Zara Haberleri

Zara Haberleri

Elazığ Belediyesi Harput’ta kürsübaşı programı düzenledi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Müzeler Şehri Elazığ Projesi kapsamında şehre kazandırdığı Hoca Hasan Hamam Müzesi’ni ziyaret ederek tarihe tanıklık eden vatandaşlar, seyir terasının eşsiz manzarasında çaylarını yudumlarken, Elazığ Belediyesi Kürsübaşı ekibinin seslendirdiği eserlere eşlik etmenin ayrıcalığını yaşadı.

Sağlığa çok zararlı!

Yapılan bir araştırmaya göre, gün boyunca düzenli olarak elektronik sigara içen gençler, vücutlarını potansiyel olarak toksik metallere maruz bırakıyor olabilir.

AÇIKKAPI: Feraseti yüksek olan bu millet, büyük resmi görmüş, kararını vermiş

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Ejder Açıkkapı, seçim gezilerinde gördükleri manzaranın kendilerini memnun ettiğini belirterek; Bizim milletimizin feraseti yüksektir. Bu sayede büyük resmi görmüşler, kararını vermişler.” dedi.

Alan: Elazığ’ın problemlerini aktarsak zararımıza mı olurdu? 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan açıklamalarda bulunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ’ı ziyaretleri esnasında araya mesafe konulduğunu ifade etti. 

Başkan Alan: Depremde zarar gören KOBİ’lerimizin içi rahat olsun

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa ile bir araya gelerek, Elazığ’da faaliyetlerini sürdüren KOBİ statüsündeki işletmelerden depremde malları zarar görenler için verilecek devlet destekleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Alan’dan depremde zarar gören esnaflara ziyaret 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 1. Harput Caddesi, Gazi Caddesi ve ETSO eski hizmet Binası’nda bulunan üye ve esnafları ziyaret ederek deprem sonrası süreçteki sıkıntıları dinledi. 

İl Özel İdaresi açıkladı! Kayak pistleri hafta içi hizmete girecek 

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde göl manzarasıyla dikkat çeken Hazarbaba Kayak Merkezi, kayakseverlerle buluşmak için gün sayıyor. Elazığ İl Özel İdaresi ise Hazarbaba Kayak Merkezi’nin kayak sezonunun ne zaman açılacağını açıkladı. 

Vatandaşlar yetkililere seslendi

HÜDA PAR Palu İlçe Başkanı İbrahim Güngören ve beraberindeki heyet ziyaret ettikleri köylerde, domuz sürülerinin tarlalara zarar verdiğini söyleyen köy sakinlerinin sorunun halledilmesi için yetkililere seslendi.

Elazığ sis denizinde kayboldu, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı

Sabah saatlerinde etkili olan ve yer yer görüş mesafesini 5 metreye kadar indiren sis, güneşinde yüzünü göstermesiyle birlikte tarihi Harput Mahallesinde eşsiz manzaralar ortaya çıkardı. Kent merkezi sis denizinde kaybolurken dron ile çekilen görüntüler, görsel şölen oluşturdu.

Doğunun gizli denizi Hazar Gölünde sonbahar güzelliği

Elazığ'da doğunun gizli denizi olarak bilinen Hazar Gölünde sonbahar güzelliği, seyrine doyum olmayan manzaralar sunuyor.

Van Gölü Ekspresi, yolculuğu ile Doğu Ekspresi'ni aratmıyor

Sonbahar aylarında muhteşem manzaralar eşliğinde yolculuk imkanı sunan Elazığ-Tatvan arası sefer yapan Van Gölü Ekspresi, Doğu Ekspresi'ni aratmıyor.

Yağmur sonrası oluşan gökkuşağı hayran bıraktı

Elazığ'da yağmur yağışı sonrası havanın açılmasıyla birlikte Hazar Gölü'nde ortaya çıkan ikili gökkuşağı, seyrine doyumsuz bir manzara sundu.

Elazığ'da tarihi konaklar sonbahar renklerine büründü

Elazığ'ın Hüseynik Mahallesi'nde sonbaharla birlikte tarihi konaklar eşsiz manzaraya büründü.

Bir zamanlar tekne turu yapılıyordu, suların çekilmesi ile o köy kuraklığın ortasında kaldı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü havzasında yer alan Murat Nehri'ne sıfır konumda bulunan Aşağı İçme köyünde su yaklaşık 250 metre çekildi. Bir zamanlar tekne turlarının yapıldığı ve eşsiz manzarası ile ziyaretçilere keyifli bir manzara sunan köy şimdi kuraklıkla boğuşuyor.

