Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Depremzedeler nasıl oy kullanacak?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Deprem bölgesindeki vatandaşların seçimlerde nasıl oy kullanacağına dair açıklama yaptı. Buna göre; depremzedeler adres değişikliklerini e-devlet ve nüfusmatiklerden yapabilecek. Ayrıca afetzedelerin deprem sonrası konakladığı çadır, karavan ve prefabrik ev gibi mekânlar yerleşim yeri olarak gösterilebilecek.

Elazığ Cazibe Merkezi kapsamına alınacak 

Bölgelerarası gelişmişlik farklarının giderilmesi amacıyla halen 24 ilde uygulanan Cazibe Merkezleri Programı kapsamı genişletiliyor. Konuya ilişkin düzenlemenin Cumhurbaşkanı kararı ile hayata geçirilmesinin ardından Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye ve Elazığ gibi depremden etkilenen illeri kapsayacak. 

Prof. Kavak: Malatya - Ovacık önemli diyerek uyardı 

Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak, Maraş depremi sonrasında Malatya-Ovacık civarında kırılmamış faylar olduğuna dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kavak, "Ölü Deniz fay zonunun bir kısmı kırılmış oldu ve bir anlamda kuzeye doğru, henüz daha kırılmayan kısımların olduğunu gördük" ifadelerini kullandı. 

6 Hak sahibi için kura çekimi yapılacak

6 Hak sahibi için kura çekimi yapılacak

Başkan Şerifoğulları’ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İl protokolünden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları

Elazığ İl Protokolü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Rekabet Kurumu Başkanı Küle’den, Başkan Alan’a ziyaret 

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Başkan Alan, Deprem ve sonraki süreçte yapılan çalışmaları Küle’ye aktardı. 

Başkan Bahçeci: Zorunlu emeklilik son buldu 

HAK-İŞ Konfederasyonu İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Sendikası Elazığ Şube Başkanı Mustafa Bahçeci 696 sayılı KHK ile kadroya geçirilen işçilerin zorunlu emekli edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Sivrice’deki 26 konutun anahtar teslim tarihleri belli oldu 

Sivrice İlçesindeki 26 konut için 1 Mart Çarşamba günü kurası çekimi yapıldı. Kurası çekilen 26 konutun anahtar teslimleri 07.03.2023 –21.04.2023 tarihleri arasında yapılacak. 

Keleştemur ailesinin acı günü

Gazeteci Yazar Bedrettin Keleştemur’un Annesi Fahriye Keleştemur hayatını kaybetti.

Elazığ şehir merkezinden diri fay hattı geçmiyor

Kahramanmaraş depremlerinin ardından beklenen depremlerle ilgili birçok soru işareti bulunuyor. Prof. Dr. Okan Tüysüz, Türkiye’deki zemin etütleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Tüysüz, Elazığ’da şehir merkezinden geçen diri fay olmadığını açıkladı. 

Milletvekili Gürsel Erol: 13’üncü Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu Olacak

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13’üncü Cumhurbaşkanı olacağını belirterek, ülke ve Elazığ adına hayırlı olmasını diledi.

Hemşehrimiz Prof. Görür: Acele etmeyelim 

Deprem Uzmanı Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür, depremlerin ardından binaların onarılmasında acele edilmemesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Görür, “Ne olur alelacele deprem bölgelerinde yenileme çalışmaları yapıp 6 Şubat gibi bir afeti aynı bölgedeki gelecek nesillerimize ihale etmeyelim” dedi. 

Bahçeli'den önemli açıklamalar!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Elazığ’da 1650 konutun kurası 8 Mart’ta çekilecek

Kura çekimlerine yeniden başlanan “İlk Evim, İlk İş Yerim” ve “İlk Evim Arsa” projelerinde depremden etkilenen illere öncelik verilecek. Bu kapsamda Elazığ’da 1650 konutun kurası 8 Mart’ta çekilecek.

Memur Sen’den, İtfaiye Personeline ziyaret 

Memur Sen Elazığ İl Temsilciliği, 6 Şubat'ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak tanımlanan deprem sonrası Malatya’da fedakârca çalışan Elazığ İtfaiyesi personelini ziyaret etti.

ELİGED’ten deprem bölgesine yardım

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremden etkilenen bölgelere yardımlar devam ediyor. Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği temin ettikleri kuru gıdaları, depremzede vatandaşlara ulaştırılmak üzere Elazığ Valiliği’ne teslim etti.

İş insanı Akın, Milletvekili adaylığını açıkladı

Savunma Sanayii, Yazılım ve Güvenlik Sistemleri üzerine başarılı çalışmalar yürüten Akın Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Akın, AK Parti'den Elazığ Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Akşener, Altılı Masaya dönüyor! 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisini ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yeni teklifte bulundu. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Meral Akşener'in her iki belediye başkanına cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları için önerilerde bulunduklarını aktardı.