Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Güney Koreli Yoonsun Ya Müslüman olup Ayşe ismini aldı

Güney Kore vatandaşı Yoonsun Ya, Elazığ Müftülüğünde düzenlenen törenle Müslüman oldu.

Başkan Şerifoğulları, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, vatandaşın sorun ve taleplerini dinlemek üzere İzzetpaşa Mahallesi'ni ziyaret etti.

Çakmak gazı elinde alev aldı, neye uğradığını şaşırdı

Elazığ'da bir esnaf, gazı biten çakmağını doldurduğu sırada gaz kutusunun alev alması ile neye uğradığını şaşırdı. Bu anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaleme aldığı kitaptan 2 bin 23 adet alıp vatandaşlara dağıttı

Elazığ Ekonomi Platformu Başkanı Ahmet Saraç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaleme aldığı Daha Adil Bir Dünya Mümkün kitabından 2 bin 23 adet alarak vatandaşlara dağıttı.

Aksaray Mahallesi’ne Yeni Yaşam Alanı

Elazığ Belediyesi, Aksaray Mahallesi Şehit Ferhat Bulut Sokağı’nda bulunan ve zamanla kullanılamaz duruma gelen çamlık alanı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla yeni bir yaşam alanına dönüştürüyor.

İnşaatında çalıştığı kütüphanede şimdi tıp fakültesi öğrencisi olarak çalışıyor

Elazığ'da 2016 yılında yapımına başlanan Fırat Üniversitesi kütüphanesi inşaatında işçi olarak çalışan Hasan Coşkun, boş zamanlarında ders çalışarak hayalini kurduğu tıp fakültesini kazandı. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimine devam eden Coşkun, 5 yıl önce inşaatında çalıştığı kütüphanede şimdi öğrenci olarak doktor olmak için çalışıyor.

Başkan Şerifoğulları esnafla bir araya geldi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Belediye İş Merkezi ve Büyük Çarşı esnafını ziyaret etti.

Işıklı ızgaralar sürücülerin dikkatini dağıtıyor

Elazığ'da Keban yolu olarak bilinen Şehit Kornegeral Hulusi Sayın Bulvarındaki ışıklı ızgaralar gece saatlerinde sürücelerin dikkatini dağıtıyor.

Kafasını ambalaja sıkıştıran kirpiyi duyarlı vatandaş kurtardı

Elazığ'da bahçede kafasını bisküvi ambalajına sıkıştıran kirpi, duyarlı bir vatandaş tarafından kurtarıldı.

Halılar 50 liradan satışa çıktı, kalabalık koronayı unuttu

Elazığ'da bir mağazanın 50 liradan satışa çıkardığı halılar izdihama neden oldu. Halı almak için birbiri ile yarışan kalabalık korona virüsün yayılmasına davetiye çıkarırken o anlar cep telefonu kamerası ile kayıt edildi.

Sağlık çalışanı, televizyonun üstüne yuva yapıp yumurtlayan kumruya gözü gibi bakıyor

Elazığ'da sağlık çalışanı olarak görev yapan Savaş Kayaoğlu, balkonlarındaki televizyonun üzerine yuva yapıp kuluçkaya yatan kumruya gözü gibi bakıyor.

Şehit Fethi Sekin Külliyesinin kaba inşaatı bitti

Elazığ Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Şehit Fethi Sekin Külliyesinin kaba inşaat çalışmaları tamamlandı.

Başhekim Keleş'ten anlamlı davranış

Elazığ İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği (ELİYGAD) üyesi internet siteleri tarafından yayınlanan 'Doktorların mesaisi kaçta bitiyor' haberi sonrası Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş, hasta yakını Soner Gülmüş'ü makamında ağırladı.

Kurutmalık domateslerle ay yıldızlı Türkiye haritası oluşturuldu

Elazığ'da 20 bin dekar alanda yetiştirilen yaklaşık 80 bin tonluk kurutmalık domates nedeniyle tarla günü düzenlendi. Tarla günü etkinliği kapsamında güneşe bırakılan kuru domateslerle ay yıldızlı Türkiye haritası oluşturuldu.

Hafızlık yarışması bölge finali Elazığ'da yapıldı

​​​​​​​Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen Hafızlık Yarışmasının Doğu Anadolu Bölge Finali Elazığ’da gerçekleştirildi.

Açlık sınırı 2 Bin 909 Lira oldu

Memur-Sen tarafından her ay yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.909,9 TL, yoksulluk sınırı ise 8.263,1 TL olarak belirlendi.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı başladı

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı başladı. İl genelinde 647 okul ve kurumda 110 Bin 381 örgün eğitim öğrencisi ve 9 Bin 41 öğretmen yeni eğitim öğretim yılına 'merhaba' dedi.  

Elazığ Gençlik Merkezi'nin standına Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nde büyük ilgi

Elazığ Gençlik Merkezi ekibi, Diyarbakır'da düzenlenen Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği'ne katıldı. Etkinlikte Deneyap Atölye ekibinin standı büyük ilgi gördü.

Sünnet olan iki kardeşe, itfaiye ekiplerinden sürpriz

Elazığ'da itfaiye ekipleri, sünnet olan iki kardeşe sürpriz yaparak onları ziyaret etti. Kardeşler itfaiye aracına binerek tur attı.