Yıkım Haberleri

Yıkım Haberleri

Nazırlı ve Işıkver’in girişimleriyle Maden’de yıkımlar durdu

Maden ilçesinde yüklenici firmanın hafriyatı nedeniyle doğal olmayan heyelan riski nedeniyle yaklaşık 500 ev ve işyerinin yıkım kararı Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ve MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ziyaretleri ve konunun hassasiyetini paylaşmaları sonrasında yıkımlar durduruldu. Ayrıca Madenle ilgili çok geniş kapsamlı toplantı kararı alındı.

Işıkver: Madenlilere verilen sözlerin tutulması gerekmektedir

Maden’de afete maruz bölgedeki konutlar ve kamu binaları için yıkım talimatı çıkmasının ardından açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, madenli vatandaşları kaderine terk etmeyeceğini söyledi.

Başkan Şerifoğulları, Yıkımı Yapılacak Eski ETSO Binasında İncelemede Bulundu

Yıkımı, Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yaptırılacak olan Belediye Çarşısı üzerindeki eski Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında incelemelerde bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, esnafların taleplerini dinledi. Kurban Bayramı’nın ardından başlanması planlanan yıkım çalışmaları için, Elazığ Belediyesi tarafından güvenlik önlemleri en üst düzeyde tutulacak, yıkım öncesinde, esnasında ve sonrasında çevre esnafın ve vatandaşların etkilenmemesi için bütün önlemler alınacak.

Ercan, hiçbir yerde deprem olmasa bile buralarda olur

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük yıkımın meydana gelmesinden sonra deprem bilimciler başta Marmara Bölgesi olmak üzere aktif faylar ve deprem beklenen riskli bölgeler hakkında uyarılar yapıyor.

Vali Toraman, yıkım çalışmalarını yerinde inceledi

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 6 Şubat depremlerinde Elazığ’da ağır hasar alan binaların yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Erol: Valilik ve ilin bürokratlarına büyük görev düşüyor 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ağır hasarlı binaların yıkımında Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan ‘Binaların yıkılması hakkında yönetmeliğe’ uyulmadığını dile getirdi. 

Elazığ Valiliği’nden hasar tespit ile ilgili açıklama

Elazığ Valiliği tarafından Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büküklüğündeki depremin ardından Elazığ’da yapılan hasar tespit ve yıkım işlemleri hakkında açıklama yapıldı. Valilik; depremin ardından 30 yapıdan 29’unun acil yıkım kararı ile yıkıldığını açıkladı. 

Depremde ölenlerin sayısı 48 bin 448'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremde ölenlerin sayısı 48 bin 448'e yükseldi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ’a geliyor 

11 ilimizi etkileyen ve büyük yıkımlara sebep olan depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu il ve ilçelere ziyaretlerine devam ediyor. 

Gazi Caddesi trafiğe açıldı

Gazi Caddesi, hasarlı binaların yıkım işlemlerinin ve enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından araç trafiğine açıldı.

ELMÜTDER deprem bölgelerine desteğini sürüyor 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 depremleri sonrası beraberinde 10 ilde yıkımlar oldu. Enkazda on binlerce kişi hayatını kaybederken on binlerce kişi de yaralandı Depremin hemen ardından yurt içi ve yurt dışında yardım seferberliği başlatıldı. 

Milletvekili Ağar, deprem bölgesi Malatya'da vatandaşların yanında

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle büyük yıkımın yaşandığı Malatya'da depremzedelere desteğini sürdürüyor.

Elazığ İl Protokolü, yıkımına başlanan binaları inceledi

Elazığ İl Protokolü Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Elazığ'da ağır hasar tespiti yapılan ve boşaltılan yapılarda incelemelerde bulundu.

Ağır hasarlı binaların yıkımları devam ediyor

Elazığ’da Ağır hasar alan binalar kontrollü bir şekilde yıkılmaya başlandı. 

Demirbağ, Malatya’daki enkazlarda arama kurtarma çalışmalarını inceledi

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Kahramanmaraş depremlerinin ağır yıkıma yol açtığı Malatya’da arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceledi. Milletvekili Demirbağ, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Çiğdem Karaaslan, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte depremzedelerle bir araya gelerek, acılarını paylaştı.

Depremde yıkılan binanın yanındaki apartmanda asılı kalan dolap kuşlara yuva oldu

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde hasar alan bir bina yıkıldı. Bina yıkımı esnasında 5. katta bulunan bir dairenin dolabı yan binadaki apartmanın duvarında asılı kaldı. O mutfak dolabı şimdilerde kuşlara yuva oldu.

