Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, ekonomik ve iş dünyasından gelişmeleri Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Ekonomi Haberleri

Bakan Selçuk, Elazığ'daki Çalışmaları Anlattı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi. 

Elazığ'da Üç Ay Su Tüketim Bedeli Alınmayacak

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, üç ay süresince abonelerden su tüketim bedeli alınmayacağını duyurdu.

Kömürcüler OSB’den Elazığ'a Yardım Eli

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde mağdur olan vatandaşlar için Kömürcüler OSB yönetimi kayıtsız kalmadı.

Memur-Sen Hükümetten Taleplerini Açıkladı

Memur Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem anından itibaren kendi sıkıntılarını bir kenara bırakıp depremzedelere yardım etmek için gece gündüz çabalayan kamu görevlilerini memnun edecek düzenlemeler yapılmasını istedi. 

Nüfusun Yüzde 10-15'lik Bölümünün Göç Ettiği Düşünülüyor

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki yıkıcı depremden sonra şehir nüfusunun yüzde 10-15'lik bölümünün Elazığ'dan ayrıldığı düşünülüyor.

Arslan, sessizliğini bozdu

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, yaptığı açıklamada 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle ekonomi STK’larının ortak katılımı ile hazırlanan talep ve beklentiler raporunun takipçisi olduklarını ifade etti.

Ticaret Bakanı Pekcan: 'Zarar görmüş esnafımızın 1 yıl süreyle kredi ve faizini TESKOMB ödeyecek'

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Malatya ve Elazığ'da depremden zarar görmüş olan esnafımızın kredi borçlarını 1 yıl süreyle hem ana parasını hem faizini TESKOMB ödeyecek. Yani ötemelek değil 1 yıllık kredi ana borcunu ve faizini üstleniyor dedi.

Elazığ Ekonomi Platformu Talep ve Önerilerde Bulundu

Elazığ Ekonomi Platformu, 24 Ocak 2020 Elazığ depremi ve devam eden sürece ilişkin talep ve önerilerde bulundu.

KOSGEB'den Kobilerine 100 bin lira faizsiz destek kredisi

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ve KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ının belirttiği Kobilere destek programıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Arslan, Uçak Seferlerinin Artırılmasını, Bilet Ücretlerinin İndirilmesini Talep Etti

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Cumhurbaşkanlığına gönderdiği talep yazısı ile Elazığ'a düzenlenen uçak sefer sayılarının artırılmasını ve bilet fiyatlarında indirime gidilmesini talep etti.

Dinç: Bu proje Uluova'nın son şansı

Altınovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Av.Aziz Dinç, Uluova ve Altınova'da yaşanan su sorununu bir kez daha gündeme getirerek, Elazığ'da tüm kesimlerin bu problemin çözümüne katkı sunmasını istedi.

Her gün yarım saatini ayırarak yılda 120 bin TL kazanıyor

Elazığ'da 4 yıl önce 300 bin solucanla üretime başlayan genç girişimci Habib Akipek bu sayıyı 4,5 milyona çıkartıp her gün yarım saatini ayırarak yılda 120 bin TL kazanmaya başladı.

Elazığ'ın Vergi Rekortmenleri Açıklandı

Elazığ'ın 2018 Yılı Vergilendirme Dönemine ait Gelir ve Kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı.

Bektaş: Ev ödevlerimizi eksiksiz yaparsak...

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve  Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) Başkanı Yahya Alper Bektaş, yaptığı açıklamada, ev ödevlerinin eksiksiz yapılması halinde 2020 yılının 2019’a göre daha olumlu bir yıl olacağını ifade etti.

Arslan: Şehrin umuda ihtiyacı var

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ'daki mutsuzluk kısır döngüsünün zarar verici boyuta ulaştığını belirterek, "Bu şehrin umuda ihtiyacı var. Pozitifizme ihtiyacı var. Bunu yapmazsak, yaptıklarımız boşa, havaya gidecek. Bu böyle olmaz. Hayat böyle sürmez." dedi. 

Yaşar: Elazığ'ın gündemi ekonomi olmalı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, gündeminde siyaset olan şehirlerin ekonomik olarak geride olduğuna dikkat çekerek, "Bir şehirde gündemin ne olduğu çok önemli. Gündem ne kadar siyasetse ekonomi o kadar kötüdür. Gündem ne kadar ekonomiyse siyasete de o kadar az ihtiyaç var demektir. Elazığ'da da basınımızla yapmamız gereken ilk şey gündemin merkezine ekonomiyi almaktır" dedi.

Elazığ'dan yerli otomobile destek

Elazığ'ın ciddi anlama elektrikli motor üretiminde ön plana çıktığını ve farkındalık oluşturmak için kurum adına banttan inecek 23. yerli otomobile talip olduklarını belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan:İş dünyamızdan birçok insanımız 'bizde yerli otomobilimizden alacağız, yerli sanayimize destek olacağız' diyor, bu son derece önemlidedi.

Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı Gerçekleşti

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Müşterek Meslek Komite Toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, Başkan Asilhan Arslan ve Komite üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Elazığ TSO'dan 'Paydaş İstişare' toplantısı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) tarafından geniş katılımlı paydaş istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplam 911 haber.