Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nden Yeni Kararlar

Elazığ İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Erkaya Yırık Başkanlığında toplandı. Toplantıda koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni önlemler alındı. 

3 çocuk annesi kadın geri dönüşüm tesisi ile hem iş sahibi oldu hem de doğaya sahip çıktı

Elazığ'da ev hanımı olan 3 çocuk annesi Birsel Doğan, devletten aldığı 100 bin TL'lik hibe desteğiyle plastik geri dönüşüm tesisi kurup, hem patron oldu hem de doğaya zararlı ürünlerin tekrar dönüşümüne katkı sağlamaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Elazığ'da 8 bin ailemizi yeni evlerine kavuşturmuş oluyoruz'

Elazığ'da depremden 6 ay sonra 2 bin 517'i konutu, Malatya'da bin 195 konutu vatandaşın hizmetine sunduklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bugün Elazığ'da 5 bin 500 konutu daha teslim ederek toplamda 8 bin ailemizi yeni evlerine kavuşturmuş oluyoruz. Kalan 12 bin konutu da yeşil alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, camileri, okulları, spor salonları ve spor sahalarıyla hep birlikte yaza kadar tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz' dedi.

Elazığ'da depremde enkazdan toplanan parçalarla 'Deprem Anıtı'

Elazığ'da geçtiğimiz yıl bugün meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında yıkılan binaların enkazlarından toplanan metal parçalarla 'Deprem Anıtı' yapıldı.

Elazığ depreminde hayatını kaybedenler kabri başında anıldı

Elazığ'da geçtiğimiz yıl bugün meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler, kabri başında anıldı.

Vali Erkaya Yırık, 'Her bir vatandaşımızın yanında olmaya gayret gösterdik'

Elazığ depreminin yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan Vali Erkaya Yırık, 'Elazığ'ımızı daha güvenli, daha yaşanabilir ve her yönüyle mamur bir kent olarak yeniden inşa edebilmek için devletimizin himayelerinde başlatılan çalışmaların bir kısmını neticelendirdik bir kısmı ise tüm hızıyla devam etmektedir. Devletimizin sunmuş olduğu imkanlar ile yaralarımızı sarmaya ve her bir vatandaşımızın yanında olmaya gayret gösterdik ' dedi.

Elazığ depreminin 1. yılına doğru

Elazığ'da Vali Erkaya Yırık ile Milletvekilleri, 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8'lik depremde hayatını kaybedenlerin ailelerini taziye ziyaretimde bulundular.

Bin 200 rakımlı Harput'ta kar güzelliği

Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, kent merkezi bu yıl ilk defa beyaza bürünürken bin 200 rakımlı tarihi Harput Mahallesinde ise kartpostallık görüntüler çıktı. Tarihi mahalleden kent merkezi ise beyazlar altında drone ile görüntülendi.

Elazığ'da Yoğun Kar Yağışı ve Şiddetli Fırtına

Elazığ'da gün boyunca sakin geçen hava yerini kuvvetli fırtına ve yoğun kar yağışına bıraktı.

Elazığ'da kar nedeniyle kapalı köy yolu sayısı 94'e yükseldi

Elazığ'da kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolu sayısının 94'e yükseldiği bildirildi.

Elazığ'da 4.1 büyüklüğünde deprem

Elazığ'da bugün 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Elazığ'da kar 38 köy yolunu kapattı

Elazığ'da kar yağışı nedeniyle 38 köy yolu ulaşıma kapandı.

İşbirliği Protokolü İmzalandı

Fırat Üniversitesi Baskil MYO ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

Fuar ve Kongre Merkezi Yıl Sonunda Hizmette

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vizyon projeleri arasında yer alan ve yıl sonunda hizmete sunulması hedeflenen ‘Fuar ve Kongre Merkezi’ inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor.

Açık: 'Basın, toplumsal bilincin gelişmesinde önemli katkılar sağlamaktadır'

Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şehit Fethi Sekin, şehadetinin 4. yılında kabri başında anıldı

İzmir Adliyesi önünde teröristlerle kahramanca mücadele ederek şehit düşen polis memuru Fethi Sekin, şehadetinin 4. yılında memleketi Elazığ'da kabri başında anıldı.

Elazığ'da sis bastırdı, göz gözü görmüyor

Elazığ'da akşam saatlerinde sis etkisini gösterirken sürücüler zor anlar yaşadı. Meteoroloji ise bölge geneli için sis, buzlanma ve don uyarısı yaptı.

Dev Proje Hizmete Açıldı

Fırat Nehri üzerinde inşa edilen, Malatya ve Elazığ'ın yasınıra doğu, batı, kuzey, güney aksında 16 ili birbirine bağlayan Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans yoluyla katılımıyla hizmete açıldı.

Yılbaşı kısıtlamasıyla deprem bölgesi Elazığ'da sessizliğe büründü

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 4 gün sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması ile ülke genelinde olduğu gibi 2020 yılında 2 deprem yaşayan Elazığ'da da cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.