Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

EYT’de süreç nasıl işleyecek? 

TBMM Genel Kurulu’nda Emeklilikte Yaşa Yakılanlar teklifi oy birliği ile kabul edildi. 4 maddeden oluştan EYT süreci nasıl işleyecek? 

Hemşehrimiz Naci Görür: Lütfen çok telaş etmeyin!

Deprem Uzmanı Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür, meydana gelen depremler ve yayımlanan haberler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Görür açıklamasında, “Lütfen çok telaş etmeyin. Artçıların hem büyüklüklerinin hem de sıklıklarının azalacağını düşünüyorum” dedi. 

Bulut: Tarım ve hayvancılık destekleri devam ediyor 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, tarım ve hayvancılığa yapılan desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Bulut, “Tarım ve hayvancılık destekleri devam ediyor” dedi. 

Erdoğan: Elazığ’da 4 Bin 500 konut ve 588 köy evi yapacağız 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “”Millet 14 Mayıs’ta gereğini yapacak” dedi. 

Başkan Taşkın: Üniversite lojmanları yenilenmeli 

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, Fırat Üniversitesi’nin lojmanlarının yenilenmesini talep etti. 

Hizmet İş'ten üyelerine deprem yardımı

Hizmet-İş sendikası Kahramanmaraş merkezli depremlerde mağdur olan üyelerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Depremzede Ceylin’in doğum günü kutlandı 

Elazığ Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde şiddetli bir şekilde etkisini gösteren 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem afetinin ardından sahada çalışmalarını sürdürürken Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi tarafından kurulan psikososyal destek çadırında ise depremin oluşturduğu tahribatı silmeye devam ediyor. 

Elazığ’da ağır hasarlı bina sayısı artıyor

Elazığ Valiliği, Elazığ’da yapılan hasar tespit çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada 14 bin 698 binanın incelendiğini ve 34 binanın acil yıkılacak, 3 bin 309 binanın ağır hasarlı olduğunu açıkladı. 

Telmih Dergisi deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor 

Telmih kültür sanat edebiyat ve tarih dergisi, deprem bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Elazığ merkezde uluslararası yayın yapan Telmih kültür sanat edebiyat ve tarih dergisi Elazığ depreminde olduğu gibi asrın felaketinde de sahadaki yerini aldı. Telmih Dergisi ve Telmih Gönüllülük hareketi yöneticisi Talat Özer faaliyet planları hakkında bilgiler verdi. 

Ticaret Borsası’ndan depremzedeler için gıda yardımı 

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Meclis Başkanı Aydın Torgut ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber depremin ardından Baskil İlçesi’ne yerleşen vatandaşları ziyaret ederek, gıda yardımında bulundu. 

Elazığ GSİM: Psikososyal etkinliklerle yaraları sarıyoruz 

Gençlik ve Spor Elazığ İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurdu ve İzzetpaşa Kız Yurdunda kalan depremzede vatandaşlar için her türlü imkan sağlanırken, psikosoyal etkinliklerde gerçekleştiriliyor.

Elazığ Belediyesi’nden Konteyner Kent kurulumuna destek 

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde AFAD öncülüğünde kurulacak olan konteyner kent çalışmalarında Elazığ Belediyesi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Başkan Özdoğan: Esnaflara faizsiz 50 bin tl kredi verilecek

Kovancılar Esnaf Odası ve İş Bankası Kovancılar Şubesi tarafından protokol imzalandı. Bu kapsamda Kovancılar Esnaf odasına bağlı yeni esnaflığa başlayacaklara ve İş Bankası ile yeni çalışacak esnaflara faizsiz 50 bin TL kredi verilecek.

262 konut ile 242 işyerinin kurası çekilecek 

AFAD Elazığ İl Müdürlüğü tarafından Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapımına başlanılan ve tamamlanan 262 konut ve 242 iş yerinin kurası 1 Mart saat 14.00’de noter huzurunda çekilecek. 

Başkan Gürkan: İnşa edilecek AVM şehre cazibe kazandıracak 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı (MÜSİAD) Tekin Gürkan, Elazığ eski sebze halinin yerine yapılacak olan AVM ve yaşam alanları ile alakalı açıklamalarda bulundu. 

YRP MKYK Üyesi Mehmet Gül: Merhum Hocamızı rahmetle anıyoruz

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Gül, ömrünü davasına ve ülkesine adayan Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefat yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Elazığspor: Devletimizin ve milletimizin yanındayız 

Elazığspor Kulübü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "Çirkin ve bir o kadar da ahlaksız siyaset yapanları kınıyoruz" dedi. 

Başkan Fethiye Atlı’nın acı günü

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı’nın eşi Bekir Atlı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Elazığ’da hissedilen deprem!

Elazığ’da saat 12.06 sıralarında hissedilen bir deprem meydana geldi.