Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, ekonomik ve iş dünyasından gelişmeleri Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Ekonomi Haberleri

Mahalledeki sosyal tesis, 13 yıldır kadınlara iş kapısı oluyor

Elazığ'ın Hicret Mahallesi'nde 13 yıl önce kurulan sosyal tesis, bölgede her yıl yüzlerce kadına hem eğitim hem de iş olanağıyla ekonomik kazanç sağlıyor.

Kadın girişimcilerin sorunları panelle ele alındı

Elazığ İş Kadınları Derneği (ELİKAD) tarafından Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kadın girişimcilerin yaşadıkları sorunlar, panel ile ele alındı.

Elazığ 2021'e rekor ihracatla başladı

Elazığ'ın 2021'e rekor ihracatla başladığını belirten ETSO Başkanı Asilhan Arslan, 2020 yılında Ocak-Şubat toplamında 21 milyon 862 bin dolar ihracat yapılırken, 2021 yılının aynı döneminde 51 milyon 308 bin dolar ihracata ulaştığımızı görmekteyiz. Geçen yıl toplamında 166 milyon 187 bin dolar ihracat yapılırken bu yıl bu rakamın üçte biri oranına ilk iki ayda ulaşmış bulunmaktayızdedi.

Elazığ OSB Başkanı Öztürk: 'Hedefimiz 17 Bin İstihdam'

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, yeni fabrikaların faaliyete geçmesiyle birlikte Elazığ Organize Sanayi Bölgesindeki istihdam sayısını 2022 yılında 17 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. 

Sigorta Prim Teşvik Süresi Uzatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 51 il ve 2 ilçede uygulanan sigorta prim teşviki süresinin 31 Aralık’a kadar uzatıldığını açıkladı.

Meslek dededen toruna geçti, sabunlar online ticaretle ülke pazarına girdi

Elazığ'da 27 yaşındaki Çağrı Selim Akpınar, dedesinin 'sabun üretimi ve satışı üzerine' 80 yıl önce Elazığ'ın en dar sokaklarından birinin üzerinde açtığı 20 metre kare dükkanı işleten babasından devralarak online satışlarla Türkiye pazarına girdi.

28 kadın bir araya geldi, yöresel ürünlerle pazara girdi

Elazığ'ın Ağın ilçesinde 28 kadın bir araya gelip kooperatif kurup ürettikleri yöresel ürünleri Türkiye'nin dört bir yanına satıp hem yörelerine hem de kendi bütçelerine katkı sağlamaya başladı.

Elazığ TSO'dan 'Dış Ticaret Protokolü'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO), üyelerine e-ticaret platformu üzerinden dış ticaret hizmeti sunulması için protokol imzaladı.

Yıldız: 'Elazığ'da son 18 yılda 15 baraj inşa ettik'

Tarımın en önemli illerinden biri olan Elazığ'da ziraatın daha da gelişmesi için son 18 yılda kente 84 adet tesis ile 2 milyar 509 milyon 152 bin 989 TL yatırım yaptıklarını belirten DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Elazığ'da son 18 yılda 15 baraj inşa ettik. İnşaatı devam eden 1 baraj ile 2 bin 330 dekar arazi daha sulamaya açılacakdedi.

Devletten aldığı destekle çiftlik sahibi oldu, şimdi ailece çalışıyorlar

Elazığ'da inşaatlarda alçıpan yapan 3 çocuk babası Alaatin Temel, kışın iş olmadığı için kendi işini yapmaya karar verdi, devletten aldığı yüzde 45 hibe desteği ile 1,5 milyon liralık yatırım yaparak tavuk çiftliği kurdu.

Memur-Sen Elazığ Şubesi'nden 'seyyanen zam' talebi

Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi yaptığı açıklamada, Gelirde adalet için seyyanen zam yapılmalı, vergide adalet için oran sabitlenmeli, matrah artmalıdır diyerek seyyanen zam talebinde bulundu.

Elazığ'da besicilere makine ekipman desteği

Elazığ'da küçük ve büyükbaş havyan besiciliği yapanlara yüzde 75 hibeli 2 milyon lira maliyetli makine ekipman desteği verildi.

Aslan: 'İş dünyası olarak 2021 için umutlu ve heyecanlıyız'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği hukuk ve diğer alanlardaki reformlara hız verilmesine ve ekonomiyle ilgili düzenlemeler 2021 için umutlarımızı ve beklentilerimizi yükseltmiş ve iş dünyası olarak bizleri heyecanlandırmıştır. Son açıklanan tedbir ve destekler çok değerli olmuş ve memnuniyetle karşılanmıştırdedi.

Elazığ'da pandemi ve yasaklar hindiye talebi azalttı

Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle getirilen kısıtlamalar nedeniyle, yeni yıl önce hindiye de rağbet azaldı.

Pandemiden etkilenen Kapalı Çarşı esnafı, çözümü online satışta buldu

Elazığ'da Koronavirüsten (Covid-19) dolayı işleri düşen ve hafta sonu kısıtlama nedeniyle kapalı kalmak zorunda kalan 92 yıllık kapalı çarşının esnafı, telefon ve online alışveriş ile ürünlerini satmaya başladı.

Yüzde 50 hibe destekli 27 bin fidan çiftçilere dağıtıldı

Elazığ'ın Keban ilçesinde yüzde 50 hibe destekli 27 bin adet fidan çiftçilere dağıtıldı.

Elazığ TSO Başkanı Arslan:'Tüm ticaret erbabını rahatlatan ve istihdamı koruyacak haberleri bekliyoruz'

Tüm taleplerle birlikte sektörlerin diğer sorun ve önerilerinin tamamının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili bakanlara TOBB tarafından aktarıldığını belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, KOBİ'leri ve tüm ticaret erbabını rahatlatan ve istihdamı koruyacak müjdeli haberleri heyecanla beklediklerini söyledi.

Yurt dışından geldi, Türkiye'nin en büyük ve teknolojik mobil arı tırını yaptı

Almanya'dan memleketi Elazığ'a gelerek Türkiye'nin en büyük ve teknolojik mobil arıcılık tırını yapan Arafat Tuncer, yılda 5 sağım yaparak 25 ton bal almayı kendine hedef koydu.

4 ilde 532 bin 512 dekar tarım arazisi sulandı

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü bünyesinde yer alan Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl'de bu yıl 532 bin 512 dekar alanda sulu tarım yapıldığını belirten DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, bölgede yapılan sulu tarım ile birlikte ülke ekonomisinde 790 milyon 301 bin TL zirai gelir artışı sağlandığını aktardı.

Toplam 912 haber.