Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Elazığ’daki binaların ortalama kat sayısı belli oldu 

Türkiye Verileri tarafından illerin bina kat sayısı ortalamaları açıklandı. Açıklanan verilere göre Elazığ’ın bina kat sayısı ortalaması 4,3 olarak belirlendi. 

İHH’dan depremzedelere sıcak yemek ve sosyal yardımlar 

İHH İnsani Yardım Derneği Elazığ Şubesi deprem bölgesi Malatya’da depremzedelerin yaralarının sarılması için çalışmalarını sürdürüyor. 

Polis memurlarının Elazığ’da görev süresi düşürüldü 

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre polis memurlarının Elazığ’da görev yapma süresi 5 yıldan 4 yıla düşürüldü. Yayımlanan kararnamede Elazığ 2. Bölgede yer aldı. 

Milletvekili Bulut ve Başkan Yıldırım, Palu, Arıcak ve Alacakaya’da 

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut beraberinde AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve parti teşkilatı ile birlikte depremden etkilenen Palu, Arıcak ve Alacakaya’da ve ilçelere bağlı köylerde incelemelerde bulundu. 

Elazığ’da kaç depremzede misafir ediliyor? 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeden tahliye edilen on binlerce afetzede, Türkiye'nin farklı illerinde misafir edilirken Elazığ’da yaklaşık 50 bin depremzede misafir ediliyor. 

Milletvekili Erol: Palu’da 2004 yılında yapılan binaların incelenmesini istiyoruz 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 2004 yılında Elazığ’ın Palu İlçesi’nde yapılan konutlarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Artçı depremler kaç yıl sürecek? 

AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, artçı depremlerin uzun bir süre daha devam edeceğini ama belli bir zamandan sonra azalarak artık sona ereceğini söylemenin mümkün olduğunu fakat bu artçı sarsıntıların en az 2 yıl kadar sürmesini beklediklerini söyledi. 

Başkan Şerifoğulları, itfaiye personelini ziyaret etti

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 6 Şubat'ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak tanımlanan deprem sonrası Malatya’da fedakârca çalışan Elazığ İtfaiyesi personelini ziyaret etti. Başkan Şerifoğulları, “İtfaiye personelimiz her zaman yüz akımız olmuştur.” dedi. 

Niğde'de 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Niğde'nin Bor ilçesinde 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 

Konut kredisinde limitler artırıldı 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) konut kredilerinde limit güncellemesi yaptı. 

11 il için master plan hazır işte örnek konutlar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 11 şehir için master plan çalıştıklarını ve TOKİ işbirliğiyle özel konutlar inşa edileceğini söyledi.

ETSO’da Şubat Ayı olağan meclis toplantısı 

ETSO Şubat ayı olağan meclis toplantısında ETSO Meclis Başkanı Sedat Karataş, ETSO Başkanı İdris Alan ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş önemli açıklamalarda bulundu. 

Milletvekili Erol Baskil’de depremzedelerle bir araya geldi 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, meydana gelen depremler sonrasında Baskil’e sığınan depremzedeleri ziyaret etti. 

Depremzedelerin konakladığı alanlar dezenfekte edildi  

Elazığ Belediyesi, Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurdu'nda ve Kırklar Mahallesi Konteyner Kent'te kalan depremzedelerin sağlığı için tüm yaşam alanlarında hijyen ve dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. 

Milletvekili Bulut: Girişimlerde bulunarak sorunları aştık 

AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut, yaşanan depremlerden sonra Elazığ’da da oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için mücbir sebep halinin uygulandığını söyledi. Metin Bulut, Elazığ Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda konuştu. 

Mustafa Ataş, Elazığ OSB’de incelemelerde bulundu 

AK Parti Eski Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Elazığ’da 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a geldi. 

Demirbağ: Toplantıda Elazığ adına önemli konular görüşüldü 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ Valisi Ömer Toraman Başkanlığında ve il protokolünün katılımıyla bugün gerçekleştirilen toplantıda, Elazığ’ın kuruluşundan itibaren ikamet edilen eski mahallelerin gerek afet konutları, gerekse kentsel dönüşüm uygulaması suretiyle canlandırılması ve gelişmesi konusunun görüşüldüğünü ifade etti. 

Bakan Vahit Kirişçi duyurdu! Ödemeler bugün başlıyor 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarihi öne çekilen çiftçi destek ödemelerinin bugün hesaplara yatırılacağını duyurdu. "Öne çektiğimiz destekleme ödemeleri kapsamında 13 milyar 836 milyon lira bugün çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacak."