Yemek Haberleri

Yemek Haberleri

Rektör Göktaş’tan hayırseverlere teşekkür

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Ramazan ayı boyunca binlerce üniversite öğrencisinin Üniversite Evi’nde ücretsiz iftar yaptığını belirterek iftar yemeklerine destek olan hayırseverlere teşekkür etti.

Elazığ’da bu köyde taziyelerdeki yemek ikramı kaldırıldı!

Elazığ’ın Karakoçan ilçesine bağlı Başyurt köyünde alınan kararla, taziyelerde verilen yemek ikramı kaldırıldı.

Elazığ Mutfağı Türkiye’ye tanıtılacak 

Elazığ yemeklerinin ve bilinmeyen Harput yemeklerinin yer alacağı “Elazığ Lezzet Şöleni” 26 Kasım’da gerçekleştirilecek. 

Elazığ Belediyesi; Yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşların yanında

Sosyal Belediyecilik ilkesiyle hizmetlerini sürdüren Elazığ Belediyesi; yaşlı, kimsesiz ve engellilere yönelik ev tadilatı, ev temizliği, sıcak yemek ve çeşitli ihtiyaçlar kapsamında verdiği hizmetlerle gönüllere dokunmaya devam ediyor.

Vali Toraman, Gaziler onuruna yemek verdi

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle valilik tarafından düzenlenen yemekte, gaziler ve aileleriyle bir araya geldi.

İmam Hatip mezunları bir araya geldi 

1984 – 1985 yılı imam hatip mezunları düzenledikleri yemek programında 40 yıl sonra bir araya gelerek hasret giderdiler. 

Elazığ Belediyesi can dostlarımız için mama üretiyor 

Sokak hayvanları için yaptıkları çalışmalarıyla vatandaşların takdirini toplayan Elazığ Belediyesi, bir projeyi daha hayata geçirerek Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşayan can dostlarımız için topladığı artık yemekleri ve bayat ekmekleri kullanarak gıda mühendisleri eşliğinde mama üretimi gerçekleştiriyor

Malatyalı Depremzedelerden Elazığ İHH’ya Teşekkür

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Malatya’da depremin ilk anından buyana sürdürülen aşevi ve sıcak yemek yardım hizmeti tamamlandı. Yardımların gıda kolisi ve ihtiyaç malzemelerinin temini şeklinde devam edeceği açıklanırken Malatyalı depremzedeler İHH’ya teşekkür ettiler.

Milletvekili Erol’dan Devlet okullarında ücretsiz yemek ve 0-6 yaş kreşlerinde anneye ücretsiz ulaşım kartı sözü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili, Parti Meclis Üyesi ve 28. Dönem Elazığ Milletvekili Adayı Gürsel Erol,seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam ediyor.

İYİ Parti Elazığ Teşkilatı iftar programı düzenledi 

İYİ Parti Elazığ İl Başkanlığı’nın organizesinde milletvekilleri ve ilçe teşkilatlarının katılımıyla iftar yemeği programı düzenlendi. Yemekte birlik ve beraberlik mesajları verildi. 

İHH’dan depremzedelere sıcak yemek ve sosyal yardımlar 

İHH İnsani Yardım Derneği Elazığ Şubesi deprem bölgesi Malatya’da depremzedelerin yaralarının sarılması için çalışmalarını sürdürüyor. 

Başkan Gürkan: ‘Gakgoş’ kardeşlerimiz, Elazığ Belediye Başkanımız gece gündüz demeden yanımızda oldular 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli depremden ağır bir şekilde etkilenen Doğanşehir ilçesinde depremzedeleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Gürkan, “Elazığ yolu açıktı. Sağ olsun ‘Gakgoş’ kardeşlerimiz, Elazığ Belediye Başkanımız gece gündüz demeden bütün fırınlarını ve iş yerlerini açarak, bizlere ekmek, su ve yemek sevkiyatını sağlamıştır” dedi. 

Elazığ Belediyesi yaşanan felaketin ardından vatandaşlara desteğini sürdürüyor

Elazığ Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Elazığ’ın da etkilendiği deprem felaketinin ardından evlerine giremeyen vatandaşlara barınma başta olmak üzere desteklerini sürdürüyor.

Gönüllü Öğretmenler depremzedeler için ekmek ve çorba pişiriyor 

Elazığ'da meslek liseleri bünyesinde yer alan fırın ve mutfak atölyelerinde gönüllü öğretmenler ve okul personeli gece gündüz vardiya yaparak, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'daki depremzedeler için ekmek yapıyor, çorba hazırlıyor. 

Milletvekili Bulut, Elazığ Sanayi Sitesini ziyaret etti

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Sanayi Sitesini ziyaret ederek, esnaflarla bir araya geldi. Esnafları selamlayan milletvekili Metin Bulut ayrıca, sanayi sitesinde çalışan gençlerle yemekli toplantıda buluştu. 

