Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, ekonomik ve iş dünyasından gelişmeleri Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Ekonomi Haberleri

Başkan Arslan: Elazığ'a güzel bir kazanım sağlayacağız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB heyeti ile Kırgızistan'a giderek Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov başta olmak üzere bir dizi üst düzey ziyaretler gerçekleştiren Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslanda Kırgızistan ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Nefes Kredisi detayları belli oldu

2021 Nefes Kredisinin, 10 Bankanın katılımı ile TOBB ve KGF işbirliğinde 1 Haziran 2021 itibarı ile uygulamaya alınacağı açıklandı

Başkan Ulaş'tan desteklerden faydalanacak esnaflara uyarı

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, son açıklanan 'Esnafa Hibe Destek Paketi' konusunda bilgi kirliliği olduğunu belirterek, Bakanlığın belirttiği ana faaliyet kodları tutan tüm esnafların destekten faydalanacağını söyledi.

Genç girişimci, devletin desteğiyle 14 milyonluk yatırım yaptı

Elazığ'da sanat tarihi mezunu olan ancak baba mesleğini küçük bir işletmede sürdüren Şuayip Çıkaray, TKDK'dan aldığı 6 milyon 200 bin TL'lik hibe desteğiyle 14 milyon liralık son teknoloji modern bir tesis kurdu, üretime geçti. Şu anda 30 ton süt işleyip 15 kişiye istihdam sağlayan genç girişimci, ilerleyen sürede üretimi 60 tona çıkarıp istihdamı da 50'ye yükseltmeyi hedefliyor.

Elazığ Belediyesi, GES ile 1 milyon 800 bin kilowat elektrik üretecek

Elazığ Belediyesi tarafından yaptırılarak son aşamasına getirilen Güneş Enerji Santrali (GES) ile yılda 1 milyon 800 bin kilowat elektriğin üretilerek ekonomik kazanç sağlanmasının hedeflendiği aktarıldı.

Elazığ'da üreticilere bamya tohumu dağıtıldı

Elazığ'da üreticilere bamya tohumu dağıtıldı.

Elazığ TSO Başkanı Arslan:' KSÖ'nün 3 ay daha devam etmesi doğru ve yerinde bir karardır'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Kısa Çalışma Ödeneğinin (KSÖ) 3 ay daha devam ettirilmesinin doğru ve yerinde bir karar olduğunu belirtti.

Elazığ'dan,170 milyon liralık 66 projenin başvurusu yapıldı

Elazığ'dan Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu'na (TKDK) yatırım tutarı yaklaşık 170 milyon lira olan 66 projenin başvurusu yapıldığı bildirildi.

Vali Erkaya Yırık:'Besi OSB, bölgenin tam bir entegre üretim merkezi haline gelmesine vesile olacak'

Kurulum ve altyapı çalışmaları devam eden Elazığ Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (Besi OSB) tamamlanması ile birlikte sektörüne değer katacağını belirten Vali Erkaya Yırık,Besi OSB'nin bölgenin tam bir entegre üretim merkezi haline gelmesine vesile olacağını aktardı.

Elazığ'ın beyaz altını, Ramazan geldi üretimi de tüketimi de 10 kat arttı

Elazığ'da her Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda kentin beyaz altını olarak dillendirilen badem şekerinde üretim de tüketim de 10 kat arttı.

Arslan:'Elazığ toparlanmayı çok hızlı bir şekilde sağladı'

Elazığ depremi ve tüm dünyayı saran Koronavirüs (Covid-19) sürecine rağmen şehrin kendi iç dinamikleriyle toparlanmayı çok hızlı bir şekilde sağladığını belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, 2020 yılı tablosunu geride bırakarak bir çok alanda 2019 yılının da üzerine çıkıldığını aktardı.

Pandemi ile durgunluk yaşayan kapalı çarşı, Ramazan'la hareketlendi

Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle geçmişe nazaran durgunluk yaşayan tarihi kapalı çarşı Ramazan ayı nedeniyle hareketlenerek, yoğunluk başladı.

Keban Barajı Su Ürünleri Balık Üretim İstasyonu, devredildi

Keban Barajı Su Ürünleri Balık Üretim İstasyonu, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne devredildi.

Devlet desteği ile çiftlik kurdu, yılda 300 bin TL kazanmaya başladı

Elazığ'da 3 çocuk babası Halit Ayhan, devletten aldığı yüzde 65 hibe desteği ile tavuk çiftliği kurdu. Yılda 600 ton et üreten Ayhan ortalama 300 bin TL kazanarak ciddi bir gelir elde etmeye başladı.

Vali Erkaya Yırık,'14 yeni iş alanı tesis edilecek,3 bin kişiye istihdam sağlayacak'

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Tekstil-Endüstri Park Prestij Yatırım Merkezi projesi kapsamında 14 yeni iş alanı tesis edileceğini belirten Vali Erkaya Yırık, bu sayede 3 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

Elazığ'ın turizm potansiyeline destek, 3 projenin imzaları atıldı

Elazığ'ın turizm potansiyeline katkıda bulunması adına hazırlanan 3 proje için imzalar atıldı.

Elazığ'da İpekböceği yetiştiricilerine 26 bin fidan desteği

Elazığ'da ipekböceği yetiştiricilerinin desteklenmesi amacıyla 26 bin adet dut fidanı verildi.

Elazığ'da 'Meyveciliği Geliştirme' projesi, 13 bin fidan dağıtıldı

Elazığ'ın Keban ilçesinde Meyveciliği Geliştirme projesi kapsamında yüzde 50 hibe destekli 13 bin fidan dağıtımı yapıldı.

Elazığ'da 'Coğrafi Tescil' için 3 ürüne daha başvuru yapıldı

Elazığ'da daha önce Coğrafi Tescil alan ve alma sürecinde olan ürünlere Elazığ Harput Çedene Kehvesi, Menceki Buğdayı ve Keban Biberi'de eklenerek başvurusu yapılırken, yıl sonuna kadar sayının 20'ye çıkmasının hedeflendiği aktarıldı.

Toplam 912 haber.