Gıda Üretim ve Paketleme İşletmeleri Denetlendi

Elazığ  İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, Şube Müdürleri ve Gıda Denetim ekibinin katılımıyla Elazığ'da faaliyet gösteren gıda üretim işletmeleri ve Kapalı Çarşı'da hijyen denetimi gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Elazığ  İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, Şube Müdürleri ve Gıda Denetim ekibinin katılımıyla Elazığ'da faaliyet gösteren gıda üretim işletmeleri ve Kapalı Çarşı'da hijyen denetimi gerçekleştirdi.

Et İşleme tesisi denetiminde konuşan İl Müdürü Turan Karahan, Et Ürünlerinin parçalanıp, paketlenip yurtdışına ihracat edildiğini, ihracatın daha fazla olması için çalıştıklarını söyledi.

Karahan, Elazığ'ın ve bölgenin en büyük sorunu olan istihdamın işletmeler sayesinde önünün açılacağını ve işsizlik sorununun da çözüleceğini kaydetti.

Daha sonra salça fabrikasına giden İl Tarım ve Orman Müdürü Karahan, fabrikada 110 kişilik istihdamın oluşturulduğunu, üretim zamanında tarlada sözleşmeli çiftçilerle beraber toplamda 1500 kişilik istihdam olduğunu belirtti. Karahan, "Üretim sadece Elazığ'la sınırlı kalmayıp Diyarbakır, Tunceli, Bingöl, Şanlıurfa da üretilen ürünün ihracatı; Türkiye ile sınırlı kalmayıp yurtdışına ihracatı gerçekleştirilen bir üründür" dedi.  

"HİJYEN KONUSUNDA BÜYÜK BİR ÖNEM GÖSTERMEKTEDİR"

Yumurta paketleme işi yapan işletmede de incelemelerde bulunan İl Müdürü Karahan, Hijyen denetimlerinin tüketici açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak; "İlimiz Tarım ve Hayvancılık Kenti ve özellikle de kanatlı sektöründe son dönemlerde Bakanlığında vermiş olduğu destekle Türkiye'de sayılı İllerden bir tanesi olmuştur. Ürünün, sanayi ile buluşmasında, paketlenmesi ve sunulması için hijyen konusunda büyük bir önem göstermektedir" diye konuştu.

Hijyen denetimlerine Kapalı Çarşı'da devam eden Karahan, "Bizlere verilen yetki çerçevesinde tarihi çarşımızda satılan tüm süt ve süt ürünlerimiz, kasaplarımız, kuruyemiş gruplarımız ve diğer tüm ürünlerimizle ilgili gıda güvenliği çerçevesinde pazara ve tüketiciye ulaştırılması konusunda gerekli denetimleri gerçekleştiriyoruz. Tarihi Kapalı Çarşı'nın restorasyonuyla birlikte denetimlerde hem kalite anlamında hem de yerine getirilmesi hususunda ciddi bir yol almış olacağız" dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN