Yunanistan Haberleri

Yunanistan Haberleri

Eurocup'ta Elazığ İl Özel İdare - Paok maçları Elazığ'da oynanacak

Kadınlar Eurocup'ta mücadele edecek Elazığ İl Özel İdare'nin Eurocup ön eleme turunda Yunanistan ekibi Paok ile oynayacağı iki maç rakibin talebi üzerine Elazığ'da oynanacak.

Bakan Akar'dan Yunan gazetesine tepki

Milli Savunma Bakanı Akar, Yunanistan'da Demokratia gazetesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ağır hakaret ve küfür içeren bir manşet kullanmasına tepki göstererek, 'Yunan makamlarınca gerekli idari ve adli işlemlerin derhal yapılmasını bekliyoruz' dedi.

Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri teknik toplantı yapacak

Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri arasında ayrıştırma usullerinin ele alınacağı teknik toplantının bugün öğleden sonra yapılması bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu AP’de konuştu: AB’nin sınırları Yunanistan’dan değil Türkiye’den başlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonu'nda video konferans yoluyla konuştu. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerdeki duruşunu anlatan Çavuşoğlu, Yunanistan'a gözü kapalı destek veren AB'yi eleştirerek, 'AB'nin sınırları Yunanistan'dan değil Türkiye'den başlar' dedi.

Moria kampı kül oldu

Yunanistan'ın Midilli Adası'nda bulunan 12 bin mültecinin yaşadığı Moria kampında yangın çıktığı ve kampın tamamen yandığı bildirildi.

Yunanistan Parlamentosu, Mısır ile imzalanan MEB anlaşmasını onayladı

Yunanistan Parlamentosu, Mısır ile imzalanan deniz yetki alanlarının belirlenmesi amacı ile imzaladığı sözde Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşmasını onayladı.

Bakan Çavuşoğlu: Doğu Akdeniz'de gerginliği artıran biz değiliz, Yunanistan'dır, Rum Kesimi'dir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile düzenlediği ortak basın toplantısında 'Doğu Akdeniz’de gerginliği artıran biz değiliz, Yunanistan’dır, Rum Kesimi’dir. Bunun en son örneğini Yunanistan’ın dün bölgede askeri tatbikatlar yapması ile de bir kere daha görmüş olduk' dedi.

Bakan Dönmez: 'Yunanistan istiyorsa gelebilir, müzakere edebiliriz'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Yunanistan istiyorsa gelebilir, bu konuları müzakere edebiliriz. Kendisine 580 kilometre mesafedeki Meis Adası'nı kendi ana kara ülkesinin bir parçası gibi gösteriyor, kendisinin bile doğrudan görmediği adadan bahsediyoruz, hukuki temelden uzak' dedi.

Miçotakis’in Ulusal Güvenlik Danışmanı Diakopoulos istifa etti

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Alexandros Diakopulos, görevinden istifa etti.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Doğu Akdeniz tepkisi: 'Yunan tiyatrosu'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ın faaliyetlerine yönelik açıklamalarında sert tepki gösterdi

Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan-Mısır arasındaki anlaşmaya tepki: Bizim için yok hükmünde

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan anlaşmaya tepki göstererek, 'Bizim için yok hükmündedir' dedi.

Yunanistan’daki Rumların ithamlarına Türkiye’deki Rum vatandaşlar gerçeklerle cevap verdi

İletişim Başkanlığı tarafından Türkiye'deki Musevi, Rum, Ermeni ve Süryani cemaatine mensup vatandaşların Müslüman vatandaşlarla bir arada yaşama kültürünü anlattıkları video serisinin Rumlarla ilgili bölümü, merkezi Yunanistan'da bulunan İstanbullu Rumların Evrensel Federasyonu'nu rahatsız etti.

Yurt dışına gitmek için sürat teknesi çaldılar

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, akrabalarıyla Yunanistan'a geçmek için sürat teknesi çaldığı iddia edilen şahıs tutuklandı.