Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, ekonomik ve iş dünyasından gelişmeleri Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Ekonomi Haberleri

Maden Sahası, Geniş Kapsamlı Masaya Yatırıldı

Elazığ’ın Maden ilçesinde keşfedilen ve ihale süreciyle gündemde olan Polimetal maden sahası, Maden Belediye Başkanı Orhan YAVUZ’un ev sahipliğinde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda geniş kapsamlı masaya yatırıldı. 

Türkiye'nin en büyük maden rezervi için toplantı düzenlendi

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin en büyük maden rezervinin bulunmasının ardından ilçedeki madenin işletilmesi adına Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Maden ilçesinde 'Polimetal maden sahası ihale süreci değerlendirme toplantısı' düzenlendi.

EMMAD: İhale Aceleye Getirilmemeli

Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği (EMMAD) Genel Sekreteri Hayri Günay, Maden ilçesindeki maden rezervinin işletilmesine yönelik 21.04.2022 tarihinde yapılacak ihalenin yürütmesinin durdurulmasını ve ihalenin iptal edilmesini talep etti.

Elazığ'da son 3 ayda 98 milyon 976 bin dolar ihracat gerçekleştirildi

Elazığ'da 2022'nin ilk 3 ayında 83 ülkeye toplam 98 milyon 976 bin dolar ihracat gerçekleştirildiği bildirildi.

Elazığ'da çiftçilere tohum desteği sağlandı

Elazığ'da 'Baklagil Ekiyorum Toprağımı ve Soframı Zenginleştiriyorum' projesinde çiftçilere tohum desteği sağlandı.

TKDK'dan Elazığ'a 536 milyon liralık yatırım

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü 14 Ocak tarihinde ilan edilen ve proje kabulleri 25 Mart'ta tamamlanan 11.Başvuru çağrı dönemini rekor bir başarı ile tamamladı.

MARBLE İZMİR Fuarında Elazığlı Firmalar Büyük İlgi Gördü

Doğal taş sektöründe dünyanın en önemli buluşmalarından olan MARBLE İZMİR Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, kapılarını tüm dünyaya açtı. Sektör devlerinin buluştuğu fuarda Elazığlı mermer üreticisi firmalar büyük ilgi gördü.

Maden sahasının ihalesi ileri bir tarihe ertelendi

Elazığ'ın Maden ilçesindeki ülkemizin en zengin polimetal maden sahası ile ilgili daha önce 4 Nisan 2022 tarihinde yapılacağı açıklanan ihale, Elazığ Girişim Gurubunun yoğun çalışmaları ve Elazığ’da oluşan yüksek hassasiyet neticesinde, ileri bir tarihe ertelendi.

Kamu taahhüt ve müteahhitlik sektörü istişare toplantısı yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasına (Elazığ TSO) kayıtlı kamu taahhüt ve müteahhitlik sektörü temsilcileriyle sektörün sorun ile beklentileri konulu istişare toplantısı yapıldı.

Elazığ'da üreticilere 6 bin 500 dut fidanı dağıtıldı

Elazığ'da ipek böcekçiliğini desteklemek için üreticilere ücretsiz olarak 6 bin 500 dut fidanı dağıtıldı.

Elazığ'da ücretsiz dut fidanı dağıtılacak

Elazığ'da ipek böcekçiliği yapan veya yapmayı planlayan çiftçilere 6 bin 512 adet ücretsiz dut fidanı dağıtılacağı bildirildi.

Tarihi Kapalı Çarşıda Ramazan hazırlığı başladı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Elazığ'ın tarihi Kapalı Çarşı'sında esnaf, hazırlıklara başladı.

Akaryakıt sektör toplantısı yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 7. Meslek Komitesi içerisinde yer alan Akaryakıt Sektörü temsilcileriyle ilgili olarak Elazığ TSO Meclis Toplantı Salonunda istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Elazığ hem jeopolitik konumu hem de avantajları bakımından yatırımlar açısından çok cazip bir şehir'

Elazığ'ın özellikle son yıllarda marka yatırımlarla dikkat çektiğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, 'Elazığ hem jeopolitik konumu hem de avantajları bakımından yatırımlar açısından çok cazip bir şehir' dedi.

Rusya - Ukrayna savaşı dünya modasını da etkiliyor

Ünlü moda tasarımcısı Mehmet Sait Dalmış, Rusya-Ukrayna savaşının moda dünyasını da olumsuz etkilediğini belirterek savaşın izlerinin derinden hissedildiğini söyledi.

Kamu taahhüt sektörünün sorunları Türkiye gündemine taşındı

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan'ın hafta içerisinde TOBB ve Elazığ Valiliğine sunduğu kamu taahhüt sektörü sorunları ve çözüm önerileri raporu, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye takdim edildi. Başkan Hisarcıklığlu sosyal medya paylaşımı ile konuyu kamuoyu ile paylaştı.

Ercan: Hükümetin elini taşın altına koyması gerekiyor

Ercan Oto Yönetim Kurulu Başkanı iş insanı Yüksel Ercan, vatandaşın ekonomik anlamda rahatlaması adına hükümetin kalıcı çözümler üretmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Elazığ'da fahiş fiyat ve stok denetimleri

Elazığ'da valilik koordinesinde kurulan ekipler, kentteki marketlerde fahiş fiyat ve stok denetimlerine ara vermeden devam ediyor.

Vali Toraman'dan fahiş fiyat ve stok denetimi

Elazığ Valisi Ömer Toraman, kentteki marketlerde fahiş fiyat ve stok denetimi gerçekleştirdi.

Toplam 912 haber.