Zamanı Haberleri

Zamanı Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı Elazığ’dan 5 personel alacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2023 yılı sözleşmeli gençlik çalışanı alım duyurusu yayımlandı. Türkiye genelinde toplam 1071 gençlik çalışanı alınacak. Elazığ'da ise 5 gençlik çalışanı alımı yapılacak. İşte başvuru şartları ve zamanı... 

Başkan Alan: Türkiye’nin 2. yüzyılını inşa etme zamanı 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Çoban, MHP Elazığ Milletvekilliği Aday Adaylık başvurusunu yaptı

HAZARSAM Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçiminde Elazığ MHP Milletvekili Aday Adaylık başvurusunu MHP Genel Merkezine yaptı. Çoban, seçimlerin ülkemiz ve ilimiz için tarihi bir öneme sahip olduğunun altını çizerek, “15 yıllık siyasi mücadelemizde her bir vatandaşımızın hayatına dokunacak projeleri ve şehrimizi geleceğe taşıyacak adımları atma zamanı gelmiştir” dedi…

Bahçeli'den İstanbul depremi uyarısı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olası İstanbul depremine değinerek, "İstanbul için dillendirilen felaket senaryolarının bütün ihtimallerini değerlendirip hazırlıklı olmalıyız. Kaybedecek zamanımız yoktur" dedi.

Başkan Yıldırım: '6'lı masanın şu anda çıkaracağı bir adayı bile yok'

Şu anda 6'lı masanın tek derdinin Recep Tayyip Erdoğan'ı makamından indirmek olduğunu belirten AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 'Başka hiçbir dertleri yok. Ülke için de söyleyecekleri hiçbir sözleri ve projeleri yok. Cumhurbaşkanımızın karşısına aday çıkartmakta acziyet içerisindeler. Sözüm ona 'şimdi erkendir, zamanı gelince çıkaracağız.' Hayır, O 6'lı masanın şu anda çıkaracağı bir adayı bile yok' dedi.

CHP'ye Elazığ'da soğuk duş: 'Niye ortaya düşmüşsünüz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ile CHP 10 milletvekiliyle çarşıda bir araya gelen Elazığlı bir teyze, heyete tepki gösterdi. Ekonomisi konusu açılınca teyze, Ben zamanında hastanede yattığımda bir ilaç bulamıyordum. Şimdi benim eşim hastanede yatıyor; aynı 5 yıldızlı otel gibi. Yemeği, bakımı her şeyi var. Niye ortaya düşmüşsünüz' dedi.

Bütün zamanını Osmanlı saray sultan tavuklarına adadı, 20'ye yakın renk oluşturdu

Elazığ'da yaşayan Hüseyin Göksel Karabulut, hayatını yerli ve milli ırk olan Osmanlı saray sultan tavuklarına adadı. Gen, DNA ve ırk çalışmaları yaparak 20'ye yakın renk oluşturan Karabulut, aynı zamanda ihracata da imza attı.

Elazığ'da filmlere konu olacak olay: Depremde emanet alınan eşyaların sahibini 2 yıldır arıyor

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören bir aile, zarar gelmesin diye eşyalarını nakliyeci Zülfü Kalkan'a teslim etti. Zülfü Kalkan emanetten 20 gün sonra hayatını kaybetti. Ağabeyi Ramazan Kalkan, 2 yıldır zamanının büyük bir kısmını kardeşine emanet edilen eşyaların sahibi aramakla geçiriyor.

Doç. Dr. Balıbey: 'Sınava bilgi olarak iyi hazırlanmak ve zamanı yönetmeyi öğrenmek gerekiyor'

Üniversite sınavına girecek olan gençlerin bir miktar heyecan ve stres yapmalarının normal olduğunu aktaran Elazığ Mediline Hastanesi psikiyatri uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, Öncelikle sınava bilgi olarak iyi hazırlanmak gerekiyor. ÖSYM sınavları için son demler. İyi hazırlanmak kişiyi rahatlatır. Bol deneme çözüp zamanı ayarlamayı öğrenmeleri gerekiyor dedi.

Elazığspor'da Mali Genel Kurul zamanı

Elazığspor Kulübü Olağan Mali Genel Kurul toplantısı, 30 Mayıs Pazartesi günü yapılacak.

Elazığ'da UMKE ekipleri bu kez yangına müdahale etti

Elazığ'da karton yüklü pikapta çıkan yangına UMKE ekipleri zamanında müdahale ederek söndürdü.

Başkan Arslan 'İlimiz için tarihi bir dönem noktası olan yatırımı şehrimize kazandırmak istiyoruz'

Maden ilçesi bölgesindeki maden sahasıyla ilgili tüm alanda kamuoyunu bilgilendirdiklerini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, 'İhale tarihini vekillerimizin de araya girmesi ile 04 Nisan tarihine kadar uzatarak ihtiyaç duyduğumuz çok önemli bir zaman kazandık. Şimdi bu zamanı en iyi şekilde kullanıp ihale tarihine kadar hazır olmak istiyoruz. İlimiz için tarihi bir dönem noktası olan bu yatırımı şehrimize kazandırmak istiyoruz' dedi.

