Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

YRP Genel Başkanı Erbakan’ın Elazığ programı belli oldu 

Yeniden Refah Partisi il kongresine katılmak üzere 25 Aralık Pazar günü Elazığ'a gelecek olan Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’ın Elazığ programı belli oldu. 

Çocuklu aileye 3 bin 300 lira devlet yardımı!

Çocuklu ailelere müjde gibi açıklama geldi. İlkokul ve orta öğretim çağında çocukları olan ailelere 3300 TL, üniversite öğrencileri için 5500 TL destek ödemesi için başvurular başladı. İşte, 7-17 yaş arası çocuğu olan ebeveynlerin başvuru için yapması gerekenler.

Lise Öğrencileri Fırat Üniversitesi’ni gezdi

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Fırat Üniversitesi’ni lise öğrencilerine tanıtmak amacıyla başlatılan “Fırat’ta Bir Gün” etkinliği kapsamında 3 lise daha Fırat Üniversitesi’ni gezdi. Şuana kadar toplamda 11 lise Fırat Üniversitesi’ni ziyaret etti. 

Fırat Teknoloji Geliştirme Bölgesi 10 sıra birden yükselerek 31’inci oldu 

Fırat Teknoloji Geliştirme Bölgesi, 2021 yılı performans endeksi sonuçlarına göre genel değerlendirmede 31’inci sıraya yükseldi. 

Elazığ Belediyesi Asfalt Araştırma Laboratuvar Merkezi hizmete sunuldu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın 11 Ana Başlıkta 100 Projesi arasında yer alan; asfaltta kaliteyi artırmak ve asfalt üretim ile serim maliyetini azaltmak amacıyla kurulan Asfalt Araştırma Laboratuvar Merkezi hizmete sunuldu.

Başkan Gülyüz: Tapuda ekspertiz uygulamasıyla ilgili kesinleşen bir durum yok 

El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, yeni yürürlüğe giren ‘Tapuda Ekspertiz Zorunluluğu’ uygulaması hakkında açıklamalarda bulundu. 

Seçim takvimi belli oldu! 

Erken seçim mi baskın seçim mi tartışmaları sürerken, 2023 yılının haziran ayında yapılması gereken cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim takvimi belli oldu. Eğer erkene alınmaz ve seçim 18 Haziran'da yapılırsa seçim takvimi 24 Nisan'da başlayacak. Cumhurbaşkanı adayları 14 Mayıs'ta kesinleşecek.

Vali Toraman, Şeker Fabrikasını ziyaret etti 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Şeker Fabrikası’nı ziyaret ederek Fabrika Müdürü Ercan TOKDEDE’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Hafız Cuma Duman hayatını kaybetti 

Elazığ’ın kanaat önderlerinden emekli imam Hafız Cuma Duman hayatını kaybetti. 

İl Özel İdaresi makine parkını güçlendirdi 

İl Özel idaresi, Bitümlü Sıcak Asfalt çalışmalarında kullanılmak üzere, ikinci bir Finişer (Asfalt Serme Makinesi) alarak makine parkını güçlendirmeye devam ediyor. 

Başkan Şerifoğulları Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, sosyal donatı ve kullanım alanları ile Hilalkent Mahallesi'nin ihtiyaçlarını karşılayan ve içerisinde muhtarlık, Hayme Ana Kadın Girişim Kooperatifi, spor merkezi, kütüphane ve el sanatları kursları bulunan Hilalkent Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti. 

Mansur Yavaş Elazığ'a geliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un girişimleriyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Elazığ'da yaptıracağı okulun temel atma töreni yapılacak.

Şahin: Partimize ve Genel Başkanımıza büyük bir güven ve ilgi var

Deva Partisi Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Av. Yusuf Şahin, memleketi Elazığ'da birtakım ziyaretlerde bulundu. Şahin, programı kapsamında Elazığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği'ni (ELMİYAD) ziyaret etti.

Elazığ'da aç kalan tilki mahallede yiyecek aradı

Elazığ'da aç kalan ve doğal yaşam alanından tarihi Harput Mahallesi'ne inen tilkinin yiyecek aradığı anlar kameraya yansıdı.

Elazığ'ın 2 köyünde sulama projeleri tamamlandı

Elazığ'ın 2 köyünde sulama projeleri tamamlandı. Projeler ile toplam sulanabilen alan 200 dekara çıkarılmış oldu.

Elazığ'da aç kalan tilki şehir merkezine indi

Elazığ'da aç kalan ve doğal yaşam alanından il merkezine inen tilkinin yiyecek aradığı anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Elazığ'da yaralı kızıl şahin koruma altına alındı

Elazığ'da bir kişi tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin, Doğu Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı.

Eksi 3 derecede bulduğu 7 yavru köpeği evine getirip, sobanın önünde biberonla beslemeye başladı

Elazığ'da hayvansever Murat Gündüz, arazide donmak üzereyken bulduğu yeni doğmuş 7 köpek yavrusunu sobanın önünde, özel mama koyduğu biberonla besliyor. Soğuk havaların arttığı ve sokak hayvanlarının şiddet gördüğü bu günlerde hayvan dostu Gündüz, örnek davranışı ile yürekleri ısıttı.

Başkan Şerifoğulları, 'Şehrimizi güçlü altyapısı ve kalıcı hizmetlerle en güzel şekilde yarınlara hazırlıyoruz'

Altyapının bir şehrin olmazsa olmazları arasında ilk sırada yer aldığını belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'Şehrimizi güçlü altyapısı ve kalıcı hizmetlerle en güzel şekilde yarınlara hazırlıyoruz' dedi.