Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Akşener'den Altılı Masa toplantısına gidecek misiniz? sorusuna yanıt

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, hakarete varan suçlamalar yönelttiği altılı masayla ilgili 'Pazartesi günkü Altılı Masa toplantısına katılacak mısınız?' sorusuna "Genel İdare Kurulu üyeleri gitmem yönünde karar verirse toplantıya katılırım" yanıtını verdiği öğrenildi.

Kadınlardan kadınlara dayanışma vakti

Memur Sen ve İHH’nın kadın komisyonları bir araya gelerek, 8 Mart Kadınlar Gününe özel bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında hazırlanan kolilerde bir kadının iğneden ipliğe tüm ihtiyaçları yer aldı.

Elazığ Valiliğinden toz taşınımı uyarısı 

Elazığ Valiliği, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl için toz taşınımı uyarısı yaptı. Elazığ Valiliği Elazığ ve çevre iller için toz taşınımı uyarısında bulundu. Toz taşınımına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği açıklandı. 

Şehit Osman Erbaş Paşamızı ve 10 şehidimizi rahmetle anıyoruz 

4 Mart 2021 tarihinde Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 12 silah arkadaşının içinde bulunduğu askeri helikopter Bitlis Tatvan’de değişen hava şartları nedeniyle düşmüştü. Türkiye’yi yasa boğan kazada Osman Erbaş paşamız ve 10 askerimiz şehit oldu 2 askerimizde yaralandı. Olayın üzerinden 2 yıl geçse de acılar hala çok taze… Kazada şehadet şerbetini içen 11 askerimizi rahmetle anıyoruz. 

Türk Eğitim Sen’den anlamlı kampanya 

Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Elazığ’a yerleşen depremzede kadınlar için hediyeleşme ve yardımlaşma kampanyası başlattı.

En çok hasarlı bina hangi ilde? Elazığ kaçıncı sırada? 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, en çok yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı binası olan illeri sıraladı. İşte o tablo… 

Bakan Kurum, Elazığ’daki ağır ve orta hasarlı bina sayısını açıkladı 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Elazığ’daki hasarlı binaların sayısını açıkladı. Açıklanan veriye göre Elazığ’daki ağır hasarlı, yıkık ve acil yıkılacak bina sayısı 4 bini orta hasarlı bina sayısı ise 380’i geçti. 

Milletvekili Bulut, deprem sürecinde sık sorulan sorularla ilgili bilgi verdi 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut deprem sürecinde sık sorulan sorularla ilgili açıklama yaptı. 

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Av. Gülaç, ziyaretlerini sürdürüyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı Av. Cengiz Gülaç, ziyaretlerine devam ediyor.

Burak Nur: 2023 yılı hedeflerimiz start aldı!

Özlem Cizre Nuh Otobüs İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Nur, 2023 yılı hedeflerinin start aldığını belirterek, amaçlarının konforlu araçlarla müşterilerine seyahat imkanı sunmak olduğunu kaydetti.

Elazığ’da ağır hasarlı bina sayısı yükseliyor! 

Elazığ’da merkez ve ilçelerde incelenen 17 bin 716 binadan bugün itibariyle 4 bin 73 binanın ağır hasarlı, 50 binanın ise acil yıkılacak olduğu tespit edildi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Partimiz kıskaca alınmıştır!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor. Akşener, partilerinin kıskaca alındığını belirterek dayatmalara boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Yeniden Refah Partisi, Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

Yeniden Refah Partisi, Genel Başkan Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulusal Risk Kalkanı toplantısında konuştu. Erdoğan, deprem bölgesinde yeniden inşa edilecek şehirlerde yatay mimariden taviz verilmeyeceğini açıkladı.

SGK Elazığ İl Müdürlüğü EYT’de dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı

EYT ile ilgili 375 sayılı kanun 3 Mart 2023 tarihinde 32121 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. SGK Elazığ İl Müdürlüğü, EYT hakkında merak edilen konularla ilgili açıklama yaptı.

Elazığ’da öğrenciler sabah namazında buluştu 

Elazığ Hafız İmam Hatip Ortaokulu Vakti Kuşanmak Etkinliği kapsamında deprem bölgesinde vefat eden vatandaşlar için "Hatim Duası" programı düzenledi. 

Başkan Şerifoğulları: Millet Bahçesi’ni hemşerilerimizin hizmetine sunacağız 

Elazığ Belediye Meclisi 2022 Ekim ayı toplantılarında Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün Malatya yoluna taşınarak mevcut yerine millet bahçesi yapılacağını duyurmuştu. 

Başkan Bahşi: Gece gündüz demeden çalıştık 

Biz birlikte güçlüyüz birlikte başaracağız mottosuyla deprem anından itibaren çalıştıklarını ifade eden Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, “Depremin eğitim çalışanları üzerindeki etkileri, hükümetten beklenti ve çözüm önerilerimiz" başlıklı raporunun detaylarını paylaştı. 

Naci Görür'den kritik Doğu Anadolu Fay Hattı uyarısı! 

Kuzey Anadolu fay hattı, Doğu Anadolu fay hattı ve Batı Anadolu fay hattının bulunduğu Türkiye, bugüne kadar büyük depremlerle sarsıldı. Kahramanmaraş depremi, Türkiye'de bulunan 3 büyük fay hattından biri olan Doğu Anadolu Fay zonu üzerinde gerçekleşti. 6 Şubat günü Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin ardından Doğu Anadolu Fay Hattında bulunan iller gündeme geldi.