Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, ekonomik ve iş dünyasından gelişmeleri Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Ekonomi Haberleri

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 259,70 lira oldu.

Türkiye’nin Önde Gelen Tekstil Firmaları Yatırım İçin Elazığ’a Geliyor

Başkan Arslan; “Yatırımcılarımızın Her Konuda Destekçisi Olacağımızı Taahhüt Ediyorum”

Kredi faizlerinin yüksek olması ipotekli satışları vurdu

Realty World Elfi Gayrimenkul Brokerı Özkan Aydemir, mevduat faizlerindeki yüksek getiri, kredi faizlerinin yıllık yüzde 20'nin üzerinde devam etmesinin ipotekli satışları düşürdüğünü söyledi.

37 projeye 23 milyon hibe desteği, 60 milyon Euro'luk hibe fırsatı

Elazığ'da Tarım ve Kırsal Kalkındırmayı Destekleme Kurumu tarafından son çağrı ilanından sonra 44 milyon liralık 37 projenin kabul edildiğini ve 23 milyon hibe desteği verilmesinin planlandığını aktaran İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, yeni çağrı döneminde 60 milyon Euro'luk hibe desteği fırsatının bulunduğunu açıkladı.

Fırat'ın Saklı Cenneti Ağın'da Kerevit Yolculuğu Projesi'nde imzalar atıldı

Elazığ TSO, Elazığ TSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, Ağın Belediyesi, Ağın İlçe Tarım Müdürlüğü ve Elazığ Su Ürünleri Enstitüsü arasında protokol imzalandı.

Memur-Sen açlık-yoksulluk rakamlarını açıkladı

Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan 'açlık-yoksulluk' araştırmasına göre, Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 390 TL, yoksulluk sınırı ise 6 bin 532 TL olarak belirlendi.

Mayıs ayında en fazla dolar kazandırdı

Mayıs ayında en yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 2,38, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 4,12 oranlarıyla Amerikan Doları'nda gerçekleşti.

Elazığ Altın zengini: Tam 50 Bin ton

Maden Tetkik Arama Enstitüsü’nün (MTA) verilerine göre, Elazığ'ın Keban ilçesi sınırları içinde yer alan Fırat Nehrinin Batı sahasında 50 Bin ton altın rezervi bulunuyor. 

Milletvekili Ağar’ın girişimleriyle uzman ve yatırımcıların olduğu heyet Elazığ’a geldi

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Zülfü Tolga Ağar’ın girişimleri sonucu  İsviçre’den ve İstanbul’dan tarım uzmanları ve yatırımcılar bugün Elazığ’a geldi. 

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' araştırmasına göre 2018 yılının zirvesinde 79 milyar TL'lik üretimden satışları ile yine TÜPRAŞ yer aldı. Listede Ford Otomotiv 31 milyar TL'lik üretimden satışlarıyla ikinciliğini, Toyota Otomotiv de 23,6 milyar TL üretimden satışlarıyla üçüncülüğünü korudu.

Elazığ TSO'dan araç alım satımı yetki belgesi uyarısı

İkinci el motorlu kara taşıtı satışı yapan işletmelerin, satış işlemlerini yapabilmeleri için getirilen yetki belgesi zorunluluğu konusunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından bilgilendirme yapılarak,son tarihin 13 Ağustos 2019 olduğu aktarıldı.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Serbest piyasada dolar 6,0720 liradan, euro ise 6,8070 liradan haftaya başladı.

Bu haber milyonları ilgilendiriyor!

Birikim modelleri ve şekilleri günümüzde çok çeşitli hale gelirken, son yıllarda yıldızı en çok parlayan ise Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) fonları oldu. Devlet desteğiyle birlikte milyonlarca vatandaş sisteme dahil olurken, BES birikimlerine haciz gelen bir kişi ise mahkemenin yolunu tuttu. Davada son noktayı koyan Yargıtay 12. Hukuk Dairesi, bireysel emeklilik birikiminin kısmen haczedilebileceğine karar verdi.

Keban Barajı, 6 milyar kilovat saat elektrik üretiyor

Keban Baraj Gölü'nün Türkiye'nin hem ekonomisine hem de sosyal hayatına önemli bir katkısı olduğunu belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, şu anda barajda yıllık 6 milyar kilovat saat elektrik üretiminin gerçekleştiğini söyledi. 15 yıl aradan sonra ilk defa savak kapaklarının açılmasıyla ilgili de konuşan Kaldırım, arkadan gelen tüm suyun havzaya verildiğini belirtti.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Serbest piyasada dolar 6,1320 liradan, euro ise 6,8520 liradan güne başladı.

Dolar - Euro kuru bugün ne kadar?

Dolar - Euro kuru bugün ne kadar?

Dolar - Euro kuru bugün ne kadar?

Dolar - Euro kuru bugün ne kadar?

İmar barışına başvurular 15 Haziran'da sona eriyor

Tektaş İmar Barışı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, “İmar barışına başvurular için 15 Haziran 2019, ödemeler için ise 30 Haziran 2019 tarihi son gün olacak. Şu ana kadar 10 milyon adet başvuru yapıldı ve 19 milyar TL'lik gelir elde edildi. dedi.

Toplam 901 haber.