Molozlar arasından Türk bayrağını çıkardı, görenlerin içini ısıttı

Elazığ'da deprem sonrasında ağır hasarlı binaların yıkımı devam ederken, bir işçinin fark edip kepçe yardımı ile Türk bayrağını enkaz alanından alması dikkat çekti.

Elazığ'da yıkımına başlanan bina çöktü

Elazığ'da yıkımı gerçekleştirilen binanın çökmesi sonucu kepçe operatörü moloz altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Elektrik tellerinin evlerle iç içe olması ağır hasarlı bina yıkımlarını engelliyor

Elazığ'da yaşanan deprem sonrası Sanayi Mahallesi'nde tespit edilen ağır hasarlı binaların yıkımı, elektrik tellerin evlerle iç içe olmasından dolayı gerçekleştirilemiyor.

Yıkım esnasında göçük meydana geldi, iş makinası enkaz altında kaldı

Elazığ'da Sanayi Mahallesi'nde bir binanın yıkımı esnasında kepçe yıkılan binanın altında kaldı.

İki depremde 16 bin 773 yapı ağır hasar aldı, 5 bin 664'ünün yıkımı yapıldı

Elazığ'da 6.8 ve 5.3'lük depremde toplam 16 bin 773 yapı ağır hasar aldı, yaklaşık 15 aylık sürede ekiplerin yoğun gayretleriyle süren çalışmalar kapsamında şuana kadar 5 bin 664'nünün yıkımı gerçekleştirildi.

Elazığlı esnaf, yıkıma klarnetle eşlik etti

Deprem sonrası yıkımların aralıksız sürdüğü Elazığ'da, bir esnaf evlerinin yıkılışını izleyenler için klarnet çalarak eşlik etti.

Ak Düştü Saçlarına

Deprem nedeniyle yaşanan büyük yıkım sonrasında şehri toparlamak için yoğun tempoda çalışan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nda mental yorgunluk belirtileri ortaya çıktı.

Başkan Şerifoğulları,'Şehrimiz hızlı bir değişim ve dönüşüm içiresinde'

Şehrin devletin desteğiyle birlikte bir yıldır hızlı bir değişim ve dönüşümün içerisine girdiğini belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'Bir yandan hasarlı binaların yıkım çalışmalarını yapıyor diğer yandan da yeni ve güvenli binaların inşa ve teslim sürecini gerçekleştiriyoruz' dedi.

Elazığ'da 5.3'lük depremde ikinci kez hasar alan binanın kontrollü yıkımı başladı

Elazığ'da daha önce meydana gelen 6.8'lik depremde ağır hasar alan ancak itiraz edildiği için yıkımı gerçekleşmeyen 5 katlı bina, 27 Aralık tarihinde 5.3'lük depremde tekrar hasar alması üzerine acil olarak yıkımına başlandı.

Deprem bölgesi Elazığ'da kısıtlamayla yıkımlar hız kazandı

Covid-19 tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasıyla deprem bölgesi Elazığ'da kent merkezindeki ağır hasar alan binaların yıkımları hız kazandı. Kontrollü yıkımlar sırasında 8 katlı binanın çökme anı da görüntülendi.

Bir mahalle 2 bin 251 konutla hızla dönüşüyor

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından en çok hasar alan yapının bulunduğu mahallerden Abdullahpaşa'da TOKİ koordinesinde 2 bin 251 konutun yapımı devam ederken diğer yandan da yıkımlar sürüyor. Depremin 1 yılı dolmadan 1. etap konutlar ile 2. etap konutların bir kısmının sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Deprem bölgesi Elazığ'da binalar böyle yıkıldı

Elazığ'da depremde hasar gören yapıların yıkımı kent genelinde sürerken, 5 katlı iki binanın ekiplerin kontrollü yıkım çalışmasında çökme anı kameraya yansıdı.

Elazığ'da deprem sonrası harabeye dönen 10 bin konut yıkıldı

Elazığ depreminin ardından harabeye dönen binlerce yapı, yapılan yıkım çalışmalarıyla temizleniyor. Şu ana kadar yaklaşık 10 bin konutun bulunduğu 3 bin 600 binanın yıkımı gerçekleşti.

Bursa’da 3 ay önce boşaltılan 9 katlı apartman çöktü

Bursa'nın Mudanya ilçesinde kolonları patladığı için 3 ay önce boşaltılan ve yıkım kararı verilen Sardunya Apartmanı akşam saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü. Civarda insan bulunma ihtimaline karşı bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi