Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, ekonomik ve iş dünyasından gelişmeleri Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Ekonomi Haberleri

Arslan: Kooperatifleşme Çalışmalarımız Son Aşamasına Geldi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, "Kooperatifleşme ile ilgili çalışmalarımız son aşamaya geldi. Kooperatif oluşumunu tamamlamak üzereyiz" dedi.

8 arkadaşın kurduğu fabrikadan 18 ülkeye çömlek ihracatı

Elazığlı iş adamanın 7 arkadaşıyla birlikte hareket edip kurduğu fabrika sayesinde hem unutulmaya yüz tutan çömlekçilik yeniden canlandı, hem de 18 ülkeye ihracat başladı. 55 kişiye istihdam sağlayan fabrikada topraktan üretilen çeşit çeşit eşyalar Ortadoğu başta olmak üzere Fransa, Avusturalya ve ABD'ye de gönderiliyor.

Türkiye tarım ve gıda ürünlerinde 69 milyar dolar ihracat fazlası verdi

Türkiye'nin tarımsal hasılada dünyada ve Avrupa'da söz sahibi ülke konumunda olduklarını belirten Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Son 16 yılda ise tarım ve gıda ürünleri dış ticaretinde ülkemiz toplam 69 milyar dolar ihracat fazlası verdi dedi.

Elazığ'da 165 bin ton üretimi beklenen pancarın alım kampanyası başladı

Elazığ ile birlikte 3 ilde 30 bin 955 dekar alanda üretimi beklenen 165 bin ton pancarın alım kampanyası başladı.

Bahreynli iş adamlarına ticaret olanakları anlatıldı

İhracat yapan önemli şehirler arasında yer alan Elazığ'a gelen Bahreynli iş adamlarına kentteki yatırım ve ticaret olanakları anlatıldı.

10,5 Milyon Lira hibe destekli 14 projenin sözleşmesi imzalandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğünün 5. Çağrı döneminde kabul ettiği 14 projenin sözleşmesi törenle imzalandı.

Bahreyn Ticari Heyeti Elazığ'da İş Dünyası İle Buluşuyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilen program doğrultusunda Bahreyn’in önde gelen holding ve büyük ticari işletme sahip ve temsilcileri Elazığ’da ağırlanacak.

Arslan:'Yeni ekonomi programında hassasiyetler dikkate alınmıştır'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan,açıklanan Yeni Ekonomi Programı'nın (YEP) içinden geçilmekte olan ekonomik sürecin hassasiyetlerinin dikkate alındığını gördüklerini ve iş dünyası olarak çalışmaya, üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Tescilli üzümde hasat zamanı

Coğrafi İşaret Tescilli Öküzgözü ve Boğazkere üzümleri başta olmak üzere Türkiye'nin en güzel üzümlerinin yetiştiği yerlerden Elazığ'da 110 bin dekar arazide hasat başladı. 60 çeşit üzümün yetiştiği kentte ortalama 85 bin ton civarında üretim gerçekleştiği belirtildi.

Elazığ TKDK, Süt Üreticilerini SÜTAŞ İle Buluşturdu

Elazığ TKDK, üretim ve pazar zinciri buluşmalarına öncülük etmeyi sürdürüyor. SÜTAŞ Orta ve Doğu Anadolu Bölge Ticaret Müdürü Musa Öztürk, TKDK desteklerinden faydalanmış, işini aşk ile yapan süt üreticileriyle Elazığ TKDK İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda buluştu.

Elazığ OSB’de Makina İhalesi Yapıldı

Elazığ Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında sağlanan mali destek ile Elazığ’da 2018 yılı Endüstriyel Tasarım, Prototip ve İnovasyon Merkezi Projesi kapsamında Mal Alımı ihalesi yapıldı.

Karakoçan’da 100 Milyonluk Dev Yatırım 

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde Jeotermal Turizm Kompleksi yapılacak.

Arslan: 2020 Yılından Sonra Fuarlarımızı Kalıcı Fuar Alanımızda Yapacağız

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Elazığ İnşaat ve Mobilya Fuarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Arslan,'İnsan kaynağımız ve yatırımlar anlamında potansiyelimiz var'

Hem insan kaynağı hem de yatırımlar anlamında çok önemli değerleri ve potansiyelleri olduğuna dikkat çeken Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan,Değişen ülke ve dünya konjonktürüne göre yeniden yapılanma ve ilimizin tüm altyapıları ile geleceğe hazırlanması için bir çok alanda çalışmalar başlatılmıştır. Bu çalışmalarımızın meyvelerini inşallah kısa süre içerisinde toplamaya başlayacağızdedi.

Teknik Destek Programı Kapsamında 8 Proje Başarılı Bulundu

Fırat Kalkınma Ajansı 2019 Yılı TD Programı (Temmuz-Ağustos Dönemi) Değerlendirme Sonuçları açıklandı.

Arslan: "Faiz İndirimi İş Dünyasına Moral Vermiştir"

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Merkez Bankası’nın bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını indirmesine ilişkin olarak atılan adımların iş dünyasına moral sağladığını ve motivasyonu artırdığını ifade etti.

Türkiye'nin taş yünü ihtiyacının yüzde 25'ini karşılayacak tesis Elazığ'da kuruluyor

Türkiye'nin taş yünü ihtiyacının yüzde 25'ini karşılayacak ve 200 kişiye istihdam sağlayacak olan Entegre Üretim Tesisi, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacağı ve önümüzdeki yıl hizmete başlayacağı yapılan lansmanla açıklandı.

Elazığ'da 'Atık Yağlar' geri dönüşümle ekonomiye kazandırılıyor

Elazığ'da Atık Yağlar geri dönüşümle ekonomiye kazandırılırken, sadece bu yılın ilk ayında 24 ton atık yağ toplandığı bildirildi.

Elazığ TSO Başkanı Arslan'Sıkıntıların aşılmasına öncülük edip, gayret göstermeliyiz'

Türkiye'nin ekonomik krize doğru gitmesi için içeride ve dışarıda akıl almaz bir şekilde baskı altında tutulduğunu gördüklerini dile getiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan,İş dünyası temsilcileri olarak önceliklerinin bulundukları illerde ekonomi ve sanayiyi ayakta tutarak sorun, sıkıntıların aşılmasına öncülük edip, gayret göstermek olduğunu söyledi.

Toplam 911 haber.