Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, ekonomik ve iş dünyasından gelişmeleri Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Ekonomi Haberleri

Borsa ilk yarıda düştü

Borsa İstanbul, günün ilk yarısında yüzde 0,20 değer kaybetti.

Bakan Varank: Üretim cephesinde beklentiler olumlu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ekonomik güven ve kapasite kullanımından sonra, İSO İmalat Sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi de yükseldi dedi.

Temmuz ayı enflasyonu açıklandı

Tüketici fiyat endeksinde, Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,58, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11,51 artış gerçekleşti.

KOBİ Gelişim Destek Programı Yürürlüğe Girdi

Ülkemizin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, KOBİ'lerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla KOSGEB tarafından KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı yürürlüğe konuldu.

TSE Belge Yenileme ve Gözetim Tetkikleri Başarıyla Tamamlandı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve Risk Yönetim Sistemi Gözetim Tetkikinden başarıyla geçti.

Ticaret Sicil Tescil İşlemleri Aynı Gün Yayınlanıyor

Ticaret Sicil Tescil İşlemleri Aynı Gün Yayınlanıyor

Kurban Bayramı Öncesi 250 Çocuk Sevindirildi

İlim Yayma Cemiyeti Yetim Komisyonu Kurban Bayramı öncesinde 250 çocuğu sevindirdi.

Elazığ OSB Olağan Mali Genel Kurul Yapıldı

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Covid-19 Sonrası OSB’lerde Yol Haritası İstişare Toplantısı

OSBÜK ve TOBB tarafından Türkiye’deki OSB başkanları ve yöneticileri ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla Covid-19 Sonrası Sanayide ve OSB’lerde Yol Haritası Tasarımı istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi ve OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi Zülfü Altıntaş da katıldı.

Üreticilere 651 Milyon Liralık Destek Ödemesi Başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat Baklagil, Dane Mısır Fark Ödemeleri ile Mazot Gübre Alan Bazlı Gelir Desteği, Zeytinyağı Fark Ödemesi Desteği ve Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği olarak 6 kalemde daha destek ödemelerinin başlayacağını duyurdu.

Kanatlı Barajında Çalışmalar Sürüyor

Elazığ'da 70 bin 920 dekar tarım arazisini sulayacak olan Kanatlı Barajı Projesi’nde çalışmalar aralıksız sürüyor. 

Aksa Fırat Elektrik Taksit Kampanyasını Uzattı

Aksa Fırat Elektrik, hizmet verdiği Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de Covid-19 salgını döneminde elektrik faturalarını ödeyemeyen aboneleri için daha önce başlattığı taksitli fatura ödeme kampanyasını 31 Temmuz’a kadar uzatma kararı aldı.

2020 Yılı Fizibilite Desteği Programı Başvuruları  Başladı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından TRB1 Bölgesinin (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) kalkınmasına ve rekabet gücünün geliştirilmesine yönelik proje havuzunun güçlendirilmesi doğrultusunda uygun yatırım proje önerilerinin fizibilite ve eklerinin hazırlanmasının sağlanması amacıyla 2020 Yılı Fizibilite Desteği Programı başvuruları başladı.

Sevinç: Emeklilerin mali ve sosyal hakları iyileştirilmeli

Emekli Memur-Sen Elazığ Şube Başkanı Cevdet Sevinç, Türkiye'de yaklaşık 10 milyon emeklinin açlık sınırının altında, geri kalan emeklilerin ise yoksulluk sınırının altında maaş aldığına dikkat çekerek, emeklilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi gerektiğini söyledi. 

Türk İş Temsilcisinden Kıdem Tazminatı Açıklaması

Türk İş Elazığ İl Temsilcisi Mehmet Kara, kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi işçi haklarının tasfiyesine yada zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında olduklarını söyledi. 

ELİKAD, Kadın Kooperatifi Kuracak

Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, kadın kooperatifi kurmayı planladıklarını belirterek, 'Kadınların toplumsal statülerini iyileştirmek ve kadınları çok yönlü güçlendirmek istiyorsak kadın kooperatifleri kurmalıyız' dedi.

Ödemeler 29 Haziran’da Başlıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 29 Haziran’dan itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Vali Yırık, Çiçek ve Çelenk Gönderilmemesini İstedi

Önceki gün göreve başlayan Elazığ'ın yeni Valisi Erkaya Yırık, makama tebrik, kutlama, hayırlı olsun dilekleriyle çiçek ve çelenk gönderilmemesini istedi.

Elazığ'da İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Odalar, STK’lar ve Kooperatiflerin Katılımıyla İstişare Toplantısı Gerçekleşti 

Toplam 911 haber.