Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, ekonomik ve iş dünyasından gelişmeleri Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Ekonomi Haberleri

Tarım-ÜFE yıllık yüzde 16,28, aylık yüzde 0,49 arttı

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) Temmuz ayında yıllık yüzde 16,28, aylık yüzde 0,49 arttı.

Aşı umudu altından çıkışa yol açıyor

Rusya’nın ‘Koronavirüs aşısı bulduk’ açıklamasından sonra altın fiyatlarında sert düşüşler gözlendi. 2 bin doların üzerine çıkan ons altında oluşan gerileme, talebi durdurdu ve kar satışlarıyla birlikte fiyatların düşmesine neden oldu. Oluşan tabloyu yorumlayan Ekonomist Rahmi İncekara, 'Koronavirüsle ilgili olan süreçte ne kadar iyileşme olursa altından o seviyede çıkış söz konusu olabilir. Ekonomik parametreler biraz daha normale dönecek' dedi.

İhracat birim değer endeksi yüzde 2,8 azaldı

İhracat birim değer endeksi Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 azaldı.

TOGG'dan yerli aracın fiyatıyla ilgili açıklama

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) seri üretime geçilecek elektrikli yerli otomobiller için paylaşılan fiyat bilgileri hakkında, '2022’den önce açıklamamız mümkün değil' açıklamasında bulundu.

KARDEMİR 2020’nin ilk yarı yılında 267,8 milyon zarar etti

Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş (KARDEMİR), 2020 yılı ilk yarıyıl mali sonuçlarını açıkladı. Şirket, ilk yarıyılı 323,6 milyon TL FAVÖK (Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar) ve 267,8 milyon TL konsolide dönem net zararı ile kapattı.

Kadın Çiftçiler, Koruk Suyu Üretimine Başladı

Elazığ merkez Sün Köyünde çiftçilik yapan 28 kadın, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yürütülen 'Koruktan Gelen Şifa' Projesinden aldıkları eğitim ve destekle Koruk Suyu üretimine başladı.

Araç Muayene Süreleri 30 Eylül'e kadar uzadı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Araç Muayene Sürelerini 30 Eylül’e kadar uzattı.

İnşaat maliyet endeksi aylık yüzde 0,78 arttı

2020 yılı Haziran ayında inşaat maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 0,78, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,47 arttı.

Merkez Bankası'ndan likidite yönetimi açıklaması

Merkez Bankası, Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde tanınan likidite imkân limitlerinin sıfırlandığını açıkladı.

Ons altındaki gerileme iç piyasaya yansımadı

Ons altındaki düşüş, iç piyasada karşılık bulmadı. Dolar/TL paritesindeki artış, iç piyasada altın fiyatlarındaki gerilemenin önüne geçti.

Prof. Dr. Cansızlar: Altın kriz ve savaş gibi karmaşık ve belirsizlik ortamlarını sever

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Cansızlar, 'Altın kriz ve savaş gibi karmaşık ve belirsizlik ortamlarını sever. Amerika'daki seçimler burada önemli bir kıstas. 3 Kasım'da gerçekleşecek seçimlerde Donald Trump kaybederse; altınla ilgili dalgalanmaların uzayacağı söylenebilir' dedi.

Fındıklı çay

Kırsal kesimde yaşayanları nitelikli tarım ve yerli üretime yönlendirmek ve teşvik etmek, yöresel organik ürünlerin satış ve pazarlanmasını sağlamak amacıyla Ordu Tarım A.Ş. (ORTAR) şirketini kuran Ordu Büyükşehir Belediyesi, fındıklı ürün yelpazesini arttırıyor.

Gümüş altınla yarışıyor

Altın fiyatlarının sert yükselişi gümüşe de yansıdı. Gümüşün gramı 7 liralara yaklaştı.

Yerli otomobilin markası belli oldu

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, marka beğeni endeksi yaptırdıklarını belirterek, 'Yaptırdığımız endekste TOGG'un marka beğeni endeksi yüzde 73'lere çıktı. Dolayısı ile şimdilik yola TOGG markası ile devam etme kararı aldık" dedi. Karakaş, Türkiye'nin otomobili projesinde küresel şirketlerle 10 gizlilik anlaşması imzaladıklarını belirterek, "Tedarikçi seçiminin yüzde 93'ü tamamlandı. Yüzde 78'i Türkiye'den yüzde 22'si Avrupa ve Asya'dan oluşacak' ifadelerini kullandı.

Elazığ'da 141 milyon lira yatırım bedelli 96 proje kabul edildi

Elazığ'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 83,5 milyonu hibe olmak üzere toplam 141 milyon lira yatırım bedelli 96 projenin kabul edildiği bildirildi.

Yılın İlk Yarısında 155 Marka Başvurusu Yapıldı

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) verilerine göre 2020 yılı ilk altı aylık döneminde Elazığ’dan 155 marka başvurusu yapıldı.

3 Bin Kişiye İş Kapısı Olacak Projenin Ön Kabulü Yapıldı 

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Tekstil Endüstri Park Projesinin ön kabulü yapıldı. Proje kapsamında Elazığ'a 18 Milyon Lira katkı sağlanması ve 3000 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. 

Çeyrek altın rekora koşuyor

Mersin'de 50 yıllık kuyumcu Ertaç İnanoğlu, şu anda dünya ülkelerinin para bastığını belirterek, 'Basılan bu paralarla altın rezervleri alıyorlar. Çin çok yüklü miktarda para basıyor ve dünyadaki altınları topluyor. Bugün yükselişin birinci nedeni budur. Bu yükseliş devam edecektir. Yıl sonuna kadar altının gramının 535 ile 550 lira arasında, çeyrek altının da 950 ile bin lira arasında olmasını bekliyoruz' dedi.

Otomobil satışları Temmuz’da yüzde 350,9 arttı

Türkiye'de otomobil satışları Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 350,9 artarak 69 bin 427 adet oldu.

Toplam 911 haber.