Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, ekonomik ve iş dünyasından gelişmeleri Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Ekonomi Haberleri

Ağın leblebisinin lezzet yolculuğu

Elazığ'ın Ağın ilçesinde nohudun meşe ateşi eşliğinde yöreye has kumla kavrulmasıyla üretilen Coğrafi Tescilli leblebi her yıl biraz daha fazla talep görüyor. Ağın Leblebisini bir dönem tüketecekleri kadar üreten aileler, talep artınca geçim kaynadığı olarak üretip kilogramını 25 TL'den satmaya başladı.

Yüzde 50 hibe ile kurduğu serada günlük 3 ton salatalık hasat ediyor

Elazığ'da yüzde 50 hibe desteğiyle sera kuran Nahit Erbek, aylık 90 ton salatalık üreterek hem ekonomik kazanç elde etmeye başladı hem de birçok mevsimlik işçiye ekmek kapısı oldu.

Elazığ'da 'İpekböceği yetiştiriciliği' için önemli araştırma

Bir yol haritası çıkardıklarını belirten Elazığ TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşegül Metin, 'Komite üyelerimiz, 5 yıl gibi kısa vadede en az 400 kutu ipek böceğinin yetiştirilebileceğini ve 14 bin 400 yüz kilogram koza hasadının yapılabileceğini ön görmüştür. Bahsedilen bu rakam ülkemiz yaş koza üretiminin yarısı kadardır dedi.

2 bin rakımda doğal 'bal' bereketi

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan 2 bin 350 rakımlı Hazar Baba Dağı'nın 2 bin rakımında kurulan arıcılar, bu yıl mevsim şartlarının elverişli olması nedeniyle bin ton civarında bal hasadı yaptı. Geçtiğimiz yıl 300 ton bal hasadının yapıldığı kentte, bu yıl rakamın bin tona çıkması arıcıları sevindirdiği kadar sektörün de ilerisi için önemli bir gelir oldu.

Elazığ'da tarım alanında 130 projeye 20 milyon hibe verildi

Kırsal ekonomik yatırımların desteklenmesi programı çerçevesinde bugüne kadar kent genelinde 20 milyonu hibeli, 48 milyon lira maliyetli 130 projeye desteklediklerini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, 13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projeleri kapsamında ise bu rakamı geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Elazığ'da 10,5 milyon hibeli 14 proje kabul edildi

Elazığ'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 10,5 milyonu hibe toplam 19,5 milyon lira yatırım bedelli 14 projenin kabul edildiği bildirildi.

Elazığ, jeotermal ile seracılık ve sağlık turizminde zirve yapacak

İşletim hakkı Elazığ Belediyesine verilen Cip Köyü Jeotermal Kaynak Suyu Sahasında önemli yatırımlara öncülük edeceklerini belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Seracılıkta ve sağlık turizminde şehrimizi önemli bir noktaya getireceğiz dedi.

Elazığ'dan dünya pazarına kerevit, kilosu 100 TL

Keban Baraj Gölü'nden çıkartılan ve şu anda Rusya ve İsveç üzerinden dolaylı olarak dünya pazarına gönderilen kerevit, Elazığ'da kurulan Türkiye'nin ikinci tesisi ile artık işlenip bir çok ülkeye doğrudan gönderilmesi planlanıyor. Kerevitin işlenmiş haliyle 16,5 Euro'dan (100 TL) satılmasıyla bölgenin ekonomisine ciddi bir katkı sunması bekleniyor.

Devlet desteğiyle hayvanları oldu, süt besiciliği yapıyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde balıkçılık yaparken, başvurduğu Genç Çiftçi projesinden hibe desteği çıkan genç adam, aldığı büyükbaş hayvanlarla sütçülüğe başlayarak kendi işinin patronu oldu. Ahırının bulunduğu bölgede yapılaşma olmadığı için elektrik alamayan genç çiftçi, sütün soğutma işlemi yapılmadığı zaman kısa sürede bozulduğunu aktararak yetkililerden de destek istedi.

İlk defa yapılacak olan 'Orcik Festivali' esnafı heyecanlandırdı

Elazığ'ın tescilli ürünlerinden 'orcik' için ilk defa düzenlenmesi planlanan festival, üreticiden satıcıya kadar herkesi heyecanlandırdı.

Suudi Arabistan'la olan gümrük sorunu çözüldü

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, Suudi Arabistan gümrük makamlarının bir süredir keyfi olarak sürdürdüğü ve ihracatçıları zor durumda bırakan gümrük ambargosunun kalktığını söyledi.

Elazığ TSO’da TSE Eğitimleri Başladı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Personeli ve Üyelerine yönelik TSE eğitimleri başladı.

Elazığ'da 750 bin TL'si hibe 1,5 milyonluk silo yatırımı açıldı

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde hububatın kaliteli olarak depolanıp tüketiciye ulaştırılması konusunda önemli bir yöntem olan ve 750 bin TL'si hibe destekli 1,5 milyonliraya mal olan çelik silolar hizmete sunuldu.

Kadınların eli değdi, ipek böcekçiliği başladı

Elazığ'da çoğunlukla kadınların yer aldığı çalışma ile teşvik edilen 140 kişi ipek böcekçiliğine başladı, ilk hasadı da bugün gerçekleşti.

Hükümlülere, girişimcilik eğitimi

Elazığ'da denetimli serbestlik hükümlülerine yönelik girişimcilik eğitimi verildi.

Elazığ'da 38 üreticiye 5 milyon 460 bin TL destek

Elazığ'da ahır ve ağıl yapımı ile koç alımı kapsamında 38 üreticiye 5 milyon 460 bin TL hibe desteği verileceği bildirildi.

Bal üretimi bu sene yüzde 150 artacak

Bu yıl yağışların bol olmasıyla artan çiçek yoğunluğu ve çeşitliliği arıcıların yüzünü güldürdü. Geçen sene 300 ton olan rekoltenin bu sene yüzde 150 artarak 750 ton olması bekleniyor.

İlçeyi kalkındıran 1 milyon ağaçta 'kayısı hasadı'

20 bin nüfuslu Elazığ'ın Baskil ilçesinde 100 bin dekar alanda yaklaşık 1 milyon ağaçta üretilen kayısının hasadı başladı. Başta ilçe olmak üzere çevre iller dahil bir çok kişiye ekonomik kazanç sağlayan Baskil Kayısısı aroması ve kalitesi ile ilk sırada olması nedeniyle hem ülke içinde hem de ihracatta önemli bir yer alıyor.

Jeneratör kullanan siteler dikkat

Trimbox Ceo'su Evren Yurttaş, elektirik git-gellerinde sitelerde büyük jeneratörlerdeki tehlikeye işaret etti.

Toplam 911 haber.