artırımı ve fabrikanın modernizasyonu hususundaki soru önergesi cevaplandırıldı. Bakan Yumaklı imzasıyla verilen cevapta, Elazığ Şeker Fabrikasının 2024 yatırım programında olduğu, risk analizleri ile birlikte, doğalgaz buhar kazanı ve kireç ocağı yapım işi faaliyetlerinin devam edeceği bildirildi. 

Başkan Alan: Üretenin her zaman yanındayız

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın yatırım, istihdam ve üretimde başarı elde ederek ilimiz ekonomisine katkı sunan firma ziyaretleri devam ediyor.

Özbekistan Heyetinden Başkan Alan’a ziyaret

Özbekistan ile Elazığ arasında yeni ticari anlaşmalar yapmak ve ilimiz iş insanlarının Özbekistan’da yatırım yapmalarını teşvik etmek amacıyla şehrimize gelen Özbekistan Ankara Büyükelçiliği yetkilileri Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ı makamında ziyaret etti.

Elazığ’a 140 Milyon ödenek! 

AK Parti Elazığ Milletvekilleri ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım Elazığ'da cezaevlerine toplamda 140 milyon ödenek ayrıldığını duyurarak, Palu Adliyesi’nin de 2024 yılı yatırım programına alındığını söyledi. 

Rektör Göktaş: Üniversiteye 12 Milyar TL’lik yatırım kazandırdık

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarını ağırladı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda Rektör Prof. Dr. Göktaş, görev süreci içerisinde Üniversitede yapılan ve devam eden çalışmaları değerlendirdi.

Yasemin Açık Vakfı kuruldu

Eğitim, sağlık, çevre, sürdürülebilir kalkınma, sosyal ve kültürel alanlarda dayanışmayı geliştirmeyi, yardımlaşmayı artırmayı ve araştırma faaliyetleri yürütmeyi hedefleyen Yasemin Açık Vakfı kuruldu. Cumhuriyet tarihi boyunca Doğu Anadolu Bölgesi’ne yapılmış en büyük özel sektör yatırımlarından birini gerçekleştiren, Türkiye’nin önde gelen kadın sanayicilerinden biri olan Prof. Dr. Yasemin Açık, vakfın Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürütecek. Topluma fayda sağlayacak çalışmaları, “İnsan, Yaşam ve Gelecek” odağında, bütüncül bir yaklaşımla ele alacaklarını belirten Prof. Dr. Açık, “Cumhuriyetin ilk yüzyılının kazanımlarını taşıyarak, ikinci yüzyılına ışık tutacak bir miras bırakmayı amaçlıyoruz” dedi.

Açıkkapı: Elazığ’a yönelik yatırımlar için temaslar sürüyor 

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, Elazığ'a yönelik yatırımların artırılması için girişimleri sürdüreceklerini söyledi. 

ETSO Heyeti, Başkan Hisarcıklıoğlu ile görüştü 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ve oda heyeti, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi. Başkan Alan, Elazığ yatırımcılarının projelerini ve sorunlarını Başkan Hisarcıklıoğlu ile paylaştı. 

Vatandaşlardan, ‘Şehirler Arası Otobüs Terminaline’ tam not

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın söz verdiği vizyon projeleri arasında yer alan şehrin geleceğine yönelik büyük yatırımlarından biri daha hayata geçti.

Açıkkapı: Yeni kanun teklifi vatandaşların yüzünü güldürecek 

TBMM’de görüşülmeye başlanan 80 maddelik yeni kanun teklifine ilişkin açıklama yapan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, yeni kanun teklifinin, vergi güvenliğinin sağlanması, yatırımcıların Türk lirasına yönelmesi, ülkeye döviz girdisinin sağlanması gibi birçok düzenlemeyi kapsadığını söyledi. 

Vali Toraman: Sivrice’ye Yaklaşık 100 Milyon liralık yatırım yaptık 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman beraberindeki heyet ile birlikte güney sahil yolundaki çalışmaları yerinde inceledi. Vali Toraman, Sivrice’ye yaklaşık 100 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. 

Başkan Şerifoğulları, Tarihi Harput-Hüseynik Yolu’nda

Vizyon projeleri yatırıma dönüştürerek Elazığ’ı geleceğe taşımaya devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, medeniyetler merkezi Harput’a uzanan tarihi Hüseynik Yolu’nun sona gelinen çalışmalarında incelemelerde bulundu.