Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

AFAD: Şu ana kadar 1600’ün üzerinde artçı sarsıntı var 

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, artçı şu ana kadar bin 600’ün üzerinde artçı sarsıntı olduğunu, sarsıntıların bir süre daha devam edeceğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira desteği açıklaması 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ev sahibi olanlara 5 bin lira, kiracı olanlara 2 bin lira kira yardımı yapacağız” dedi. 

Demirbağ: Cumhurbaşkanımız ve devletimiz milletinin yanında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’daki deprem bölgesinde incelemelerine katılan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Cumhurbaşkanımız ve devletimiz zor zamanlarda da milletinin yanında” dedi.

Can kaybımız 19 bin 388'e yükseldi!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Elazığ’da Vatandaşlara Doğalgaz Uyarısı!

Kahramanmaraş depreminin ardından bölgede doğalgaz basıncını azaltmak için Elazığ’da kamu kurumlarında ve organize sanayi bölgesinde doğalgaz kesintisi yaşanacak. Aksa doğalgaz ise konutlardaki vatandaşları uyararak Elazığ'da gaz akışının kesilmemesi için 2 gün süreyle gazın 19:00-22:00 arasında kullanılmasını istedi.

Elazığ GSİM: Depremzedelerimizin yanındayız

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ilde de etkisi şiddetli bir şekilde hissedilen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerdeki depremzedelerin yaralarını bir nebzede olsa sarmak için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan şube müdürleri, personelleri ve gönüllüleriyle canla başla çalışıyor. Tüm Türkiye’yi yasa boğan depremdeki tüm depremzedeler için çalışmalar zaman kaybetmeden ve hız kesmeden sürüyor.

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği deprem bölgesinde

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen ve ‘Yüzyılın Afeti’ olarak değerlendirilen depremlerin ardından İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği de ilk andan itibaren hem arama ve kurtarma hem de insani yardım faaliyetlerinde tüm gönüllüleri ile birlikte seferber olmuş durumda.

Resmi Kurumlarda ve OSB’de doğalgaz kesilecek

Kahramanmaraş depreminin ardından bölgede doğalgaz basıncını azaltmak için Elazığ’da kamu kurumlarında ve organize sanayi bölgesinde doğalgaz kesintisi yaşanacak. Konutlarda ise doğalgaz kesintisi yaşanmayacak

Başkan Gülyüz: Fırsatçılara prim vermeyelim

El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, kiralara zam yapanlara tepki göstererek “Fırsatçılara fırsat vermeyelim” dedi.

Can Kaybımız 18 bin 342'ye yükseldi

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde saat 08.30 itibarıyla 18 bin 342 kişinin hayatını kaybettiğini, 74 bin 242 kişinin yaralandığını açıkladı.  

Bu konudan Vali Bey haberdar mı?

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem Elazığ’da da insanları büyük bir paniğe sevk etti. 24 Ocak 2020 yılında yaşanan depremde olduğu gibi trafik kilitlenmiş insanlar kendisini sokağa atmıştı. Depremin vurduğu illerde bir yandan arama – kurtarma çalışmaları devam ederken, art arda süren artçı sarsıntılar ise insanları büyük endişeye sevk ediyor.

YRP Elazığ teşkilatı deprem bölgesinde!

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremin ardından kriz merkezi oluşturan Yeniden Refah Partisi Elazığ teşkilatı afetzedelere yardım eli uzatıyor.

Başkan Alan’dan depremde zarar gören esnaflara ziyaret 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 1. Harput Caddesi, Gazi Caddesi ve ETSO eski hizmet Binası’nda bulunan üye ve esnafları ziyaret ederek deprem sonrası süreçteki sıkıntıları dinledi. 

Osman Pıhtılı aktarılan yardımlar hakkında bilgi verdi 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem nedeniyle tüm Türkiye'den olduğu gibi Elazığ'dan da yardımlar gönderiliyor. Yardımlar kapsamında son olarak 44 jeneratör AFAD Elazığ İl Müdürlüğü tarafından Adıyaman'a gönderildi. 

Depremin ardından Elazığ’da yapılan çalışmalar açıklandı 

Elazığ Valiliği, depremin ardından bölgede yapılan yardım çalışmalarını açıkladı. 

Vali Toraman’dan, yardımların toplandığı alanlara ziyaret 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, deprem bölgelerine gönderilen yardımların toplandığı Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı'nı ve Şehit Mehmet Öter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. 

Tarih siz fırsatçıları AFFETMEYECEK!

Yaşadığımız afetten ders almayıp, fırsatçılık yapmaya çalışanlar, karkas etin fiyatına zam yaptı. 

Elazığ Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kapsamına alındı

Milletvekili Bulut Elazığ’ın Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi Kapsamına alındığını duyurdu.

İki kardeş 84 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı

AFAD ekipleri Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde enkaz altında kalan Doğukan ve Furkan Özbay kardeşleri 84 saat sonra sağ çıkardı.