Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, ekonomik ve iş dünyasından gelişmeleri Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Ekonomi Haberleri

Göl manzaralı bungalov evler Elazığ'ın turizmine katkı sağlayacak

Doğu Anadolu'nun en gözde kentlerinden biri olan Elazığ'da turizmin kalkınması için bungalov evler inşa ediliyor. Hazar gölü kenarına şimdilik 2 tane yapılan bungalov evleri ziyaretçilerini bekliyor.

16 şehri birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü sürücülere kolaylık sağlıyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan yollar üzerinde stratejik konuma sahip olan 660 metre uzunluğundaki Kömürhan Köprüsü, açıldığı 2 Ocak'tan bu yana sürücülere güvenli yol imkanı sunarak mesafe ve konfor kolaylığı sağlıyor.

Elazığ'da 'En tatlı' hasat dönemi başladı

Üzüm yetiştiriciliği ve tadı bakımından Türkiye'nin en önemli illeri arasında yer alan Elazığ'da, bağbozumu dönemi başladı.

Fiyatlardaki düşüş, balıkçıların yüzünü güldürdü

Av yasağının 1 Eylül itibari ile sona ermesinin ardından balıklar, tezgahlardaki yerini aldı. Elazığ Kapalıçarşı'da hamsinin kilosu 25 TL'den, mezgit 40 TL'den ve istavrit 20 TL'den satışa sunuluyor.

Elazığ'da 21 bin ton balık üretimi

Elazığ'da 162 adet işletmede geçtiğimiz sene 35 bin ton kapasite ile 21 bin ton üretim gerçekleştirildi.

Elazığ'da şeker pancarı alım ve işletme kampanyası açılış töreni yapıldı

Elazığ'da şeker pancarı alım ve işleme kampanyası açılış töreni düzenlendi.

Marketlerdeki fahiş fiyata kızdı, tarlasını vatandaşlara açtı

Elazığ'da bir çiftçi marketlerdeki fahiş fiyatlara sinirlenmesinin ardından tarlasına ektiği sebze ve meyvelerin fiyatını 3 liradan sabitledi. Alana gelen vatandaşlar, tarlaya girip ürünleri dalından koparıp ucuza almanın keyfini çıkardı.

Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi inşasında sona gelindi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, vizyon projelerinden biri olan Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Elazığ'da kira fiyatları el yakıyor

Elazığ'da geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem sonrası fırsatçıların fahiş oranda arttırdığı kiralık ev fiyatları, kentte 1 yıl içinde binlerce konutun yapılmasına rağmen hala düşmedi. Elazığ'da bazı mahallelerde kiralık ev fiyatları 4 bin lirayı aşarken, yüksek fiyatlar kiracıları kara kara düşündürmeye başladı.

Devletten destek aldı, bin dönüm arazi üzerine ektiği bademlerin hasadına başladı

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bin dönüm arazi üzerinde badem hasadı başladı. Hasat dönemin 45 kişiye ekmek kapısı olurken bademlerin kuraklık nedeni ile geçtiğimiz yıllara nazaran daha küçük olduğu ifade edildi.

Av sezonu açıldı, yarımada konumundaki Elazığ'da balıklar tezgahlardaki yerini aldı

Av sezonunun 1 Eylülde başlaması ile birlikte yarımada konumunda olan Elazığ'da balıklar tarihi Kapalı Çarşı'da tezgahlardaki yerini aldı.

Elazığ'daki kırtasiyecilerde 'Yüz yüze eğitim' yoğunluğu

Korona virüs nedeni ile yaklaşık 2 yıldır ara verilen yüz yüze eğitim 6 Eylülde yeniden start alıyor. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da kırtasiye esnafında yüz yüze eğitimin başlayacak olması nedeni ile yoğunluk yaşandı.

Elazığ'da Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği İl Planlama ve Geliştirme Kurulu dönem toplantısı

Elazığ'da Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği İl Planlama ve Geliştirme Kurulu 2. dönem toplantısı gerçekleştirildi.

Müteahhitlik sektörünün sorunları TOBB'ye taşındı

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkan Asilhan Arslan, Elazığ TSO 10. Meslek Komitesi Üyelerinin talebi üzerine inşaat sektörünün sorunları ve beklentilerini TOBB’ye taşıdıklarını belirtti.

Başkan Adayı Macit: Esnafımız da bayram yapsın

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkan Adayı Özer Macit, Vatandaşların Kurban Bayramı alış verişini yerel esnaftan yapmasını isteyerek ulusal marketlerin esnafları çok mağdur ettiğini ifade etti.

Elazığ TSO Başkanı Arslan'dan noter açıklaması

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ'a 5. Noter açılması ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Biyogaz Enerji Üretim Tesisi Tam Gaz

Elazığ tarıma dayalı besi İhtisas OSB Yerleşkesi içerisinde inşaat çalışmaları devam eden Biyogaz Enerji Üretim Tesisinde çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.

Kamu alacaklarına yeni yapılandırma

Bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. 30 Nisan 2021 itibarıyla kesinleşmiş, vergi, harç ve SGK prim borçları ile cezalar yeniden yapılandırılacak.

TOBB Nefes Kredisi 2021 Başvuruları Başladı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere geçtiğimiz dönemlerde odalarımız/borsalarımızın değerli katkıları ile başarıyla gerçekleştirilen Nefes Kredisi projesi tekrar başlatıldı.

Toplam 912 haber.