Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Kılıç: Elazığ’da şap hastalığı yoktur

Tarım ve Orman Elazığ İl Müdürü Ali Kılıç, şap virüsü ile ilgili yaptığı açıklamada 6 günde 48 bin hayvan aşıladıklarını söyledi. Müdür Kılıç aynı zamanda Elazığ’da şap hastalığının olmadığını da açıkladı. 

Mansur Yavaş, Elazığ’a geliyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Belediyesi’nin Elazığ’da yaptıracağı okulun temel atma töreni için 22 Mart’ta Elazığ’a gelecek.

Milletvekili Demirbağ STK temsilcileriyle bir araya geldi 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Elazığ’ın bölgeye yardım için adeta seferberlik ilan ettiğini söyledi. Demirbağ; “Kahramanmaraş depremlerinin ardından Elazığ esnafımız yardım için adeta seferberlik ilan etti. Deprem sürecinde ben de yaklaşık 10 gün kadar Malatya’da görevliydim. Bu süreç zarfında Malatya’daki bütün yetkililer Elazığ’a teşekkür ederek; Elazığ büyük bir kardeşlik örneği sergiledi” dediler. Bu bakımdan ben de Elazığ’daki bütün odalarımızı, STK’larımızı, iş dünyamızı, esnafımızı tebrik ediyorum” dedi. 

Meteorolojiden Elazığ için bir uyarı daha! 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Elazığ ve bölgedeki şehirler için uyarıda bulunarak, ayın 15’ine kadar bölgede ‘kuvvetli’ ve ‘ çok kuvvetli’ yağış beklendiğini açıkladı. 

Partiler aday listelerini 9 Nisan’a kadar teslim edebilecek 

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yayımlanan seçim takvimine göre siyasi partiler, milletvekili adaylarını 9 Nisan 2023 tarihine kadar teslim edebilecek. 

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü Elazığ’da personel alacak 

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü Elazığ’da 7 personel alımı yapacak. 

Şahin Duman Aday Adaylığını açıkladı!

Elazığ’ın sevilen simalarından Makine Mühendisi araştırmacı – yazar Şahin Duman AK Parti’den aday adaylığını açıkladı. Geçmişte 23. Dönem Milletvekili merhum Hamza Yanılmaz’ın danışmanlığını yürüten ve birçok STK’da görevlerde bulunan Şahin Duman, vizyonuyla dikkatleri üzerine çekiyor. 

Elazığ’da ve ilçelerde kaç ağır hasarlı bina var? 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarında Elazığ'da şimdiye kadar 28 bin 726 bina incelendi. İncelemede 48 binanın acil yıkılacak, 7 bin 402 binanın ise ağır hasarlı olduğu kaydedildi. 

Başkan Gündoğan: Sivrice ilçemize hayırlı olsun 

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, yapılacak olan Sivrice Entegre İlçe Hastanesinin 10 yataklı olarak yapılacağını açıkladı. 

MHP’de Aday Adaylığı başvuru tarihi ve ücreti belli oldu 

MHP'de milletvekili aday adayı başvuruları 14 Mart’ta başlayacak. Bir hafta sürecek başvuru için aidat ücreti de 3 bin TL olarak açıklandı. 

İçişleri Bakanlığı Elazığ Valiliği’ne Seçim Genelgesi gönderdi 

İçişleri Bakanlığı, “İçişleri Bakanlığı, Merkez/Taşra Teşkilatı Planlaması”, “Oy Verme Günü Alınacak Tedbirler”, “Oy Verme Günü ve Sonrasında Alınması Gereken Tedbirler” ve “Diğer Hususlar” konu başlıklarını içeren genelge yayımladı. 

Gürsel Erol'dan Muharrem İnce'ye adaylıktan çekil çağrısı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu lehine çekilmesi için çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli Elazığ’a gelecek 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, deprem bölgesindeki ziyaretleri kapsamında Elazığ’a gelecekler. 

Depremde ölenlerin sayısı 48 bin 448'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremde ölenlerin sayısı 48 bin 448'e yükseldi...

Milletvekili Demirbağ, Baskil Demirlibahçe köyünü ziyaret etti 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Baskil’e bağlı Demirlibahçe Köyü’nde vatandaşlarla bir araya geldi. “Milletvekilimiz Demirbağ, kalbimizde…” diyen Demirlibahçe Köy Muhtarı Şevki Ceylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milletvekili Demirbağ’a teşekkür etti. Milletvekili Zülfü Demirbağ ise; “Baskil için üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” ifadesinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu Elazığ’a gelecek

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu önümüzdeki günlerde Elazığ’a gelecek. 24 Ocak 2020 depremi sonrasında CHP’li Büyükşehir Belediyelerinin Elazığ’a kazandıracağı okulların temelleri bir bir atılıyor. 

AK Parti Milletvekili Aday Adaylığı kararını açıkladı 

AK Partili Ali İhsan Yavuz, partisinin milletvekili şartları ile ilgili, açıklamalarda bulunurken, "Aday müracaatların 16 Mart'a kadar devam edeceğini ve başvuru aidatın bu dönem alınmamasına; bunun yerine AFAD’a bağış şeklinde yapılmasına karar verildi. Başvurular, yetişkinler için 20 bin TL, kadınlarımız ve gençlerimiz için 10 bin TL şeklinde, engellilerimiz için 5 bin TL şeklinde olacak" dedi. 

Başkan Gürkan, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı 

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen ulusal ve yerel basın buluşması kapsamında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan gazeteciler ile bir araya geldi. Başkan Gürkan sürecin nasıl ilerlediğine dair bilgiler verirken gözyaşlarını tutamadı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ’a geliyor 

11 ilimizi etkileyen ve büyük yıkımlara sebep olan depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu il ve ilçelere ziyaretlerine devam ediyor.