F.Ü Hastanesinde immün plazma tedavisine başlandı

Fırat Üniversitesi Hastanesinde Koronavirüs (Kovid-19) hastalığına karşı immün plazma yöntemi tedavisine başlandı.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Haber: Vedat Yetik

Fırat Üniversitesi Hastanesinde  Koronavirüs (Kovid-19) hastalığına karşı immün plazma yöntemi tedavisine başlandı. 

Elazığ ve bölge illerine sağlık hizmeti veren, Koronavirüs mücadelesinde ise önemli çalışmalar yürüten Fırat Üniversitesi Hastanesi, immün plazma tedavisine başladı. 

Elazığ'da Koronavirüs salgın hastalığına yakalanan ve tedavinin ardından hastalığı yenen Adem Gözütok, eşi ve 2 kızı, immün plazma bağışı yaparak salgınla mücadeleye katkı sundu.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, yaptığı açıklamada, Koronavirüs hastalığını yenen vatandaşlardan alınan bağışlarla salgına karşı immün plazma yöntemi tedavisine başladıklarını söyledi.

Tüm dünyaya yayılan Koronavirüs hastalığından topyekun mücadele ettiklerini belirten Demirdağ, Fırat Üniversite Hastanesinde Koronavirüs tedavisi gören ve hastalığı yenen Gözütok ailesinin gönüllü plazma bağışçısı olduğunu söyledi.

Demirdağ, aileden aldıkları plazmayı diğer hastaların tedavisinde kullanacaklarını kaydetti.
Eşi ve çocuklarıyla Koronavirüs hastalığına yakalanan ve tedavilerinin ardından taburcu olan Adem Gözütok ise immün plazma bağışçısı olmaya karar verdiklerini belirterek, salgın hastalıkla mücadeleye katkı vermek istediklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN