Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, ekonomik ve iş dünyasından gelişmeleri Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Ekonomi Haberleri

TÜRK-İŞ, Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı

TÜRK-İŞ, Eylül ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını 2 bin 447 lira 72 kuruş, yoksulluk sınırını ise 7 bin 973 lira 2 kuruş olarak hesapladı.

Başkan Dumandağ, Taleplerini Gündeme Getirdi

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, TOBB Ticaret Borsaları Konsey Toplantısına Katıldı

Kuyumculardan altın için yılsonu tahmini

Uşak’ta bir kuyumcuda yetkili eleman olan Gökhan Yılmaz, altın fiyatlarının yükselişinin devam edeceğini belirtti. Yılmaz, 'Bizim görüşümüz altın yıl sonuna kadar 500 TL’yi, 2021 senesinin ortalarına doğru da 550 TL’yi göreceğini düşünüyoruz' dedi.

Kayısı fiyatları açıklandı

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, kayısı fiyatlarını açıkladı.

Konut fiyatları yıllık bazda yüzde 25,8 arttı

Konut fiyat endeksi 2020 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,4, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 25,8, reel olarak ise yüzde 12,6 oranında arttı.

Kurulan şirket sayısı Ağustos'ta azaldı

2020 yılı Ağustos ayında kurulan şirketlerin sayısında bir önceki aya göre yüzde 8,33 azalış oldu.

Elazığ Şeker Fabrikası pancar alım kampanyasını başlattı

Elazığ Şeker Fabrikası'nda 3 ilde üretilen şeker pancarın alım kampanyası başlatılırken, bu yıl 28 bin ton kristal şeker üretiminin gerçekleşmesinin beklendiği bildirildi.

Arslan, KGF Yönetiminden İstifa Etti

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, 2019 yılı Aralık ayından buyana yürüttüğü Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti. 

Eximbank Uygulama ve Süreçleri İstişare Toplantısı Yapıldı

Eximbank Uygulama ve Süreçlerine Yönelik İstişare Toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Eximbank Genel Müdürü Ali Güney ve Eximbank bürokratları ile aralarında Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan’ın da bulunduğu Oda ve Borsa Başkanlarının katılımı ile  video konferans aracılığıyla yapıldı. Toplantıda iş dünyasının Eximbank’tan beklentileri dile getirildi.

İkinci el araç piyasası alev alev

İkinci el araç piyasanın önlemez yükselişi sürüyor. Ankaralı Oto galericiler ise bu yükselişte kendilerinde bir suç olmadığını iddia ediyor. Son gelen ÖTV zammının ise mevcut piyasayı daha da yükseğe çekeceği ifade ediliyor.

Nohudun meşe ateşinde başlayan yolculuğu

Elazığ'ın Ağın ilçesinde nohudun meşe ateşinde yöreye has kumla kavrulmasıyla üretilen Coğrafi Tescilli leblebinin yapımı başladı. Ağın leblebisini bir dönem tüketecekleri kadar üreten aileler, talep artınca geçim kaynağı olarak üretip kilogramını 25 TL'den satmaya başladı.

Devlet desteğiyle bin dönüme ektiği bademde hasada başladı

Elazığ'ın Ağın ilçesinde devletten fidan ve kredi desteği alarak bin dönüm alana binlerce kök badem eken üretici Alattin Yazıcı, hasada başladı. Geçen yıl 136 ton, bu yıl ise biraz daha fazla ürün almayı hedefleyen Yazıcı'nın, 2 yıl sonra yılda ortalama 200 ton civarında badem hasadı yapmasının planlandığı aktarıldı.

Tavuk eti üretimi Temmuzda azaldı

Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre hindi eti üretimi yüzde 8,4 artarken, tavuk yumurtası üretimi yüzde 2,1, tavuk eti üretimi ve kesilen tavuk sayısı ise yüzde 13,5 azaldı.

Türk yatırımcıların ABD'ye ihracatı arttı

Pandemi sürecinde Çin’le sorunlar yaşayan ABD’ye ihracat hızla artmaya başladı. Temmuz ayında en çok ihracat yapılan üçüncü ülke olan ABD’de Türk işadamları yeni ihracat noktaları keşfediyor.

Bakan Pakdemirli, hibe müjdesi verdi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, küçük aile işletmeleri kapsamında gençlere ve kadın çiftçilere pozitif ayrımcılık yapmaya devam ettiklerini belirterek, hibe müjdesi verdi.

İkinci el otoda 'Kandırılır mıyım?' endişesi bitiyor

Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘İkinci El Araç Yönetmeliği’ kapsamında ikinci el araçlara ekspertiz raporu zorunlu hale getirilirken, araçlar mekanik veya elektrik arızası çıktığında garanti kapsamında tamir ediliyor. Asistans hizmetleri sektörü de hizmetlerini bu yönde geliştiriyor.

Borsa ilk yarıda yükseldi

Borsa İstanbul, günün ilk yarısında yüzde 0,74'lük değer kazandı.

Pandemi İtalya, İspanya ve Fransa ile ihracatı etkiledi

6. Uluslararası İzmir İş Günleri toplantısının Akdeniz Havzasında Ticaretin Geleceği konulu ilk oturumunda konuşan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 2020’nin ilk 7 ayında İtalya’ya 4 milyar dolar, İspanya ve Fransa’ya 3 milyar dolar, Mısır’a 2 milyar dolar ve Tunus’a 471 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

Hoşköy'de bağ bozumu heyecanı

Türkiye'nin en güzel üzümlerinin yetiştirilmesiyle marka haline gelen Elazığ'ın Hoşköy köyünde bağ bozumu başladı. Sofralık Köhnü üzümünü toplamaya başlayan yetiştiriciler, bu yıl talebin ekonomik açıdan iyi olduğunu aktardı.

Toplam 912 haber.