Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Elazığ Belediyesi, o mahallede otobüs sefer sayılarını artırdı 

Elazığ Belediyesi, Güneykent Mahallesi 61 numaralı otobüs hattına yeni bir hat daha ekledi. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yolcu yoğunluğu da göz önünde bulundurularak 63 numaralı hat 13 Mart Pazartesi gününden itibaren seferlerine başlayacak. Daha önce 20 dakikada bir sefer yapan 61 numaralı ve pazartesi gününden itibaren seferlere başlayacak olan 63 numaralı hat 15 dakikada bir sefer düzenleyecek. 

Meteorolojiden Elazığ için bir uyarı daha geldi 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Elazığ için kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. 

Milletvekili olmak için kimlerin istifa etmesi gerekiyor? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de milletvekili olmak için istifa edecek kadrolar açıklandı. 

AK Parti'de Bakanlar illerde liste başı olacak! 

Türkiye 14 Mayıs'ta seçime gitmeye hazırlanırken, AK Parti'de milletvekili aday listeleri üzerine hazırlıklar hızlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Meclis'i feshederek seçim kararı alması durumunda Milletvekili listeleri 11 Nisan'da YSK'ya sunulacak. AK Parti'de "Kabine'deki bakanlar milletvekili olsun" eğilimi ağır basarken, bakanların illerde aday listesinin ilk sırasına konulacağı belirtiliyor.

Türk Ocakları’ndan Deprem Gerçeği ve Elazığ Paneli

Türk Ocakları Elazığ Şubesi tarafından cumartesi günü Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre merkezinde deprem gerçeği ve Elazığ konuşulacak. 

Elazığ’daki ağır hasarlı bina sayısı artmaya devam ediyor 

Elazığ’daki hasarlı binaların sayısı açıkladı. Açıklanan veriye göre Elazığ’daki ağır hasarlı, yıkık ve acil yıkılacak bina sayısı 7 bini geçti. 

Başkan Karlıdağ: Sanayi Sitesinin yapımına acil başlanılmalı 

Yaşanılan depremle birlikte esnafın mağdur olduğunu ifade eden Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Cebrail Karlıdağ, sanayi sitesi için belirlenen yerin bakanlıktan onayının beklendiğini söyledi. 

HAKSİAD Elazığ Şube Başkanı Avcı STK temsilcileriyle bir araya geldi 

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Burhan Avcı ve beraberindeki heyet Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan ve ASRİAD Elazığ Şube Başkanı Abdulkerim Yılmaz’ı ziyaret ettiler. 

Şahin, Konteyner Kenti ziyaret etti

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcı Mahmut Şahin ve beraberindeki heyet konteyner kentte kalan depremzedeleri ziyaret ettiler. 

MÜSİAD’da gündem Fethi Sekin Şehir Hastanesi oldu 

Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş, MÜSİAD Elazığ Şubesi’nin ‘dost meclisi’ programına katıldı. 

Bakan Murat Kurum, orta hasarlı binalar ile ilgili açıklama yaptı 

24 Ocak 2020 Elazığ depreminde de kafaları karıştıran orta hasarlı binalarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan oldukça önemli bir açıklama geldi. Kahramanmaraş merkezli depremden dolayı Elazığ’da şuana kadar 473 binaya orta hasar verilmişti. Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla depremde orta hasar alan binalarda güçlendirme yapılmayacağını söyledi. 

Elazığ Belediyesi İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşasına başladı 

Elazığ Belediyesi tarafından İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşa çalışmaları başlatıldı. 

Elazığ Belediyesi depremzede kadınları yalnız bırakmadı 

Elazığ Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde depremzede kadınları yalnız bırakmadı.   

Hac kuraları açıklanıyor saat verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 yılı hac kura sonuçlarının bugün saat 22.00’den itibaren e-Devlet üzerinden açıklanacağını duyurdu.

Başkan Ateş: Milletvekili adaylığında depremzedelerden ücret alınmayacak 

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, 2023 genel seçimleri için milletvekili aday adaylığı başvurularının başladığını, depremden etkilenen 11 ilden adaylık için başvuracak depremzedelerden ücret alınmayacağını duyurdu. 

Şahin, Palu’da vatandaşlarla bir araya geldi

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Avukat Mahmut Şahin ve Hasan Şahin memleketleri olan Elazığ’ın Palu ilçesinde deprem dolayısıyla zor günler geçiren vatandaşları ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Erdoğan gölge kabine kuruyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sürecinde Gölge Kabine kuracağı iddia edildi. Gölge Kabine'de İbrahim Kalın'ın Dışişleri Bakanlığı yapacağı, MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da bakan olarak gölge kabinede görev alacağı önü sürüldü.

Muhtar Er’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Elazığ Aşağıdemirtaş Mahalle Muhtarı Taner Er, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Er, mesajında şu görüşlere yer verdi:

Başkan Çoban’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Hazarsam Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çoban “Dünya Kadınlar Günü, İçi Boş ve Sembolik Mesajlarla Değil, Hakkı Verilerek Kutlanması Gereken Bir Gündür” diyerek mesajında şunları söyledi.