Yıkılacak Haberleri

Yıkılacak Haberleri

Elazığ’da ve ilçelerde kaç ağır hasarlı bina var? 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarında Elazığ'da şimdiye kadar 28 bin 726 bina incelendi. İncelemede 48 binanın acil yıkılacak, 7 bin 402 binanın ise ağır hasarlı olduğu kaydedildi. 

Elazığ’daki ağır hasarlı bina sayısı artmaya devam ediyor 

Elazığ’daki hasarlı binaların sayısı açıkladı. Açıklanan veriye göre Elazığ’daki ağır hasarlı, yıkık ve acil yıkılacak bina sayısı 7 bini geçti. 

En çok hasarlı bina hangi ilde? Elazığ kaçıncı sırada? 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, en çok yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı binası olan illeri sıraladı. İşte o tablo… 

Bakan Kurum, Elazığ’daki ağır ve orta hasarlı bina sayısını açıkladı 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Elazığ’daki hasarlı binaların sayısını açıkladı. Açıklanan veriye göre Elazığ’daki ağır hasarlı, yıkık ve acil yıkılacak bina sayısı 4 bini orta hasarlı bina sayısı ise 380’i geçti. 

Elazığ’da ağır hasarlı bina sayısı yükseliyor! 

Elazığ’da merkez ve ilçelerde incelenen 17 bin 716 binadan bugün itibariyle 4 bin 73 binanın ağır hasarlı, 50 binanın ise acil yıkılacak olduğu tespit edildi. 

Elazığ’da ağır hasarlı bina sayısı artıyor

Elazığ Valiliği, Elazığ’da yapılan hasar tespit çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada 14 bin 698 binanın incelendiğini ve 34 binanın acil yıkılacak, 3 bin 309 binanın ağır hasarlı olduğunu açıkladı. 

Elazığ’da ağır ve orta hasarlı bina sayısı artıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Elazığ’daki hasarlı binaların sayısını açıkladı. Açıklanan veriye göre Elazığ’daki ağır hasarlı, yıkık ve acil yıkılacak bina sayısı 2 bini geçti. 

Kurum: Elazığ’da bin 300 binayı acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettik 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde ‘Deprem Bölgesi Fay Hatları ve Zemin Sıvılaşması’ konulu toplantıda konuştu. Bakan Kurum, Elazığ’da 5 bin 800 bağımsız bölümden oluşan bin 300 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edildiğini söyledi. 

Köprü Tartışmasının Bilinmeyenleri

Elazığ'ın Rüstempaşa Mahallesinde bulunan köprülü kavşak ile ilgili tartışmalar gündemdeki sıcaklığını koruyor. 

Orduevi Kavşağındaki Üst Geçit Yıkılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Orduevi kavşağında bulunan üst geçidin yıkılacağını açıkladı.

Bakan Kurum: 'Elazığ'da hasar tespit çalışmaları tamamlandı'

Elazığ'da hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplamda yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı bina sayısı 8 bin 519, bağımsız bölüm sayısı 19 bin 821'e ulaşmıştır, şu an itibariyle 17 bin 400 konut projelendirilmesini başlattık dedi.

Bakan Kurum: 'Elazığ genelinde 4 bin 600 binamız yıkılacak'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili, Elazığ genelinde 4 bin 600 binamız yıkılacak. Önceliğimiz kentsel dönüşüm ve ağır hasarlı binaların yıkımı. Toplamda yapılacak konut sayısı hasar tespit çalışmalarımızın ardından netleşecek dedi.

Bakan Kurum: 'Depremde ağır hasarlı bina sayısı 3 bin 200'

Elazığ'da incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 323 acil yıkılacak binamız var. Acil yıkılacak binalarda, ki bağımsız bölüm sayısı da yaklaşık bin 200 bağımsız bölümden oluşmaktadır. Yani yıkık acil yıkılacak ağır hasarlı bina sayısı 3 bin 200, bağımsız bölüm sayısı da yaklaşık 10 bin 900'e ulaşmış durumdadır dedi.

Bakan Kurum: 'Deprem Elazığ'ın yapı stokunun yüzde 25-30'unu etkilemiş durumda'

Elazığ genelinde hasar tespit çalışmalarının yüzde 60 seviyesine geldiğini ve depremin Elazığ'ın yapı stokunun yüzde 25-30'unu etkilediğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Acil yıkılacak 286 binamız var, şehrin hemen hemen her yerinde tehlike arz eden yıkılma riski bulunan binaların yıkım sürecini başlattık. Şuan itibariyle 54 tane binanın yıkımı gerçekleştirilmiştir dedi.

Bakan Kurum: 'Elazığ ve Malatya'da kalıcı konutlarımıza ilişkin çalışmaları yürütüyoruz'

Elazığ ve Malatya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kalıcı konutlara ilişkin çalışmaları yürüttüklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ genelinde 58 yıkık, 981 ağır hasarlı binamız var, 3 bin 706 bağımsız bölümden oluşuyor. 823 orta hasarlı binamız var. Malatya genelinde 475 yıkık bina 4 bin 460 ağır hasarlı 20'de acil yıkılacak binamız mevcut dedi.

Acil yıkılacak binaların listesi yayınlandı

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada depremde hasar gören binalarda acilen yıkılacak yapıların listesi yayınlandı.

Mehmet Akif Ersoy Lisesi yıkılacak

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Öğretmenevi ile yeni Valilik binası arasında kalan Mehmet Akif Ersoy Lisesini kaldırarak şehrimize, 25 bin m² büyüklüğünde gerçek bir meydan kazandıracağız. dedi.