Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, ekonomik ve iş dünyasından gelişmeleri Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Ekonomi Haberleri

Elazığ İhracatı Yara Aldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 2020 yılının 5 aylık ihracat rakamlarını açıkladı. TİM verilerine göre, Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da ihracatta büyük düşüş yaşandı. 

Yıldızlar Holding'den İddialara Cevap

Elazığ'ın Maden ilçesinde Yıldızlar Holding A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren Eti Gümüş Maden İşletmesi, işletmede görevli güvenlik görevlilerinin işten çıkarıldığı ve özlük haklarının verilemediği yönündeki iddialara cevap verdi.

2.500 Kişiye İstihdam Sağlayacak Yeni Bir Yatırım Geliyor

Medikal sektöründe faaliyet gösteren iki firma, Elazığ'da 2.500 kişiye istihdam sağlayacak 170 MilyonTL'lik yatırım kararı aldı.

TKDK’dan Danışman Firmalara Yönelik Bilgilendirme Toplantısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından danışman firma temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Dijital Tarım Pazarı Hizmete Sunuldu

Tarım ve Orman Bakanlığı ile TOBB işbirliğinde tarımda dijitalleşme adına çok önemli bir projeye imza atılarak çiftçilerin ürettiği ürünlerini değer fiyattan tüm alıcılar ve üreticiler ile online ortamda buluşturacağı Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) hizmete sunuldu.

Tarım Sektöründeki Beklentiler Bakan'a İletildi

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, tarım sektöründe Elazığ ilinin beklentilerini Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'ye iletti.

Avcıl: Konuta Yatırım Yapmanın Tam Zamanı

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl, kamu bankalarının konut kredisinde faiz indirimi yapmasının emlak sektörünü canlandıracağını belirtti. 

Elazığ Pilot İl Olsun

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Milli Emlak arazilerinin üreticilere verilmesi hususunda Elazığ'ın pilot il olması talebini Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'ye iletti. 

Yılmaz: Yatırımcılara Ulaşma Seferberliği İlan Etmiş Durumdayız

TKDK Elazığ İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, 9. Başvuru Çağrı döneminden Elazığ’daki yatırımcıların en iyi şekilde faydalanabilmesi için seferberlik ilan ettiklerini belirterek, “Hem depremden hem de virüs salgınından etkilenen Elazığ’a ekonomik anlamda katkı sunabilmek için şehrin her noktasındaki yatırımcılara ulaşma gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu. 

Leblebi Üretim İşletmesi Projesi Kabul Edildi

Kendine has tadı, kokusu ve gevrekliğiyle sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Ağın Leblebisinin üretiminin arttırılması ve dünya pazarına açılması için yeni bir adım atıldı. 

Esnaflar Kepenk Açmanın Mutluluğunu Yaşadı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 2,5 aydır kapalı olan lokantalar, restoranlar, kıraathaneler  ve kafeteryalar normalleşme süreci kapsamında yeniden hizmet vermeye başladı. Esnaflar kepenk açmanın mutluluğunu yaşadı. 

Ekonomide çarklar yeniden dönmeye başladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 76 gündür kapalı olan bir çok sektör, 1 Haziran itibariyle faaliyetlerine yeniden başladı. İşletme sahipleri ve çalışanlar işbaşı yapmanın sevincini yaşadı. 

Köyde Kaybolan Hayvanları Jandarma Buldu

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde kaybolan 9 küçükbaş hayvan, Jandarma ekiplerince bulunup sahibine teslim edildi.

Pandemi Krizini Ekonomik Kazanıma Dönüştürebiliriz

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Pandemi krizinin fırsata çevrilmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye bu anlamda jeopolitik konumu itibarı ile tüm dünya için çok önemli bir merkezi konumda yer alıyor." dedi.

Konfeksiyonculardan Özel İstek

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, konfeksiyoncu işletmelerinin bayrama kadar saat 23.00’e kadar açık olmasını istediklerini ifade ederek bu konuda yetkililerden istedi.

Prof. Dr. Açık: Salgın Kadın İşverenleri Daha Çok Etkiledi

Prof. Dr. Yasemin Açık, pandemi sürecinin olumsuz yansımalarının kadınlarda daha fazla olduğunu, toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitsizliğinin bu salgınla birlikte daha da artacağının görüldüğünü belirtti.

Arslan: Elazığ İhmal Edilmiştir

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, katıldığı TV programında Elazığ ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, tüm dünya ile birlikte Ülkemizi de sarsan Covid-19 sürecinin Elazığ depremini gündem dışına ittiğini belirterek bu durumun tüm toplumu olumsuz yönde etkilediğini söyledi…

TKDK Elazığ'da Marka Oldu

TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıkladığı yatırım paketinden Elazığ'ın en iyi şekilde faydalanacağını söyledi. 

Yıldız: Çok Yıldızlı Projeleri Hayata Geçiriyoruz

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne Kaya Yıldız vekaleten atandı. 

Toplam 911 haber.