Elazığ'da korkutan yangın: 10 dönüm alan zarar gördü

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde otluk alanda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın nedeni ile 10 dönümlük alan zarar görürken, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile alevler söndürüldü.

Nedenini kimse anlayamadı, önüne gelen dükkanın camına tekme ve yumruk attı

Elazığ'da bir kişi, yolda ilerlerken önüne gelen dükkanın camına tekme ve yumruk attı. 5 farklı dükkanın camına zarar veren şahıs, tepkilere rağmen hiçbir şey olmamış gibi devam etti.

Sıcaktan bunaldılar, baraj ortasına masa sandalye atıp oturdular

Elazığ'da sıcak havadan bunalan bir gurup vatandaş, Keban Barajı ortasına masa sandalye atıp oturdu. Pertek Kalesi manzarası eşliğinde keyif yapan ve serinleyen gurubu görenler şaşırdı.

800 yıllık kümbet zamana direniyor

Elazığ'da Karakaya Barajı'nı gören manzarası ile dikkat çeken Selçuklular döneminden kalma kümbet zamana direniyor. İçerisi zaman zaman defineciler tarafından kazılan tarihi yapı, restore edilerek turizme kazandırılmayı bekliyor.

Elazığ'da dolunay kendine hayran bıraktı

Elazığ'da görülen dolunay, akşam saatlerinde etkileyici manzaralar oluşturdu.

Depremzedeler göl manzaralı çelik konstrüksiyonlu konutlarına yerleşti

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından vatandaşlar Gezin köyünde yaptırılan göl manzaralı çelik konstrüksiyonlu evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Elazığ'da kartpostallık Süper Ay manzarası

Elazığ'da görülen Süper Ay kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Kayısı ağacına atmaca yuva yapınca hasat yapmadı

Elazığ'da bir vatandaş kayısı hasadı yaparken ağacında atmaca yuvası gördü. Yuva zarar görmesin diye duyarlı bir davranış sergileyen vatandaş, ağaçtaki kayısı hasadını durdurdu.

Elazığ'da kurbanlıklar pazara indi

Elazığ'da kurban bayramına sayılı günler kala kurbanlıklar pazardaki yerini alarak görücüye çıktı.

Elazığ'da filmlere konu olacak olay: Depremde emanet alınan eşyaların sahibini 2 yıldır arıyor

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören bir aile, zarar gelmesin diye eşyalarını nakliyeci Zülfü Kalkan'a teslim etti. Zülfü Kalkan emanetten 20 gün sonra hayatını kaybetti. Ağabeyi Ramazan Kalkan, 2 yıldır zamanının büyük bir kısmını kardeşine emanet edilen eşyaların sahibi aramakla geçiriyor.

35 dönümlük ada, tavşan ve martılara emanet

Doğunun gizli denizi olarak bilinen Hazar Gölü'nde yer alan 35 dönümlük ada, 200'ü aşkın tavşana ve binlerce martıya ev sahipliği yapıyor. 1'inci derece sit alanı ilan edilen ve çıkmanın yasak olduğu ada, seyrine doyumsuz manzaralar oluşturuyor.

Elazığ'da kayısı ve elma entegre bahçeleri kontrol edildi

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından kayısı ve elma entegre bahçelerinde Akdeniz meyve sineği ve drosophilia suzukii zararlısına karşı tuzak kontrolleri yapıldı.

Türkiye Jokey Kulübü Elazığ Hipodromundan Sıfır Atık Projesine destek

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Elazığ Hipodromu doğal kaynakları korumak ve geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla sosyal tesis olarak kullanılan piknik alanının 400 metrelik kısmına eskiden tarımsal faaliyetlerde kullanılan zarar görmüş sulama kanallarını kullanarak yapay dere ve gölet oluşturdu.

Elazığ'da dereler taştı, su altında kalan tarım arazileri zarar gördü

Elazığ'da etkili olan yağış sonrasında dereler taştı, su altında kalan ekili tarım arazileri zarar gördü.

Depremin merkez üssü Sivrice'de vatandaşlar çifte bayram yaşıyor

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8'lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde yapımına başlanan göl manzaralı 305 konut ve 86 iş yeri tamamlandı. Göl manzaralı konutlarında ilk bayramı yaşayacak olan vatandaşlar, devletin sıcaklığını her daim yanlarında hissettiklerini ifade etti.

Elazığ'da kayısıyı dolu vurdu

Elazığ'ın Baskil ilçesinde etkili olan dolu yağışı, kayısı bahçelerine zarar verdi.