Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, ekonomik ve iş dünyasından gelişmeleri Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Ekonomi Haberleri

Altındaki düşüş devam edecek

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, gramı geçen haftalara göre ortalama 25 lira düşen altınla ilgili, fiyatların düşüşünün devam edeceğini söyledi.

Elazığ'da Yeni Noter Açılacak

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Adalet Bakanlığı nezdindeki girişimleri olumlu karşılanarak Elazığ’a yeni Noter açılması talebi onaylandı…

Reel kesim güven endeksi 5,5 puan arttı

Ağustos ayında reel kesim güven endeksi (RKGE), bir önceki aya göre 5,5 puan artarak 106,2 seviyesinde gerçekleşti.

İkinci el araç ticareti profesyonelleşiyor

İkinci el araç alım satımına getirilen Yetki Belgesi zorunluluğuyla birlikte dolandırıcılığın büyük ölçüde önleneceğini belirten otomobil satıcıları, yeni düzenlemelerin sektöre profesyonellik katacağını vurguladılar.

Türkiye ile Rusya arasında ikinci S-400 anlaşması imzalandı

Geçtiğimiz yıl Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri alınmasının üzerine yeni bir S-400 sevkiyatı için anlaşma yapıldığı açıklandı.

Bakkallar Odası Başkanından Otobüs Market Uygulamasına Tepki

Elazığ Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, Elazığ'da bir zincir marketin başlattığı 'otobüs market' uygulamasına tepki gösterdi. 

Diyarbakır kuyumcular odasından, ‘altın’ gibi öneri

Korona virüs salgını küresel piyasaların dengelerini bozarken, gram altın önce yükselmeye, devamında da düşüşe geçti.

Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. Kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8,25 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.

Merkez Bankası'ndan 10 milyar TL'lik repo ihalesi

Merkez Bankası'ndan 10 milyar TL'lik repo ihalesi.

İşte 2.el otomobil fiyatlarını uçuran faktör

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, ikinci elde daha büyük kâr olduğunu gören distribütör ve sıfır otomobil bayilerinin ikinci el satışına başlayıp piyasayı yükselttiğini söyledi. Vatandaşa çağrıda bulunan Yanık, "Vatandaş yüksek fiyatla ikinci el almazsa fiyatlar düşer. Aynı durum yakın zamanda konut sektöründe de yaşanabilir" dedi.

Bakan Pekcan açıkladı! Fuarlar yeni önlemlerle açılacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Kapalı alanda gerçekleştirilen fiziki fuarlarımız 1 Eylül’den itibaren yeni önlemlerle düzenlenmeye başlayacak” dedi.

Elazığ'ın domatesi kurutulup dünyaya gönderiliyor

Elazığ'da üretilen kadın işçilerin desteğiyle toplanıp kurutulan 700 ton domates, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Rusya ve ABD'ye gönderilerek ülkeye ekonomik girdi sağlıyor.

Merkez Bankası'ndan borç alabilme limiti açıklaması

Merkez Bankası bünyesinde faaliyette bulunan Bankalararası Para Piyasası’nda BAL, 19 Ağustos itibarıyla gecelik vadede yapılan işlemler için yarıya düşürüldü.

Doğal antioksidan 'Koruk Suyu'

Türkiye'de ilk defa profesyonel olarak Elazığlı kadınlar tarafından üzümün olgunlaşmamış halinden üretilen koruk suyu, antioksidan özelliğiyle vücuttaki immün (bağışıklık) sistemini güçlendirdiği için korona virüsün doğal ilacı olarak büyük talep görmeye başladı.

Arslan’dan çağrı: Vergi Ödemeleri 2021 Yılına Yayılsın

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, özel sektörün Ekim ayından itibaren ödeme süresi gelecek olan ertelenmiş SGK primi, KDV, Stopaj ve Kurumlar ile Gelir Vergisi için 2021’de makul bir ödeme takvimi oluşturulması ve Kısa Çalışma Ödeneğinin yıl sonuna kadar uzatılmasının iş dünyasına çok önemli destek sağlayacağını belirterek bu taleplerinin TOBB öncülüğünde ilgili Bakanlıklara ulaştırıldığını ifade etti. 

İkinci el cep telefonu ve tabletlerde ‘garanti'li satış dönemi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığınca hazırlanan ve son aşamaya gelen yeni düzenleme ile ikinci el piyasada sıklıkla alışverişe konu olan cep telefonu ve tabletlerin belirli bir standartta yenilenerek, sertifikalı ve garantili bir şekilde tekrar satışa sunulabileceğini açıkladı.

Vakıfbank şubesinin taşınmasına tepki!

Elazığ Sanayi Sitesinde bulunan Vakıfbank Şubesinin taşınmasına Sanayi Sitesi esnafları tepki gösterdi.

İkinci el araç satışında yeni düzenleme

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bugün Resmi Gazetede yayınlanan ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İnternetten altın alışverişine dikkat

Altın fiyatlarının yükselişi sebebiyle kuyumcular, vatandaşları internetten yapılan altın alışverişinin riskleri konusunda uyardı.

Toplam 912 haber.