Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Sadak: Bu saldırı kınamakla geçiştirilmez

Elazığ Akıncılar Derneği Başkanı Tevfik Sadak, İsrail'in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırının affedilir ve kınamayla geçiştirilebilir bir olay olmadığını, tüm İslam ülkelerinin ortak tavır içinde olması gerektiğini söyledi.

YRP MKYK Üyesi Gül: Milli Görüş Meclis’e 

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Gül, 14 Mayıs’ta Milli Görüş kadrolarının meclise gireceğini kaydetti. 

Başkan Bankur: Memur maaşları gözden geçirilmeli 

Türk Büro-Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur, 2023 Mart ayına ilişkin enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından açıklamalarda bulundu. 

Başkan Uslu: Ağın da 6. bölge teşviklerinden yararlanmalı 

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Elazığ’ın 9 ilçesi 6. bölge teşviklerinden yararlanabilecek. Ancak açıklanan ilçeler arasında Ağın ilçesinin olmadığı görüldü. Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu duruma tepki göstererek yetkililere seslendi.

Milletvekili Erol, son durumu tarım bakanına sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye SAT-2 Serotipi Şap Hastalığı ile ilgili yürütülen aşı çalışmalarındaki son durumu sordu.

Elazığ Altınova Çimento Fabrikası ve Elazığ siyasetçileri

Elazığ ve çevresinin çimento ihtiyacını karşılamak amacıyla 12 Nisan 1954 tarihinde Elazığ Altınova Çimento Sanayi Ticaret A.Ş kurulmuştur.1959 tarihinde şirket tarafından faaliyete geçmiştir. Şirketin, 12 Haziran 1996 tarihinde OYAK-GAMA gurubu tarafından Özelleştirme Kurulu'ndan satın alınmıştır. Fabrikayı şu an Çimentaş adlı bir firma işletmektedir. Bölgesinde en fazla üretim yapan fabrikalar arasındadır. Fabrika bir yılda yaklaşık 160 bin ton çimento ihracatı gerçekleştirmektedir. Fabrika çimentoyu özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimize göndermektedir. Malatya, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Diyarbakır illerine satış yapmaktadır.

Elazığ Belediyesi, vatandaşları uyardı 

Elazığ Belediyesi, Elazığ’da yaşayan vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Elazığ Belediyesi, Belediyede görev yapan yöneticilerin isimlerini kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalışanlara karşı uyardı. 

Şerifoğulları: Vatandaşlarımıza hibe şeklinde kira desteği sunacağız 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Hibe Şeklinde Kira Desteği” sunacaklarını ve konunun altyapısını oluşturduklarını söyledi. 

Satıcı: Elazığ’a hizmet etmek bir gururdur

Yeniden Refah Partisi Elazığ Milletvekili Aday Adayı Salih Satıcı, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Orgeneral Arif Çetin Elazığ’da 

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Elazığ’a gelerek Vali Dr. Ömer Toraman’ı ziyaret etti. 

AK Parti'nin milletvekili aday listesi sızdı iddiası!

AK Parti'nin milletvekili aday listesinin sızdığı iddia edildi. Hangi bakan hangi şehirden aday gösterildi? AK Parti listelerine giren tescilli Türkiye güzeli kim?.. Alparslan Türkeş'in oğlu aday listesinde birinci sıraya yerleşti. Ağrı Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Savcı Sayan, İzmir'den 6. sıraya konuldu.

ELSAD’dan depremzede ailelere iftar programı

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği Kadın Kolları Komisyonu tarafından depremzede ailelere iftar programı düzenledi.

Elazığ Belediyesi'nin borcu ne kadar?

Elazığ Belediyesi Nisan ayı meclis toplantılarının ikinci oturumunda Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları belediyenin borcunu açıkladı.

Alan: Elazığ’ın problemlerini aktarsak zararımıza mı olurdu? 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan açıklamalarda bulunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ’ı ziyaretleri esnasında araya mesafe konulduğunu ifade etti. 

Bal: Böyle bir şahsiyeti anmak bizler için şereftir 

Merhum Alparslan Türkeş'in ölümünün 26'ncı yıl dönümü dolayısıyla MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal mesaj yayımladı. 

Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor 

Umut Kervanı Vakfı Elazığ Şubesi, Elazığ’a yerleşen depremzede ailelere ve komşu şehir Malatya’da yardım faaliyetlerine, kadın ve erkek tüm gönüllüleri ile birlikte Ramazan Ayında da faaliyetlerine devam ediyor. 

Meteoroloji Elazığ’ı uyardı! 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ çevrelerinde kuvvetli rüzgar ve toz taşımımı uyarısı yaptı. Meteorolojinin uyarısında, “Suriye kaynaklı toz taşınımı beklenmektedir” ifadesi yer aldı. 

Komşu 2 Şehrimiz Afet Bölgesi ilan edildi 

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman'da hasar meydana gelen yerleşim yerlerinin, 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' olarak kabul edildiğini açıkladı. 

Başkan Gürkan, Mart ayı SAMEKS verilerini değerlendirdi 

MÜSİAD tarafından açıklanan Mart Ayı SAMEKS verileri ile alakalı Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Başkanı Tekin Gürkan açıklamalarda bulundu.