Eşine verdiği sözü tutmak için 85 yaşında bilemecilik yapıyor

Elazığ'da, 18 yıl önce hasta eşine evlenemeyeceğine dair söz veren 85 yaşındaki Hasan Gündüz'ün eşi 2004'te hayatını kaybetti. Eşine verdiği söz nedeni ile evlenmeyen Gündüz, zamanını geçirmek için ilerlemiş yaşına rağmen bilemecilik yapıyor.

Kombi ve petek temizliği yaptırmamak, faturanın yüzde 30 fazla gelmesine neden oluyor

Elazığ'da kış aylarının gelmesiyle birlikte zamanında yapılamayan kombi ve petek temizliği, petek içlerinde kir ve pas birikmesine, evin yeterince ısınmamasına ve faturaların bir hayli kabarık gelmesine neden oluyor.

Kuruyan Murat Nehri'nde 150 gün suyun içinde yetişen pirinçte hasat zamanı

Elazığ'da sadece Murat Nehri'nin kuruyan yatağının olduğu bölgede 850 dönümlük alanda bin bir zahmetle yetiştirilen pirinç hasadına başlandı.

Bahşi: Eğitimin verimliliği için sorunlar zamanında çözülmeli

Eğitim Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla açıklama yaptı.

Gülyüz: Emlakçıların birlik olma zamanı gelmiştir

El Aziz Emlakçılar Derneği (ELZEM-DER) tarafından emlakçıların sorunları konuşulduğu istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Polis ve itfaiye ekibinin müdahalesi genç kızı kurtardı

Elazığ'da bir binanın 3. katında pencereye çıkan genç kız, polis ve itfaiye ekibinin zamanında müdahalesiyle kurtarıldı.

İnekler için manikür pedikür zamanı

Elazığ'da büyükbaş hayvanların tırnak kesim ve bakımları, özel olarak hazırlanan seyyar araçla veteriner hekim tarafından köy köy gezilerek yapılıyor.

150 gün suyun içinde yetişen pirinçte hasat zamanı

Elazığ'ın Palu ilçesinde yıllar önce kuruyan Murat Nehri'nin yatağını tarım alanına dönüştüren çiftçiler, 500 dekar alanda çeltik (pirinç) üreterek Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ilk üç arasına girdi. Tohumun toprakla buluşmasıyla birlikte 150 gün boyunca suyun içinde kalarak yetiştirilen pirincin hasadı başladı.

Kopan parmakları 6 saatlik operasyonla dikildi

Elazığ'da 4 çocuk annesinin patozda kopan 3 parmağı, zamanında hastaneye ulaştırılması sayesinde 6 saatlik operasyonla yerine dikildi.

Belarus lideri Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Putin, görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında, 'Bu zor zamanında Belarus'a 1 buçuk milyar dolarlık kredi konusunda anlaşmaya vardık dedi.

İtfaiyenin zamanında müdahalesi hayat kurtardı

Elazığ’da park halindeki araca çarpan otomobilde yangın çıktı. Araçta sıkışan 3 kişi itfaiyenin zamanında müdahalesiyle yaralı olarak kurtarıldı.

Avcıl: Konuta Yatırım Yapmanın Tam Zamanı

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl, kamu bankalarının konut kredisinde faiz indirimi yapmasının emlak sektörünü canlandıracağını belirtti. 

Kaymakam Cıdıroğlu, güvenlik ekiplerine teşekkür etti

Ağın Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu, ilçede kontrol noktalarında görev yapan Polis ve Jandarma ekiplerine iftar zamanı sıcak yemek göndererek fedakarca çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Monilya (Çiçek) Hastalığına Karşı Mücadele Zamanı

Sert çekirdekli meyve ağaçlarında görülen Monilya (Çiçek) hastalığına karşı mücadele zamanının geldiği açıklandı.

Sırt sırta verip balıkçı tezgahında çocukları için ter döküyorlar

Elazığ'da zamanında imkanları olmadığı için okula gidemeyen Halis ve Cevahir Çetineli çifti, şimdi 4 çocuğunu okutmak için açtıkları balıkçı dükkanında sırt sırta verip birlikte mesai yapıyor.

Bakan Yardımcısı Dönmez: 'Türkiye için sıçrama ve atlama zamanı'

Fırat Teknokent bünyesinde yapımı tamamlanan 'Fab Fırat Prototipleme' (FABLAB) atölyesinin açılışına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Türkiye için sıçrama ve atlama zamanı geldiğini, gelişmiş ülkelerle rekabet edebilecek ürünler ile girişimciler ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Danışman, 'Askerimizin ve kolluk kuvvetlerimizin yanında olmak vatandaşlık görevimizdir'

Siyasi ve ideolojik bir açıklama yapma zamanı olmadığını belirten Asrın İş İnsanları Derneği (ASRİAD) Genel Başkanı Adnan Danışman, 'Askerimizin ve kolluk kuvvetlerimizin yanında olmak vatandaşlık görevimizdir' dedi.

Tescilli üzümde hasat zamanı

Coğrafi İşaret Tescilli Öküzgözü ve Boğazkere üzümleri başta olmak üzere Türkiye'nin en güzel üzümlerinin yetiştiği yerlerden Elazığ'da 110 bin dekar arazide hasat başladı. 60 çeşit üzümün yetiştiği kentte ortalama 85 bin ton civarında üretim gerçekleştiği belirtildi.