Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, ekonomik ve iş dünyasından gelişmeleri Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Ekonomi Haberleri

Macit: Küçük esnaf desteklenmeli

Elazığ Bakkallar ve Teker Bayileri Esnaf Odası Başkan Adayı Özer Macit, son günlerde zamlardan vatandaşlar kadar esnafın mağdur olduğunu ifade ederek, küçük esnafın mutlaka desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Ayhan'dan gübre fiyatlarına ilişkin açıklama

Dünyada devam eden gübre krizi, Türkiye'yi de olumsuz etkiliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası Türk Lirası mevduat hesaplarının getirisinin döviz getirisi altında kalması durumunda aradaki farkın ödeneceğini açıklamasının ardından, kurda hızlı bir düşüş yaşanırken, gözler düşecek yem ve gübre fiyatlarına çevrildi.

Özdoğan: Bağ-Kur primleri esnafımızı mağdur ediyor

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, 1 Ocak itibariyle BAĞ-KUR primlerine yapılacak zam esnafı çok mağdur edeceğini ifade etti.

Arslan: Süre uzatımı çok değerli olmuştur ancak beklentimizi karşılamamıştır

29 Aralık 2021 tarih ve 31704 sayılı Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı kararı ile Elazığ’ında içinde bulunduğu Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yatırımların desteklenmesiyle ilgili sağlanan teşvikler 31.12.2022 tarihine kadar uzatıldı.

Elazığ OSB Başkan Adayı Özeren, projelerini açıkladı

MÜSİAD Elazığ Şubesi eski başkanı, iş insanı Mehmet Özeren, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Özeren başkanlığa seçilmesi halinde Elazığ OSB'de hayata geçirecekleri projeleri kamuoyu ile paylaştı.

AB Gıda Çalıştayı yoğun katılımla yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) tarafından Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu (TEBD) Projesi kapsamında, zoom platformu üzerinden Tarımsal Gıda Üreticilerinin AB Standartlarına Uyumu Çalıştayı yoğun katılımla yapıldı.

Arslan: İş dünyası için sürecin iyileştirilerek sürdürülebilir kılınması çok önemli

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, kur korumalı TL vadeli mevduat ve ekonomideki yeni düzenlemelere dair ekonomi kanalı Bloomberg TV’ye değerlendirmelerde bulundu.

Arslan: 6. Bölge destekleri Elazığ'da en az 5 yıl süreyle uygulanmalı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen Yatırımlara Uygulanan Güncel Teşvikler Bilgilendirme Toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

İş dünyasının sorunları gündeme taşındı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun iş dünyası temsilcilerinin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yaptığı toplantıda enerji maliyetlerindeki artış, medikal firmalarının ödemeleri, kamuya iş yapan firmaların durumu, fiyat farkı kararnamesi, KDV alacakları, piyasadaki dalgalanmanın etkileri gibi konularda iş dünyasının taleplerinin aktardığını söyledi.

Elazığ TSO Heyeti Kuzey Makedonya’da temaslarda bulundu

Uşak Üniversitesi koordinatörlüğünde Elazığ TSO’nun da ortak olduğu  Seven Doors to Europe isimli Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu kapsamında Ülkemizden Fırat Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi ile birlikte  Elazığ TSO, İnegol TSO, Burdur TSO, Sivas TSO ve Gaziantep Ticaret Odası temsilcilerinin katılımı ile Makedonya'da çalışma ziyareti düzenlendi. 

Elazığ OSB'ye 1 Milyon metrekare alan ilave edildi

Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde 6. Bölgeye dahil edilmek üzere mülkiyeti Akçakiraz mücavir saha sınırları içerisinde bulunan 1 milyon metrekarelik ilave alan ekleme amaçlı Akçakiraz Belediyesi ile OSB arasında protokol imzalandı.

Satıcı: Esnafın rahat etmediği yerde kimse istirahat edemez

Elazığ Karma Esnaf Odası Başkan Adayı Salih Satıcı, esnafın sorunlarını çok iyi bildiklerini ifade ederek, 'Elazığ esnafının rahat etmediği yerde kimse istirahat edemez' dedi.

Karakoçan'da tekstil atölyesi kuruluyor

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde istihdama ve üretime katkı sağlayacak bir yatırımın temelleri atılıyor.

Yaşar: Önceliğimiz; yatırım, üretim, istihdamdır

Elazığ TSO Aralık ayı olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Yaşar Başkanlığında gerçekleştirildi.

Satıcı: Esnafımızın sorunlarını çözecek güce sahibiz

Elazığ Karma Esnaf Odası Başkan Adayı Salih Satıcı, Seçim çalışmalarına aralıksız şekilde devam ettikleri ifade ederek esnafların sorunlarını gür şekilde dile getireceklerini söyledi.

Arslan: Alın teriyle çalışanlar desteklenmeli

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, asgari ücret, döviz kurlarındaki dalgalanmalar, üretim, istihdam ve pandemi sürecinde iş dünyasının talep ve beklentileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, 'Sürdürülebilir ekonomi için piyasaların ve iş dünyasının talepleri dikkate alınarak, asgari ücret artışı hem çalışanları hem de iş dünyasını mağdur etmeyecek şekilde güncellenme ihtiyacı kaçınılmaz olmuştur' dedi.

Elazığ'dan 8 ülkeye 3 bin ton üzüm ihracatı

Üzüm yetiştiriciliği ve tadı bakımından Türkiye'nin en önemli illeri arasında yer alan Elazığ'dan 8 ülkeye 3 bin ton üzüm ihraç ediliyor.

Elazığ TSO Başkanı Arslan, 33 ülkenin katıldığı 12. Dünya Odalar Kongresinde

Dubai'de gerçekleştirilen ve 33 ülkenin katılım sağladığı 'Dünya Odalar Kongresine' Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve ICC Yönetim Kurulu Üyesi Asilhan Arslan da yer aldı.

Kombi ve petek temizliği yaptırmamak, faturanın yüzde 30 fazla gelmesine neden oluyor

Elazığ'da kış aylarının gelmesiyle birlikte zamanında yapılamayan kombi ve petek temizliği, petek içlerinde kir ve pas birikmesine, evin yeterince ısınmamasına ve faturaların bir hayli kabarık gelmesine neden oluyor.

Toplam 912 haber.