Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, ekonomik ve iş dünyasından gelişmeleri Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Ekonomi Haberleri

Elazığ'da 2 bin 500'den fazla konut teslim aşamasına geldi

Elazığ'da depremin ardından inşa edilmeye başlayan 18 bin 868 konuttan 2 bin 521'i teslim aşmasına geldi. Yıl sonuna kadar 8 bin konutun tamamlanması hedeflenen kentte, diğer konutların da bitirilmesi için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

Elazığ'da 15 milyon TL hibe destekli 18 proje ile sözleşme imzalanacak

Elazığ'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 15 milyon TL hibe destekli 18 proje ile sözleşme imzalanacak.

Elazığ'da meralar gübrelendi

Elazığ'da bir çok bölgede belirlenen meralarda gübreleme çalışması yapıldı.

16 Milyonluk Yatırım Müjdesi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu destekleri Elazığ ekonomisine güç vermeye devam ediyor.

Elazığ'da 2 köyde çatılara kuruldu, artık kendi elektriklerini üretecekler

Orman köylerinin elektrik ihtiyaçlarını güneş enerjisinden sağlamasını hedefleyen 'Fotovoltaik Elektrik Enerjisi Üretim' projesi kapsamında Elazığ'da 2 köyde 25 haneye sistem kuruldu. Kurulan güneş enerjisi sistemiyle üretilen enerji sayesinde köy sakinlerinin artık elektrik faturası ödemekten büyük oranda kurtulacağı belirtildi.

Ons altındaki düşüş hızlanıyor

Uluslararası piyasalarda yaşanan durgunluktan etkilenen ons altın, 1900 doların altına geriledi. İç piyasada ise dolar kuruna bağlı gram altın 483 lira seviyesindeki yerini korudu.

Geçen ay ekonomide en fazla dolar konuşuldu

Eylül ayında ekonomi haberlerinde en çok dolar konusuna yer verilirken; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Paketi ise gündemin bir diğer önemli konusu oldu.

Eximbank İstişare Toplantısı Yapıldı

Eximbank desteklerine yönelik İstişare Toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Eximbank Genel Müdürü Ali Güney ile aralarında Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan’ın da bulunduğu Oda ve Borsa Başkanlarının katılımı ile video konferans aracılığıyla yapıldı.​

Avcıl, yönetmelik değişikliğini değerlendirdi

Elazığ inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Osman Avcıl, yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması ve kayıtlarının tutulmasına dair yönetmelik değişikliği ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Arslan: Desteğin 1 Yıl Daha Devam Etmesi Önemli

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ'ın da içerisinde bulunduğu 24 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programının 1 yıl uzatılması karanının Elazığ adına sevindirici olduğunu söyledi. 

Eylülde en fazla dolar kazandırdı

Eylül’de aylık en yüksek reel getiri dolarda oldu.

Yılmaz: Ayağa Kalkmamız İçin Birlikte Hareket Etmemiz Şart

ASRİAD Elazığ Şube Başkanı Abdulkerim Yılmaz, 24 Ocak depremi ve ardından yaşanan pandemi süreciyle Elazığ’daki esnafların ciddi zorluklar yaşadığına dikkat çekerek; 'Her iki durum da şehrimizin ekonomisini olumsuz etkiledi. Yeniden ayağa kalkıp ekonomik olarak istediğimiz seviyeye gelebilmemiz için ortak hareket edilmesi gerektiği kanaatindeyim' dedi. 

Başkan Ulaş; Okulların Açılmaya Başlaması Esnafları Rahatlatacak

12 Ekim Pazartesi tüm ilkokullar, köy okulları, 8 ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocukların eğitim gördüğü okullarının açılması esnafları sevindirdi.

Enflasyon rakamları açıklandı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Eylül ayında yıllık yüzde 11,75, aylık yüzde 0,97 arttı.

Araç sahibi olmak lüks hale gelebilir

Sıfır otomobillerde yılbaşında çıkacak yeni modeller ikinci elde fiyat artışlarını devam ettirecek. Fiyatlardaki yükseliş araç sahibi olmayı lüks haline getirebilir.

Palu'da 8 ton yem bitkisi dağıtıldı

Elazığ'ın Palu ilçesinde çiftçilere hibe destekli 8 ton yem bitkisi dağıtıldı.

İkinci el araçlarda fiyatlar yükselmeye devam ediyor

Afyonkarahisar’da kurulan araba pazarında fiyatların yüksek olmasından hem alıcılar hem de satıcılar dert yandı. Satıcılar, 25 yaşındaki araçların 60 bin lira değer biçildiği pazarda, satışlarının durgun olduğunu ifade etti.

Elazığ’ın Yeni Yıldızı 'Bir Modern'

Gayrimenkul sektörünün değişen dinamiklerini doğru analiz ederek, sektörün ihtiyaçlarına güçlü finansal çözümlerle yaklaşan BİRTEP, içinde bulunduğumuz ve yeni normal olarak ifade edilen koşulların geliştiği böylesi bir dönemde, yenilikçi bir konut pazarı oluşturma hedefiyle ilk iş ortaklığı projesine Elazığ’dan başladı.

Elazığ'da hibe destekli 500 koç kura ile sahibini buldu

Elazığ'da yüzde 50 hibe desteğiyle 120 hayvan yetiştiricisine çekilen kura ile 500 adet koç verildi.

Toplam 912 haber.