Yöntem Haberleri

Yöntem Haberleri

Elazığ Belediyesi Troy'a geçti 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İsrail’e tepki olarak Türkiye'nin Yerli Ödeme Yöntemi TROY'a geçtiklerini duyurdu. 

SMA için 2 ilaç tedavi rehberine alındı

SMA Bilim Kurulu, yoğun gündemle toplandı. SMA taramalarının sonuçları, tedavisi devam eden hastaların tedavi süreçleri ve tedavi yöntemlerindeki son gelişmelerin ele alındığı toplantıda, SMA tedavisinde kullanılan iki ilaç tedavi rehberine alındı

Kayıtlı istihdama teşvik

Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Sıtkı Erman, sosyal güvenliğin önemine ilişkin açıklamalarda bulunarak, rehberlik anlayışını esas alan bir yöntem ile kayıtlı istihdamı teşvik etmeye çalıştıklarını söyledi.

Elazığ'da Karakoçan Cemevi ve Kültür Merkezi açıldı

Elazığ'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemi ile katıldığı programda, 'Karakoçan Cemevi ve Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Böbreğinde 8 santimlik tümör bulunan hasta Şehir Hastanesinde sağlığına kavuştu

Elazığ'da karın ağrısı şikayeti ile hastaneye giden ve böbreğinde 8 santimlik adrenalin hormonu salgılayan tümöral kitle tespit edilen hasta, yapılan laparoskopik yöntem ile sağlığına kavuştu.

Savaş sonrası çıkan bu tedavi yöntemi, görme engellilerin sporu oldu

Bir savaşta gözlerini kaybeden gaziler için rehabilitasyon amacı ile geliştirilen tedavi yöntemi, onlarca görme engellinin umudu oldu. Bu spor sayesinde sporcular hem hayata tutunuyor hem de sosyalleşiyor.

Mavi Vatan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Derneği Elazığ temsilcisi Kara:

Mavi Vatan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Derneği Elazığ temsilcisi gazeteci Erol kara, FETÖ ile mücadelede hiçbir zaman ve hiçbir şekilde vazgeçilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, 'Birilerinin 15 Temmuzda başaramadıklarını başka yöntemlerle başarmalarına izin vermemeliyiz dedi.

Irak'ta bulamadığı şifayı Elazığ'da buldu

Kuzey Irak'ta yaşayan Hardam İbrahim Sofi, anevrizmasında bulunan baloncuklaşmadan dolayı ülkesindeki farklı hastanelere gitti fakat bir sonuç alamadı. Tavsiye üzerine Medical Park Elazığ Hastanesine gelen Sofi, burada dünyada nadir, Elazığ'da ise ilk defa gerçekleştirilen anjiyografik yöntemi ile ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

Sosyal medya reklamlarını doğru kullananlar satışlarını arttırıyor

Özellikle pandemi döneminde etkin olarak vatandaşların karşısına çıkan sosyal medya reklamlarının, doğru yöntemlerle kullanıldığında satışları arttırdığı kaydedildi.

Tansiyon şikayetiyle gittiği hastanede böbreğinde tümör olduğunu öğrendi, kapalı yöntem ile sağlığına kavuştu

Elazığ'da yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye giden 4 çocuk babası Hasan Şahin'in böbreğinde 2 santimetrelik tümör çıktı. Şahin, Laparoskobik Parsiyel Nefrektomi (böbrek koruyucu cerrahi) ile böbrek tümöründen kurtularak sağlığına kavuştu.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde anjiyografi yöntemi ile tıkalı damar açıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde el bileği üzerinden ve avuç içinden anjiyografi yöntemi ile tıkalı damarlar açıldı.

Uzman estetisyen Dalmış'tan kıl kaş tekniği önerisi

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, kıl kaş tekniğinin başarılı sonuçlar ortaya çıkmasında etkili bir yöntem olduğunu söyledi.

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış'tan kadınlara buhar banyosu önerisi

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, canlı ve temiz bir cilt için buhar banyosunun etkili bir yöntem olduğunu söyledi.

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış: 'Epilasyon kalıcı, depilasyon ise geçicidir'

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, epilasyon ve depilasyon uygulamalarının bir birinden farklı olduğunu belirterek, 'Epilasyon kalıcı bir yöntemken depilasyon ise geçici bir uygulamadır' dedi.

Uzman estetisyen Dalmış: 'Cilt lekelerinden doğal yöntemlerle kurtulabilirsiniz'

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, cilt lekelerinden doğal yöntemlerle kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Uzman estetisyen Dalmış'tan, microblading kaş tasarımı önerisi

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, kaşların doğallığını bozmadan, varsa aradaki boşlukları doldurarak yapılan microblading yöntemi hakkında bilgi verdi.

Jandarmadan 'çocukların suçtan korunma yöntemleri' etkinliği

Elazığ İl Jandarma Komutanlığınca, Altınçevre Ortaokulunda eğitim gören 83 öğrenciye kadın astsubaylar tarafından 'çocukların suçtan korunma yöntemleri' konulu eğitim verildi.

