Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Demirbağ, Elazığ’da ağırlanan depremzedelerle buluştu 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Kahramanmaraş depremlerinin ardından GSB Elazığ Yurtlarında kalan depremzede vatandaşlarla bir araya geldi. Milletvekili Demirbağ, Devletin her zaman Milletinin yanında olduğunu ifade ederken depremzedeler; “Allah, Devletimize zeval vermesin” ifadesinde bulundu. 

SGK Elazığ İl Müdürlüğü Mücbir Sebep Hali Süreci ile ilgili açıklama yaptı 

Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Mücbir Sebep Hali kapsamına alınan Elazığ’da uygulanacak süreçle ilgili açıklama yaptı. 

Bingöl ve Diyarbakır’da deprem! 

Bingöl’ün Genç İlçesi ve Diyarbakır’ın Hani İlçesinde depremler meydana geldi. 

Elazığ İHH Arama ve Kurtarma Ekibi deprem bölgesindeydi

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği Arama ve Kurtarma Ekibi depremin ilk gününden beri bölgede arama ve kurtarma faaliyetleri gerçekleştirerek onlarca yaralıyı kurtardı.

AK Parti'de öncelik deprem! 

AK Parti'nin hem önümüzdeki dönem hem de seçim kampanya sürecinin öncelikli ana gündem maddesi deprem olacak. İşte o başlıklar...

Deprem bölgesi için iki önemli karar

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem bölgesinde belli şartlar dahilinde işten çıkarma yasağı ile kısa çalışma ödeneği uygulaması hayata geçirildi.

Demirbağ, Palu’da vatandaşlarla bir araya geldi 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, geçtiğimiz günlerde kısa sürede üst üste 4’ün üzerinde büyüklüğe sahip depremler yaşayan Palu ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi. Milletvekili Demirbağ, Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi ve Palu Belediyesi Hizmet Binası hakkında açıklamalarda bulundu. 

Başkan Yılmaz: Beldemizde 25 depremzede aileye kucak açtık 

Beldelerinde 25 depremzede aileye kucak açtıklarını söyleyen Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, belediye ve hayırseverlerimizle birlikte bu zor günlerde depremzede vatandaşlarımız için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

Depremde can kaybımız 42 Bin 310 oldu!

AFAD, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından 42 bin 310 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Elazığ Belediyesi’nden duyuru!

Elazığ Belediyesi, Coğrafi Bilgi Sistemleri projesi kapsamında mahalle, sokak ve bina kapı numaralarının değişmesiyle yaşanan adres karışıklığına ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elazığ’da 386 Köy Konutu yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depreminin ardından deprem bölgesinde yaptığı açıklamada Elazığ’da Mart ayı içerisinde ilk etapta 386 köy konutu yapılacağını açıkladı.

Elazığ Valiliği Konutu Hasarlı Vatandaşların Başvuru Yapacakları Müdürlükler Hakkında Açıklama Yaptı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerin ardından Elazığ’da bina ve konutların hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Elazığ Belediyesi depremzede çocukların neşe kaynağı oldu.

Elazığ Belediyesi tarafından Kahramanmaraş'a kurulan çocuk oyun çadırında çocuklar, ekipler eşliğinde oyunlar oynayıp keyifli dakikalar geçiriyor.

THY, 81 tahliye seferi gerçekleştirecek 

Türk Hava Yolları (THY), Kahramanmaraş depremleri sonrası bölgeye 1646 tahliye seferiyle 296 bin 819 depremzede taşıdı. THY bugün planlanan 81 seferle 14 bin 454 depremzedenin bölgeden tahliyesini gerçekleştireceğini duyurdu. 

Depremin bıraktığı hasar gün ışığı ile ortaya çıktı

Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçesinde 6.4 ve 5.8'lik iki deprem yaşandı. 6 kişinin hayatını kaybettiği depremde enkaz alanları havadan görüntülendi.

Bahçeli'den İstanbul depremi uyarısı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olası İstanbul depremine değinerek, "İstanbul için dillendirilen felaket senaryolarının bütün ihtimallerini değerlendirip hazırlıklı olmalıyız. Kaybedecek zamanımız yoktur" dedi.

Başkan Çoban: TOKİ konutları yapım sürecinde daha hassas olunmalı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban TOKİ tarafından yapılacak olan konutların vatandaş memnuniyetini karşılaması gerektiğini belirterek “24 Ocak Elazığ depreminin ardından ilimizde yapılan TOKİ konutlarında çok sayıda sorunla karşı karşıya kaldık. Bu tecrübeden istifade ederek, TOKİ tarafından yapılacak olan yeni konutlarda aynı hatalar tekrarlanmadan hem güvenli barınma, hem de yaşam alanı sorunu çözülmelidir” dedi.

Vali Toraman ve Başkan Şerifoğulları Palu İlçesi’nde incelemelerde bulundu 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Palu ilçesine giderek, incelemelerde bulundular. 

Kurum: Elazığ’da bin 300 binayı acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettik 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde ‘Deprem Bölgesi Fay Hatları ve Zemin Sıvılaşması’ konulu toplantıda konuştu. Bakan Kurum, Elazığ’da 5 bin 800 bağımsız bölümden oluşan bin 300 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edildiğini söyledi.