Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, ekonomik ve iş dünyasından gelişmeleri Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Ekonomi Haberleri

Başkan Şerifoğuları bir kez daha uyardı!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Korona virüsle mücadele çalışmaları kapsamında dezenfekte çalışmalarının etkin şekilde sürdürüldüğünü belirterek, 'Tüm alışkanlıklarımızı bir süreliğine bir kenara bırakarak, Sağlık Bakanlığımızın önerileri doğrultusunda bir yaşam biçimine entegre olmalıyız. " çağrısında bulundu.

Günlük Bin Adet Maske Üretiyorlar

Elazığ Halk Eğitim Merkezinde gönüllü usta öğretici kadınlar, sağlık çalışanları için koruyucu maske üretmeye başladı.

Corona Virüsü Eşgüdüm Toplantısı Sonrası Alınan Kararlar Açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ve Bakanlar Kurulu ile İş Dünyası ve ilgili kurumların katılımıyla yapılan Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı sonrası alınan kararlar açıklandı. 

Elazığ'da 17 Yeraltı Barajı İnşa Edilecek

Elazığ'da 17 adet yeraltı barajı inşa edecek. Projelerden 4'ünün yapım ihalelerinin Nisan ayı sonuna kadar gerçekleşmesi hedefleniyor.

Corona Virüsün İş Dünyasına Etkileri ve Talepler Raporu TOBB’ye Sunuldu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan, Corona Virüsün İş Dünyasına Etkileri ve Talepler Raporu TOBB’ye Sunuldu

Ticaret İl Müdürlüğünden haksız fiyat artışına karşı denetim

Elazığ Ticaret İl Müdürü Bilal Öztürk, Elazığ'da Korona Virüsü nedeniyle koruyucu maske ve dezenfektanların fiyatlarında haksız fiyat artışı yapılmasının önüne geçilmesi amacıyla denetim yaptıklarını açıkladı.

Elazığ TKDK Sözleşme İmzalama Baharı Yaşatacak

2012 yılından beri Elazığ’da devlet desteklemelerinin lokomotifi olan TKDK, yatırımcılarına sözleşme imzalama baharı yaşatacak. 

Bankalar böyle önlem aldı

Elazığ'da bazı bankalar koronavirüs önlemi kapsamında müşterilerini tek tek içeri alarak işlem yapmaya başladı. 

Başkan Şerifoğulları: Depreme Hazırlıklı Bir Şehir Haline Geleceğiz

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi’ne devredilen eski SGK binasının yer aldığı alanda incelemelerde bulundu. 

Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, 'Elazığ TSO olarak, ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı belirtmek isterim' dedi.

Nisan Sonuna Kadar 25 Bin Konutun İhalesi Gerçekleştirilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesi Elazığ'da yürütülen çalışmaları yerinde inceledi, vatandaşlarla bir araya geldi. 

3 Fabrikada 5.100 Bin kişi istihdam edilecek

Elazığ'da 5.100 bin kişiye iş kapısı olacak 3 yeni fabrikanın inşası devam tüm hızıyla devam ediyor.

Elazığ'ın Geleceğe Odaklanması Lazım

Elazığ MÜSİAD’ın Dost Meclisi Toplantılarının konuğu Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım oldu.

Vali Kaldırım'dan İş Dünyası ve Bankalara Çağrı

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Esnaf Odaları, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri, Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve Banka Bölge Müdürleri ile bir araya geldi. Vali Kaldırım, toplantıda yaptığı konuşmada, "Gelin hep birlikte seferberlik ilan edelim. Şehri kalkındırma seferberliği. Bunu başarırsak Elazığımız yaralarını hızlı sarar, hızlı kalkınır, esnafımız, iş dünyamız ve vatandaşımız mutlu olur." dedi.

TKDK, 8 Projeye 7 Milyon TL Hibe verecek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Elazığ İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, IPARD-2’nin Sekizinci Çağrı Döneminde 18 Milyon TL değerindeki 8 projeye 7 Milyon TL hibe verileceğini söyledi.

FKA'dan dezavantajlı kişiler için fırsatlar içeren proje

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı – IPA II dönemi kapsamında uygulanan İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı kapsamında desteklenen TRB1 Bölgesindeki Dezavantajlı Kişilerin İşgücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu İçin Teknik Yardım Operasyonu ilk yönetim toplantısı gerçekleştirildi.

Arslan: Yapılandırma komisyonu alınmayacak

KGF(Kredi Garanti Fonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan yaptığı açıklamada KGF’nin Elazığ ve Malatya illerini kapsayan özel çalışması ile ilgili bilgi verdi. 

Kaos ortamı oluşturulmaya çalışılıyor

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Edem, birtakım anlayışların Elazığ'da kaos oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Orta hasarlı binalara ilişkin önemli uyarı

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Esat Alyamaç, orta hasarlı binaların güçlendirilmesi konusunda önemli uyarılarda bulundu. 

Toplam 911 haber.