Yüz Yüze Eğitim Haberleri

Yüz Yüze Eğitim Haberleri

Üniversitelerde uygulanacak eğitim programı açıklandı

YÖK Başkanı Özvar, bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Özer: '855 bin derslikte yüz yüze eğitime ara vermeden devam ediyoruz'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kararlı bir şekilde yüz yüze eğitime devam edildiğini söyleyerek, 'Eğitim sistemimizde bulunan 855 bin derslikte yüz yüze eğitime ara vermeden devam ediyoruz' dedi.

FÜ'de öğrencilere müzikli ve hediyeli karşılama

Uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime başlanan Fırat Üniversitesinde öğrenciler müzik dinletisi ve hediyelerle karşılandı.

Elazığ İl Jandarma Komutanı Yıldız, minik öğrencilerin heyecanına ortak oldu

Pandemi nedeni ile uzun bir süre ara verilen yüz yüze eğitimin bugün başlaması ile birlikte Elazığ'da İl Jandarma Komutanı Albay Ali

Elazığ'daki kırtasiyecilerde 'Yüz yüze eğitim' yoğunluğu

Korona virüs nedeni ile yaklaşık 2 yıldır ara verilen yüz yüze eğitim 6 Eylülde yeniden start alıyor. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da kırtasiye esnafında yüz yüze eğitimin başlayacak olması nedeni ile yoğunluk yaşandı.

Elazığ'da Köy Okulları Yüz Yüze Eğitime Hazır

Elazığ'da Covid-19 koşullarının hafif seyrettiği ya da virüsün hiç görülmediği köy ve benzeri yerleşim yerlerinde okullar, 15 Şubat’ta başlayacak yüz yüze eğitime hazırlandı. 

Elazığ kar yağışı ile beyaza büründü, eğitime ara, engelli ve hamilelere izin verildi

Elazığ'da dün gece saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle, kent merkezi bu yıl ilk defa beyaza büründü. Valilik, yüz yüze eğitim kurumlarının tatil edilip, hamile ve engellilere idari izin verildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. İlkokul birinci sınıfların yanı sıra ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. Bunlara ilave olarak ortaokul sekizinci ve lise 12. sınıflarda da yine belirlenen kurallar dahilinde yüz yüze eğitime geçilecek' dedi.

Elazığ'da Anaokulu ve İlkokul Birinci Sınıflarda Yüz Yüze Eğitim Başladı

Elazığ'da 187 ilkokulda 8 Bin 765 birinci sınıf öğrencisi ile 85 Anaokulunda 5 bin anaokulu öğrencisi olmak üzere toplam 272 okulda 13 Bin 765 öğrenci yüz yüze eğitime başladı.

Yüz yüze eğitim temassız oyunlar ile başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Kitabı tasarlarken okulların açılacağı ilk günü hayal ettik. O ilk günün çocuklar için ne kadar önemli olduğunu biliyorduk. Amacımız, çocukların yaşamlarındaki en önemli dönemlerden biri olan ilkokula başlamalarının sağlıklı ve mutlu bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktı. Bunun için oyunun gücünden yararlandık' dedi.

Okullar, yüz yüze eğitime hazırlanıyor

Elazığ'da deprem ve Korona virüs (Covid-19) nedeniyle uzun süredir kapalı bulunan okulların, 21 Eylül'de yeniden öğrencileriyle buluşacak olması nedeniyle hem dezenfekte ediliyor, hem de düzenleme yapılarak öğrenciler için hazırlanıyor.

Uzaktan eğitimde ilk 21 güne odaklanın

Yeni eğitim-öğretim yılı pazartesi günü uzaktan eğimle başladı. Yüz yüze eğitimler ise koronavirüs salgınının seyrine göre, 21 Eylül'de başlayacak. Online eğitime odaklanabilmek için en önemli kriterin öğrencinin, öz düzenleme becerilerini geliştirmek olduğunu altını çizen Uğur Okulları PDR ve AR-GE'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin 'Çocuğunuza gününü planlaması, değerlendirmesi ve hedef koyması konusunda destek olun. Unutmayalım davranışlar 21 günde alışkanlığa dönüşür' dedi.

21 Eylül'de yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Uzaktan eğitim nasıl olacak bu önemli bir soru. Şu anda bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sağlık koşulları nedeniyle uzaktan eğitimin ayrı bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Çok kısa sürede TV kanalları açtık. 3 bin 358 ders çekimi yaptık' dedi.

Kur'an Kurslarına Kayıtlar Başlıyor

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında geçtiğimiz Mart ayında yüz yüze eğitime ara verilen Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarına kayıtlar yeniden başlıyor.

Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Yüz yüze eğitime 21 Eylül’de başlayabilmemiz sizin elinizde. Gece gündüz çalışıyoruz. Teneffüste oynanacak temassız oyunlar bile hazır. Detaylara bu kadar titizlikle hazırlandığımız bu süreçte hâlâ maskesiz ve mesafeyi hiçe sayan insanlar görmek bizleri derinden üzüyor. Okulları birlikte açacağız. derken samimiyiz, sizleri bu sorumluluğa ortak olmaya çağırıyoruz' dedi.

Bakan Selçuk: 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: 'Okullar 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle başlayacak, yüz yüze eğitime 21 Eylül'de geçilecek' dedi.