Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, ekonomik ve iş dünyasından gelişmeleri Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Ekonomi Haberleri

Elazığ TSO Başkanı Arslan KGF Başkanı Özegen ile bir araya geldi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Kredi Garanti Fonu (KGF) Başkanı Erdoğan Özegen ile bir araya gelerek Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan destek paketi hakkında istişarelerde bulundu.

Elazığ TSO'da tahkim ve arabuluculuk hizmeti başladı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasında Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi hizmete açıldı.

Elazığ TSO 138 yaşında

Tarihçiler ve oda profesyonellerince yapılan çalışmalar sonucunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın (Elazığ TSO) kuruluş tarihinin 1884 olarak tescillendiğini belirten Başkan Asilhan Arslan, 'Kendi tarihine sahip çıkan odamız, geride bırakmış olduğu 138 yıllık birikim ve üstlendiği misyonla ilimizin sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınma ve gelişmesi hususunda aynı kararlılık, heyecan ve azimle çalışmasına devam etmektedir' dedi.

Maden Yüksek Mühendisi Günay: 'Karotlu sondajlarda ciddi kalınlıklarda bakır damarları kesilmiştir'

Bakır ve kromitin Elazığ'ın sürdürülebilir kalkınması ve büyümesi için katkılar sunduğunu belirten Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği Genel Sekreteri Maden Yüksek Mühendisi Hayri Günay, Karotlu sondajlarda bazı yerlerde ciddi kalınlıklarda bakır damarları kesilmiştir. Metalik maden damarları son zamanlarda tespit edilen en kalın damarlı sülfürlü cevherlerin başında gelmektedir. Bir Elazığ sevdalısının işletmeye, üretime talip olması gerekmektedir' dedi.

Günay: Elazığ sevdalısı işletmeye, üretime talip olmalı

Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği Genel Sekreteri, Maden Yüksek Mühendisi Hayri Günay, Elazığ'ın maden ilçesinde bulunan Maden yatağının kimler tarafından ve nasıl işletileceği konusunda düşüncelerini açıkladı.

Elazığ'da asırlık tespihler çay ocağında sergileniyor: Fiyatı 10 bin dolara kadar çıkıyor

Elazığ'da bulunan bir çay ocağı, yıllardır seyyar tespih satanların iş yeri halinde geldi. Haftanın her günü çay ocağının yolunu tutan tespihçiler, sergiledikleri ürünlerine müşteri buluyor.

Akaryakıt sektörünün sorunları TOBB gündemine taşındı

Elazığ TSO tarafından akaryakıt sektörü sorunları TOBB Meclis toplantısında gündeme taşındı.

Elazığ TSO Başkanı Arslan, 'Şehrin her bir potansiyelini yine bu şehrin insanının istifadesine sunulması öncelikli hedefimizdir'

Elazığ'ın her bir potansiyelinin yine Elazığ insanının istifadesine sunulmasının öncelikli hedefleri olduğunu belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, 'İlimiz ve halkımız menfaatine olan her girişimde odamızın en ön safta yer aldığının bilinmesini istiyorum' dedi.

Arslan: İlimizin tüm potansiyel kaynaklarını bu şehrin istifadesine sunmak için çalışıyoruz

E​​​​​​​azığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan ARSLAN, Elazığ'ın Maden ilçesi yakınlarındaki bir bölgede tespit edilen zengin maden sahasının işletilmesiyle ilgili olarak ulusal ve yabancı bir çok firmanın çalışma yaptığı ve bu sahanın Elazığ firmaları tarafından işletilmesiyle ilgili olarak medya kuruluşlarında çıkan haberler üzerine bir değerlendirme yaptı.

Maden rezervini yerli firmalar işletsin

Elazığ’ın Maden ilçesinde keşfedilen zengin ve geniş maden sahasına yurt dışı firmaları göz dikti. Şehrin kaderini önemli ölçüde etkileyecek olan maden rezervinin yerli firmalar tarafından işletilerek, istihdama, ülke ve şehir ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor.

Elazığ'da soğuklar arttı, ustalar sürücülere kış bakımını hatırlattı

Elazığ'da oto tamircileri, kar yağışının ardından başlayan dondurucu soğuklar nedeni ile sürücüleri araç bakımı konusunda uyardı.

'Döviz kuru düşmesine rağmen tekstil ürünlerindeki fiyat artışı devam ediyor'

Ünlü modacı Mehmet Sait Dalmış, son dönemlerde döviz kurunun düşmesine rağmen tekstil ürünlerinde fiyat artışlarının devam ettiğini belirterek, fırsatçılığın önüne geçilmesini istedi.

Ayhan: Üreticiyi üretimde tutmamız lazım

Mühendis, Teknik Ziraat Danışmanı, Bitki Koruma ve Besleme Uzmanı Ramazan Ayhan, tarım sektörüne yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Avcıl: İnşaat sektörü ciddi bir darboğazda

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği (ELMÜTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Avcıl, Elazığ'da inşaatların mevcut durumu, ev fiyatlarındaki artışlar ve imar plânı hakkında açıklamalarda bulundu.

Seza Çimento'dan ihracat atağı

Güney Amerika’dan Avrupa’ya uzanan bir coğrafyada 22 ülkeye ihracat gerçekleştiren Seza Çimento’nun Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Direktörü Cansu Açık, 2022 yılında ihracatlarını yüzde 30’un üzerinde artırarak, 800 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Elazığ’da 2021 yılında 1 milyar 497 milyon TL yatırım teşviki

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü 2021 yılı iller itibarı ile yayınlanan Yatırım Teşvik Belgeleri istatistiğinde Elazığ 45 yatırım teşvik belgesi ile son yılların en iyi performansını gösterdi.

Elazığ’dan 35 Proje 2022 Yılı Yatırım Programına Alındı

2022 Yılı Yatırım Programı'nın Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Arslan: Fırat Teknokent şehir için değer üretiyor

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman. F.Ü. Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Göktaş ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Fırat Teknokenti ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Elazığ ihracatında Cumhuriyet tarihi rekoru

2021 yılı Elazığ ihracatı son yılların en yüksek seviyesinde gerçekleşerek yılı rekorla kapadı.

Toplam 912 haber.