Yenileniyor Haberleri

Yenileniyor Haberleri

Elazığ’da yollar yenileniyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehir trafiğine konfor kazandırmak hedefiyle sürdürülen yol yenileme, genişletme ve yeni yol çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundu.

Milletvekili Bulut: Tarım ve Orman İl Müdürlüğü binası mevcut yerinde yapılacak 

41 yıldır hizmet veren ve 24 Ocak depremiyle birlikte hasar alan Elazığ Tarım ve Orman müdürlüğü hizmet binası yenileniyor. 

Elazığ'da spor tesisleri yenileniyor

Elazığ'da faal olarak kullanılan spor tesislerinde bakım ve onarım çalışmaları son aşamaya geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 'Afetlerin acı tecrübeleri var'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afetlerin acı tecrübeleri var, afetlerin şöyle bir sonucu da var; şehirler yenileniyor. Binalar yenileniyor, hem de altyapılarıyla beraber yenilenmiş oluyor. Yeni dönemin hem imar ve inşa açısından hem de ihya açısından modelleri de ortaya çıkmış oluyor dedi.

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen, 'Elazığ'da 19 bin 174 konutun kuraları çekildi, vatandaşlarımıza teslim edildi'

Elazığ'da meydana gelen depremde 24 bin konut, bin 800 iş yeri ve 2 bin 200 ahırın hasar gördüğünü belirten Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, 'Konutlarımız hasar gördü, yıkıldı ve şuanda da yenileniyor yenilenme işlemleri de bitmek üzere. Bu çerçevede toplam 25 bin konut yapılıyor. Elazığ'da, bunların içerisinden 19 bin 174 tanesinin de kuraları çekildi vatandaşlarımıza da teslim edildi. Bir taraftan dükkanlarımız da devam ediyor, bin 308 tane işyerimiz yapıldı bunlardan da bin 130 tanesinin kurası çekilip teslimleri de gerçekleştirildi' dedi.

Tarihi Bakırcılar Çarşısı Yenileniyor

Elazığ’ın tarihi Bakırcılar Çarşısı, sokak sağlıklaştırma ve cephe düzenlemesi projesiyle yenileniyor.

Tren Garı altgeçidi yenileniyor

Elazığ'da Hicret ve Aksaray mahallelerine ulaşım bağlantısı sağlayan, ancak hem yaya hem de araç yoğunluğuna cevap veremeyen Tren Garı altgeçidi yenileniyor.

Depremde ağır hasar alan mahalle, 2 bin 251 konutla yenileniyor

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından en çok hasar alan yapının bulunduğu mahallerden Abdullahpaşa, TOKİ koordinesinde etaplar halinde yapımına başlayan 2 bin 251 konutla yenileniyor. Şantiyeye dönen mahallede yapılan konutların hızla yükselirken, dairelerin brüt 130 metre kare, dayanıklı ve lüks olduğu aktarıldı.

Tarihi Bakırcılar Çarşısı Yenileniyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin tarihine değer katacak projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Gazi Caddesi Yenileniyor

Elazığ Belediyesi şehrin ana arterleri arasında yer alan Gazi Caddesi’nde, asfalt yenileme çalışması başlattı. 

Şehit Korgeneral Hulusi Sayın Caddesi Yenileniyor

​​​​​​​Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Şehit Korgeneral Hulusi Sayın Caddesi’nde incelemelerde bulundu. Cadde yapılacak çalışmalarla 6 şeride çıkarılacak.