Uzmanından kalıcı dudak renklendirme önerisi

Dalmış Beauty işletmecisi ünlü tasarımcı Mehmet Sait Dalmış, kalıcı dudak renklendirme yöntemi ile zamanla soluklanmış, simetrisi bozulmuş, incelmiş dudakların biraz daha dolgun ve canlı gösterildiğini söyledi.

Türkiye'nin ilk milli ve yerli interaktif online öğrenme platformunu kurdu

KOSGEB'den aldığı bir bilgisayarla işe başlayan ve zamanla büyük bir Ar-Ge merkezi kuran Öğr. Üyesi Doç. Dr. Selçuk Beşir Demir, Türkiye'nin ilk milli ve yerli interaktif online öğrenme platformu olan Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi'ni (AYEUM) geliştirdi. 50 üniversite ve 20 bin kişinin üye olduğu AYEUM, 20 milyon TL'lik bir ithalat çıktısının da Türkiye'de kalmasını sağladı.

Uzmanından pudralama kaş önerisi

Dalmış Beauty yetkilisi ünlü tasarımcı Mehmet Sait Dalmış, kadınların en büyük hayalinin kusursuz bir güzelliğe sahip olmak olduğunu belirterek, kalıcı kaş uygulamasında en iyi yöntemin pudralama kaş uygulaması olduğunu söyledi.

G5 zayıflama işlemi ile selülitler tarih oluyor

Ünlü estetisyen Zübeyir Dalmış, G5 zayıflama yöntemi ile etkili sonuçların alınabileceğini belirterek, işlemle selülitlerin de yok olduğunu söyledi.

İç yağ, hayvansal yağ tüketen ve sigara içenlerde prostat kanseri daha çok görülüyor

Dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 700 bin kişiye prostat kanseri teşhisinin konduğuna dikkat çeken Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde görevli Üroloji Uzmanı Op. Dr. Eyyüp Oğuz, şimdilerde akciğer kanserinden sonra en çok ikinci sırada yer alan prostat kanserinin ilerleyen yıllarda hayat standartlarının gelişmesi, tanı yöntemlerinin artması ve yaşlanmanın da uzamasıyla artacağını öngördüklerini belirterek 50 yaş ve üstü vatandaşları tahlil yaptırmaları konusunda uyardı.

İnsanlık ölmemiş dedirten davranış: Patileri ezilen köpeği yürüteç ile ayağa kaldırdı

Elazığ'da arka ayaklarının üzerinden araç geçen ve veterinerlerin iyileşemez dediği yavru köpek, hayvansever Mehmet Yüksel tarafından yapılan yürüteç ile ayağa kaldırıldı. Her gün zeytinyağı ve sıcak su içinde mesaj yöntemiyle tedavi edilen köpek, kendi başına yürümeye başladı.

Bardağı kaldıramayınca hastaneye gitti, kolu kesilmekten son anda kurtuldu

Elazığ'da 3 yıl süreyle rahatsızlığı bulunan ancak hastaneye başvurmayan 1 çocuk annesi hasta, bardağı taşıyamaz hale gelince gittiği hastanede yapılan kontrolde sağ kolundaki şah ve atar damarı yüzde 100 tıkalı çıktı. Hasta anjiyografi ve balon yöntemiyle yapılan operasyonla kolu kesilmekten son anda kurtuldu.

Tıkalı olan 3 ana kalp damarı el üstünden açıldı, 3 saat sonra taburcu oldu

Elazığ'da bir hastanın tıkalı olan 3 ana kalp damarı, Prof. Dr. Necati Dağlı tarafından Türkiye'de sayılı merkezde uygulanabilen 'el üstünden anjiyo' yöntemiyle açıldı. Hasta, 3 saat sonra taburcu oldu.

İnek, sezaryenle buzağısını doğurdu

Elazığ'da doğumda sıkıntısı olan 3 yaşındaki inek, sezaryen yöntemiyle buzağısını dünyaya getirdi.

Karın ağrısı ile kanser hastalığı ortaya çıktı, kapalı yöntemle sağlığına kavuştu

Karın ağrısı şikayetiyle Rektum kanseri olduğu ortaya çıkan hasta, Elazığ'da laparoskopik (kapalı) yöntemle ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

45 yıldır ekmeğini demire şekil vererek kazanıyor

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde 16 metrekarelik dükkanı bulunan 62 yaşındaki demir ustası Davut Beyazelma, 45 yıldır eski yöntemlerle demire şekil vererek ekmeğini kazanmayı sürdürüyor.

Kocaeli'de 4 kuyumcuyu soyan 2 kişi yakalandı

Kocaeli'de de aynı gün içerisinde girdikleri 4 kuyumcudan 'tırnakçılık yöntemi ile 50 bin liralık altın bileklikleri çalan 2 kişi polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin daha önce İstanbul'da da 2 kuyumcudan vurgun yaptığı ortaya çıktı.

Tek böbrekli hasta, yapılan operasyonla dünya literatüründe 84'üncü vaka oldu

Elazığ'da 32 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası bir böbreğini kaybeden, zamanla diğer böbreğinden de rahatsızlanan bir hasta, uygulanan Perkütan yöntemiyle sağlığına kavuşarak dünyada 84'üncü vaka olarak kayıtlara geçti.