Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Elazığlı İzci, Erzincan Vali Yardımcılığına atandı

Elazığlı Yusuf İzci, Erzincan Vali Yardımcılığına atandı.

Depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları silindi

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle, evi ağır ve orta hasarlı depremzedelerin depremin olduğu 6 Şubat'a kadar olan süredeki elektrik ve doğalgaz borçları silindi.

Başkan Şerifoğulları: Kadrolu işçilerimize zam yaptık 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Hizmet-İş Başkanı Mustafa Bahçeci toplu iş sözleşmesi imzalandı. Başkan Şerifoğulları açıklamasında kadrolu işçilerine yüzde 59 ve yüzde 67 oranında zam yaptıklarını duyurdu. 

AFAD depremlerde can kayıplarını açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı arttı. Gelen son dakika haberine göre AFAD Başkanı depremlerde 50 bin 96 kişi hayatını kaybettiğini bildirdi.

Salih Satıcı’dan Baskil’e ziyaret

Yeniden Refah Partisi Elazığ Milletvekili Aday Adayı Salih Satıcı seçim çalışmaları kapsamında Baskil İlçesini ziyaret etti.

Erbakan: Herhangi bir ittifaka dâhil olmayacağız 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan yaptığı açıklama, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde "Herhangi bir ittifaka dahil olmayacağız" ifadeleri kullandı. 

Fatih Erbakan'dan son dakika açıklamalar!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 2023 Genel Seçimleri öncesi ittifaklar hakkındaki kararını açıklıyor.

HÜDA Par’dan depremzedelere ziyaret

HÜDA PAR Elazığ Merkez İlçe Başkanı Ferit Çeliköz ve beraberindeki heyet, Elazığ merkez köylerine yerleşmiş depremzedeleri ziyaret etti. 

İyi Parti Milletvekili Aday Adayı Yüksel Ercan Genel Merkeze Resmi Müraatını Yaptı

İyi Parti Milletvekili aday adayı Yüksel Ercan, İyi Parti Genel Merkezi’ne resmi müracaatını yaptı.

Demirbağ: Palu’daki ağır hasarlı konutlar yerinde yapılacak 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Elazığ ziyaretinin ardından AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Palu’ya 2 konuda müjde açıkladı. Milletvekili Demirbağ, Palu İlçesindeki ağır hasarlı konutların yenilerinin yerinde yapılacağını ve Çarşı merkezde kentsel dönüşüm uygulamasının hayata geçeceğini ifade etti. Milletvekili Zülfü Demirbağ ayrıca, yeni Palu Belediyesi Hizmet Binasının yapımı için daha önce çıkartılan 4 Milyon TL ödeneğe ilave olarak 2 Milyon TL daha ödeneğin sağlanacağını da açıkladı. 

Semih Işıkver, adaylık başvurusunda bulundu 

MHP Elazığ eski İl Başkanı İş İnsanı Semih Işıkver, 28. dönem milletvekilliği genel seçimlerinde MHP Elazığ Milletvekilliği adaylık başvurusunda bulundu. 

Seçmen listeleri askıya çıktı 

14 Mayıs seçimleri sürecinde yarın yeni bir aşamaya geçiliyor. Buna göre Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle seçmen listeleri bugün ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarıldı. 

Harput’un İmara Açılması Zaruri!

Şiddetli depremlere sık sık maruz kalarak ağır yaralanan Elazığ’da insanların mal ve can güvenliliğinin sağlanabileceği yeni projeler geliştirilmesi gerekiyor. 

Elazığ Barosu CMK Eğitim Semineri düzenledi 

Elazığ Barosu, ceza muhakemesi kanunu alanında görev yapacak stajyer avukatlara yönelik eğitim düzenledi. 

TOGG'a yoğun ilgi! Verilen sipariş sayısı belli oldu

Türkiye'nin yerli ve akıllı otomobili Togg -!da ön sipariş sürecinin başladığı 16 Mart tarihinden itibaren talep patlaması yaşandı. Teslimatların ay sonunda başlayacağı belirtilirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bugün itibarıyla Togg T10x siparişi 41 bin oldu" dedi.

Başkan Alan: Sorunu Bakan Kurum’a ilettik 

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle deprem bölgelerinde inşaatları durduran 2 genelge, Elazığ'da sektörü büyük bir sıkıntıya soktu. Yaşanan bu sorunu geçtiğimiz gün Elazığ’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ilettiğini açıklayan Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Bakan Kurum’un sorunun çözümü için gerekli yerlere talimat verdiğini ve konunun takipçisi olacaklarını açıkladı. 

Milletvekili A. Adayı Av. Aziz Dinç, Uluova Bölgesi Muhtarları ile bir araya geldi

AK Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı Av. Aziz Dinç, seçim çalışmalarını sürdürüyor. 

Başkan Şerifoğulları’ndan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108’inci yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Ecdadımızın vatan ve millet şuuruyla yazdığı şanlı bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Taner Er, AK Parti İl Başkanlığı’nda resmi müracaatını yaptı

AK Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı Taner Er, AK Parti İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyerek aday adaylığını açıkladı.