FÜ'de yönetmelikte değişiklik

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi sınav yönetmenliğinde değişiklik yapılacağı Resmi Gazete'de duyuruldu.

FÜ'de yönetmelikte değişiklik

21 Ekim tarihli Resmi Gazete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlandı. Resmi Gazete’de Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve sınav yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik duyuruldu.

Resmi Gazetede yayımlanan ilana göre:

MADDE 1- 2/12/2019 tarihli ve 30966 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (r) bendinde yer alan “Mezuniyet Öncesi Eğitim Komisyonu:” ibaresi “Tıp Eğitimi Öz Değerlendirme Kurulu (TEÖK)” şeklinde değiştirilmiş, aynı bentte yer alan “belirleyen komisyonu” ibaresi “belirleyen kurulu” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 6- (1) Fakülte akademik takvimi, ilgili eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce Fakülte Kurulu tarafından belirlenerek ve Senato tarafından onaylandıktan sonra ilan edilir.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinde yer alan “Mezuniyet Öncesi Eğitim Komisyonu” ibaresi “Tıp Eğitimi Öz Değerlendirme Kurulu (TEÖK)” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(5) Fakülte I, II ve III’üncü dönem öğrencilerinden eğitim-öğretimine devam edip yıl sonu sınavı veya bütünleme sınavları sonucu dönem tekrarına kalanların tekrar edecekleri o dönem için pratik ve teorik derslere devam zorunluluğu aranmaz. Ancak ders kurulu sınavına devamsızlık nedeniyle giremeyen öğrenci dönem tekrarına kaldığında o kurul/kurullara devam etmek zorundadır. Öğrenci o dönem için mevcut sınav takvimine uymak zorundadır.”

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(5) Mazeretlere ilişkin başvuruların, belgeleriyle birlikte mazeret tarihi başlangıcından itibaren en geç üç iş günü içerisinde Dekanlığa yapılması gerekir. Daha sonra yapılan başvurular, geç sunulan raporlar ve Fakülte Yönetim Kurulunca kabul edilmeyen raporlar işleme konulmaz.”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“MADDE 16- (1) Başka bir üniversitenin tıp fakültesinden yatay geçişler, Fakültede kontenjan bulunması halinde, ilgili mevzuat hükümlerine göre Fakülte Yönetim Kurulu tarafından yapılır.”

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 22- (1) Sınav sonuçları, ilan edilmek üzere ilk üç dönem için dönem koordinatörü; IV ve V’inci dönemler için ise anabilim dalı başkanı tarafından itiraz süresi bittikten sonra en geç üç iş günü içerisinde Dekanlığa teslim edilir. Sınavla ilgili ihtilaf söz konusu ise bu süreler aynı oranda uzatılır.

(2) Sınav sonuçları Dekanlık onayına geldiği tarihten itibaren en geç beş iş günü içerisinde ilan edilir. Sınavla ilgili ihtilaf söz konusu ise bu süreler aynı oranda uzatılır.

(3) Öğrenciler sınav sonuçlarının ilanını izleyen en geç üç iş günü içerisinde, sınav evraklarının maddi hata yönünden incelenmesini dekanlığa yapacakları yazılı başvuru ile isteyebilir. Maddi hata yönünden dönem I, II ve III için ilgili koordinatörlük, dönem IV ve V sınavları için ilgili anabilim dalı tarafından değerlendirilir. Değerlendirme sonuçlarına göre maddi hataya ilişkin düzeltmeler Fakülte Yönetim Kurulu tarafından onaylanır.

(4) Sınav kâğıtlarında ve öğretim elemanlarının not takdirinde maddi hata dışında değişiklik yapılamaz. Maddi hataya ilişkin düzeltmeler Fakülte Yönetim Kurulu tarafından yapılır.

(5) Sınav sonuçlarına yapılan itirazların itiraz süresi bittiği tarihten itibaren iki iş günü içerisinde ilgili dönem koordinatörü veya klinik pratik uygulama sorumlusu tarafından sonuçlandırılması gerekir.

(6) Bu Yönetmelikte belirtilen itiraz süreleri dışında yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmaz.”

MADDE 8- Aynı Yönetmeliğe 31 inci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.
 “Belgelerin saklanması

MADDE 31/A- (1) Her türlü sınav evrakı, dönem I, II ve III için koordinatörlük birimi, dönem IV, V ve VI için ilgili anabilim dalı tarafından sınav giriş tarihinden itibaren iki yıl süre ile saklanır.” 

MADDE 9- Bu Yönetmelik 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başından geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 10- Bu Yönetmelik hükümlerini Fırat Üniversitesi Rektörü yürütür.