Devlet memurlarının yemek ücretleri belli oldu

Memurlardan bu yıl 3,81-15,55 lira, sözleşmeli personelden 4,64-18,59 lira öğle yemeği bedeli tahsil edilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığının Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yemek için aldıkları ekmeğin içerisinde poşet çıktı

Elazığ'da bir vatandaş, aldığı ekmeğin içinden poşetin çıktığını görünce neye uğradığını şaşırdı.

Prof. Dr. Mehmet Yalnız: 'Az az ve sık sık yemek bütün hastalıklar için dünyada en geçerli diyet şeklidir'

Günümüzde her beş kişiden birinde reflü hastalığının olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Yalnız, 'Bunun sebepleri arasında yenilen gıdalar, kilo, yaşlandıkça kullanılan ilaçlar var. Az az ve sık sık yemek bütün hastalıklar için dünyada en geçerli diyet şeklidir' dedi.

Para, pul, iğne, yüzük: Bu midelerde ne ararsanız var

Elazığ'da son 1 yılda çocukların yemek ve nefes borusu ile midesinden çıkartılan madeni para, pil, iğne ve yüzük gibi yabancı cisimler görenleri hayretler içinde bıraktı.

Oyun oynarken yerdeki yüzüğü yutan 3 yaşındaki çocuk ölümden döndü

Elazığ'da 3 yaşındaki çocuğun yutması sonucu yemek borusuna sıkışan yüzük, yapılan cerrahi operasyonla çıkartıldı.

Milletvekili Ağar’ın Girişimleriyle Mağduriyet Sona Erdi

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’ın girişimleriyle AK Parti Grubu tarafından hazırlanan kanun teklifinin torba yasa kapsamında TBMM’de kabul edilmesi neticesinde Elazığ Belediyesi ve Elazığ İl Özel İdare çalışanlarının yemek yardımına yönelik 2014 yılından buyana devam eden sorun ortadan kaldırıldı.

Elazığ'da dev kazanlar iftar yemekleri için kaynıyor

Elazığ Belediyesi her gün 2 bin 300 kişilik 3 çeşit sıcak yemek ve tatlı hazırlayarak vatandaşların evlerine teslim ediyor.

Elazığ sofralarının Ramazan ayındaki vazgeçilmez lezzeti: 'Palu Tava'

Elazığ yöresine özgü bir yemek çeşidi olan ve genellikle Ramazan ayında daha fazla tüketilen Palu tava, bu sene de Ramazan sofraların vazgeçilmez lezzeti oldu.

Uzm. Dr. Kanar: 'Trigeminal Nevralji başarı ile tedavi edilebiliyor'

Trigeminal Nevralji'nin (Yüz Hastalığı) yüz yıkama, dokunma, yemek yeme, diş fırçalama gibi günlük aktivitelerle tetiklenebilen ve 100 binde 5-25 kişide tespit edilebilen bir ağrı türü olduğunu dile getiren Algoloji Uzmanı Dr. Meltem Kanar, 'İşlem steril şartlarda ameliyathane koşullarında uygulanmakta ve yaklaşık 30 dakika ila 1 saat arasında sürmektedir. Hastalarımız ertesi gün şifa ile taburcu edilmektedir' dedi.

Elazığ'da üniversite öğrencilerine 'Çanakkale menüsü' dağıtıldı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından üniversite öğrencilerine Çanakkale Savaşı sırasında yemek listesinde yer alan menü dağıtıldı.

Elazığ'da şantiyelerde zehirlenen 19 kişi hastaneye sevk edildi

Elazığ'da farklı inşaatların şantiyelerinde yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan 19 kişi hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Servis aracı önce pikapla çarpıştı ardından yan yattı

Elazığ'da taşımalı eğitim veren okula yemek götüren servis aracı, kar yağışından dolayı oluşan buzlanma sebebiyle pikapla çarpıştı ardından yan yattı. Ölen ya da yaralananın olmadığı kazada araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Lokantadan geldim diyerek hem tabakları hem de parayı alarak kayıplara karıştı

Elazığ'da bir kişi, lokantada çalışan elemanın bir iş yerine götürdüğü yemek siparişini takip etti, daha sonra iş yerine gidip 'lokantadan geldim' diyerek hem tabakları hem de yemek ücretini alarak kayıplara karıştı.

İş insanı Ercan'dan Sanayi Sitespor onuruna yemek

Elazığlı in insanı Yüksel Ercan, Elazığ 1. Amatör B Grubunda mücadele eden Sanayi Sitespor onuruna yemek verdi.

Üniversite evi yemekhanesinde yemek ücretlerine zam

Fırat Üniversitesi yemekhanelerinde yemek ücretlerine zam yapıldı.