Yerli Otomobil Haberleri

Yerli Otomobil Haberleri

Ticaret Borsası, yerli otomobil TOGG’u teslim aldı 

Elazığ Ticaret Borsası, Türkiye'nin Yerli ve Milli Otomobili TOGG'u teslim aldı. Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ Ticaret Borsası’na teslim edilen TOGG’un Elâzığ’a hayırlı olmasını temenni etti. 

Yerli otomobil Togg'un fiyatı belli oldu! 

Gelen son dakika haberine göre Togg'un fiyatı belli oldu. Trumore dijital platformu ve Togg web sitesi üzerinden ön siparişleri alınacak olan Togg T10X, 953 bin TL'den başlayan fiyat etiketine sahip olacak.

Erdoğan'dan TOGG açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen "İlk Oyum AK Parti'ye İlk Oyum Erdoğan'a Programı"nda gençlerle bir araya geldi. Türkiye'nin merakla beklenen yerli otomobili TOGG ile ilgili müjdeyi duyuran Erdoğan, "Türk sanayisinin gurur vesilesi olan Togg'un üretimi, şu anda devam ediyor. İnşallah, birkaç ay sonra Togg'un oltu siyahını yollarımızda görmeye başlayacağız" ifadelerini kullandı.

TOGG'dan yerli aracın fiyatıyla ilgili açıklama

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) seri üretime geçilecek elektrikli yerli otomobiller için paylaşılan fiyat bilgileri hakkında, '2022’den önce açıklamamız mümkün değil' açıklamasında bulundu.

Yerli otomobilin markası belli oldu

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, marka beğeni endeksi yaptırdıklarını belirterek, 'Yaptırdığımız endekste TOGG'un marka beğeni endeksi yüzde 73'lere çıktı. Dolayısı ile şimdilik yola TOGG markası ile devam etme kararı aldık" dedi. Karakaş, Türkiye'nin otomobili projesinde küresel şirketlerle 10 gizlilik anlaşması imzaladıklarını belirterek, "Tedarikçi seçiminin yüzde 93'ü tamamlandı. Yüzde 78'i Türkiye'den yüzde 22'si Avrupa ve Asya'dan oluşacak' ifadelerini kullandı.

Elazığ'dan yerli otomobile destek

Elazığ'ın ciddi anlama elektrikli motor üretiminde ön plana çıktığını ve farkındalık oluşturmak için kurum adına banttan inecek 23. yerli otomobile talip olduklarını belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan:İş dünyamızdan birçok insanımız 'bizde yerli otomobilimizden alacağız, yerli sanayimize destek olacağız' diyor, bu son derece önemlidedi.

Elazığ TSO, üretilecek 23. yerli otomobile talip oldu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO), 27 Aralık'ta tanıtımı yapılması planlanan 23. yerli otomobile talip oldu.