Zatürre Haberleri

Zatürre Haberleri

Aşılı ve aşısız olarak koronaya yakalanan 2 gencin akciğer tomografisi korkunç gerçeği gözler önüne serdi

Elazığ'da öksürük, halsizlik, yorgunluk ve çabuk yorulma gibi şikayetlerle hastaneye başvuran ve korona virüs tespit edilen 2 genç hastadan aşısız olanının tomografi sonuçlarında virüsün akciğerlerde zatürreye sebebiyet verdiği görüldü. Aynı şekilde aşı olup korona virüs hastalığına yakalanan bir başka genç hastanın bilgisayarlı akciğer tomografisinde akciğerinde herhangi bir sorunun olmadığı belirlendi.

Zatürre aşısının, Covid-19'a karşı koruyuculuğu bulunmuyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Aydanur Mihmanlı; zatürrenin nasıl bulaştığı, zatürre aşısının Covid-19'a karşı koruma etkisinin olup olmadığı, kimlerin, ne sıklıkla ve hangi mevsimlerde zatürre aşısı olabileceğine dair bilgi aktardı.

Grip ve zatürreden korunmanın en etkili yolu

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında zatürre ve grip aşısı hakkında bilgilendirmede bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Taner Kaya, 'Aşı, bulaşıcı hastalıkları önleme ve toplum sağlığını korumada en etkili ve güvenilir koruyucu sağlık hizmetidir' dedi.

Grip aşısını herkes yaptırabilir

Grip aşılarının sonbahar aylarında yapılmasını önererek herkesin yaptırabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Affan Denk, özellikle korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle risk grubunda bulunanları uyararak tüm dünyayı etkisi altına alan ve hala aşısı bulunmayan Covid-19 için zatürre aşısının önemine dikkat çekti.